Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Turpcu: 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmamız gerek
Turpcu: 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmamız gerek
 
   

Mühendisler Derneği Lokali’nde düzenlenen ve partililerin yoğun katılım gösterdiği kahvaltıya, CHP Genel Başkanı Danışman Yardımcısı Nuray Çepni, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ve 400’e yakın partili katıldı. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ereğli’de CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada, CHP’nin yapacağı kurultayı değerlendirerek, mevcut kurultayın 2019’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için bir değişim kurultayı olması gerektiğini vurguladı. Turpcu, Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılmadıkça, ne milletvekili seçimlerinin ne de belediye başkanlığı seçimlerinin bir anlamı olmayacağını vurgulayarak, “Kaybeden değişmezse kazanan da değişmez.” dedi. Turpcu şöyle dedi: “Biliyorsunuz ki, 16 Nisan’dan sonra rejim değişti. Aslında 2019’daki başkanlık seçiminden sonra değişecekti ama başımızdakileri görüyorsunuz; ne yasa dinliyorlar, ne Anayasa, fiilen rejimi değiştirmiş durumdalar. O halde, biz de rejim değişikliğine kendimizi adapte ederek 2019’a o şekilde hazırlanmamız lazım. Yani rejimin değiştiği, tek adamın ilan edildiği yerde Cumhurbaşkanlığı seçimini almadan, ne milletvekili seçimleri, ne de belediye seçimlerinin bir hükmü yoktur. O anlamda bütün gücümüzü 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmamız lazım. Önce parti içerisindeki birlik ve bütünlüğü lafla değil özünde sağlamamız lazım.” Turpcu, değişim gerçekleşmezse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazanılamayacağını, Cumhurbaşkanlığı kazanılmadan da hiçbir kazanımın anlamlı olmayacağını da sözlerine ekledi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise, TSK tarafından Afrin’de başlatılan operasyonu değerlendirerek, “Elbette terör Türkiye’nin en yakıcı ve en önemli sorunu. Bu sorunun giderilmesi amacıyla yapılan bu sınır ötesi harekât Türkiye için çok önemli. Bizim temel ilkemiz, yurtta sulh cihanda sulh. Biz ülkemizde huzur ve barış istediğimiz kadar, dünyada da huzur ve barış isteyen bir partinin evlatlarıyız. Ben buradan, sınır ötesi harekâta katılan askerlerimizin burnu bile kanamadan geri dönmelerini ve harekâtı başarıyla bitirmelerini diliyorum. Önümüzdeki 2019 sürecinde, tüm partililerin birlik ve beraberlik içerisinde, hem yerel hem de genelde tüm Türkiye’de CHP iktidarı için çalışacaklarına inancım tam.” dedi. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı da, salondaki kalabalığın heyecan verici olduğunu vurguladı. Ocakcı, 2019 seçimlerine hazırlık öncesinde örnek bir sinerjinin göstergesi olduğunu belirterek, kahvaltı etkinliğine katılanlara hoş geldiniz dedi ve etkinliği düzenleyen CHP İlçe Kadın Kollarına atıfta bulunarak, “Ünlü ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi, ‘kadınlar insandır, bizler de insanoğluyuz.” dedi. Kahvaltıya ev sahipliği yapan CHP Karadeniz Ereğli Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan, parti içinde birlikteliğin altını çizdi. Erdoğan, “Bugün burada bulunan tüm katılımcılarla kaygılarımız, beklentilerimiz aynı. Sizleri CHP’yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadeleye, bu mücadeleyi kazanmak için de CHP’de ben değil biz olmaya davet ediyorum.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.92.96.247  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır