Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Cumhuriyet Bayramı kutlamasına yoğun katılım
Cumhuriyet Bayramı kutlamasına yoğun katılım
 
   

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak ve Karadeniz Ereğli’de de coşku ile kutlanmaya devam ediyor. 28 Ekim Pazartesi günü düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından 29 Ekim Salı günü sabah saat 10.30’da Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık Atatürk anıtı arka kısmında bulunan İnönü parkında kurulu platform önünde tebrikleri kabul ettiler. Tören alanında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafında düzenlenen ve değişik materyallerden üretilen ’96 Türk Bayrağı Sergisi’ katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Tebriklerin kabulü törenine; Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, askeri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl halkın yoğun katılım gösterdiği Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, sahil bulvarındaki alanda, protokolün halkın bayramını kutlaması, konuşmalar ve geçit töreni ile devam etti. Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar öncelikli olarak halkın ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamadı. Ardından bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlamanın gurur ve sevincini yaşadığını belirtti. Çorumluoğlu şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, bundan 96 yıl önce, bugün, ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bilfiil idare etme esasına dayanır. Türkiye devletinin hükümet şekli cumhuriyettir´ ifadeleriyle ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana dünyada önemli bir yere sahip olmuş, bölgelerdeki gelişmelerde aktif rol oynamış, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış´ ilkesiyle iç ve dış tehditleri iyi yakalayarak farkındalık yaratan bir konuma gelmiştir. Cumhuriyet ve vatan unutmayalım ki hepimizindir. Bu ülke, bu cumhuriyet, nasıl hep birlikte kurulmuşsa yine hep birlikte idare edilecek ve yüceltilecektir. Ortak hedefimiz herkesin demokrasi ve hürriyet içerisinde yaşadığı, hak ve özgürlüklerin evrensel standarda ulaştığı bir Türkiye´dir. Sağduyulu ve akılcı yaklaşımlar çok daha güçlü bir Türkiye görmemizi mümkün kılacaktır. Bugün herkes bu güzel ülkenin eşit haklarına sahip özgür vatandaşıdır. Bunu büyük bir gurur ve onurla görmekteyiz. Sevgili gençler, Atatürk´ün, ‘yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz, çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz´ sözlerini ilke edinerek eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanatta ilerlemek için cumhuriyetimizin sarsılmaz değerleri ışığında var gücümüzle çalışmalıyız. Kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan cumhuriyetimizi erdem ve faziletinden ödün vermeden yaşatmak, layık olduğu şekilde geleceğe aktarmak milli ödevimizdir. Kıymetli Ereğlililer, bugün ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Son günlerde ülkemiz içeride ve dışarıda ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Unutmayın ki vatanımıza karşı gerçekleştirilen saldırılarda hedef Türkiye Cumhuriyeti´nin bütünlüğü, vatandaşlarının milli birlik ve beraberliğidir. Bu topraklarda bin yıldır süre gelen birliğimizi korumak en büyük hedeftir. Cumhuriyeti hep birlikte koruyacağız. Milletimiz her zaman milli değerlerini her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumuş, onları kutsal saymış, gelecek nesillere aynı şekilde bırakmayı bir hedef saymış, gerektiğinde canını, malını hiç düşünmeden bu uğurda feda etmiştir. Etmeye de devam etmektedir. Suriye´de Barış Pınarı Harekatı ile göstermiş olduğu zafer ile de Mehmetçik bu bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Aynı ruhla biz de ülkemizin birliği ve beraberliği için azimle çalışacağız. Milli değerlerimizin müşterek olduğunu asla unutmayacağımızı belirterek, Mehmetçiğimizi selamlıyorum." Kaymakam Çorumluoğlu konuşması esnasında asker selamı verdi.

ŞİİRLER, HALK OYUNLARI, ÖDÜLLER
Tören programı daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce düzenlenen yarışmalarda şiir dalında birinci olan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencisi Asya Danışmaz, kendi yazdığı şiiri seslendirdi. Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Lisesi öğrencisi Elanur Akbaş da yarışmada birinci olan kompozisyonunu okudu. Törende, TED Vakfı Kdz. Ereğli Koleji Halk Oyunları Topluluğu, Artvin Yöresinden halk oyunları gösterisi sundu. Milli Eğitim Müdürlüğü´nce Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Çorumluoğlu, Bölge Komutanı Uyar ve Belediye Başkanı Posbıyık tarafından takdim edildi. Kutlama programı çerçevesinde, katılımcı gruplar tarafından tören geçişi bulvarı dolduran binlerce vatandaşın alkışları arasında gerçekleştirildi. Tören Geçişi programının önceki yıllardaki kutlamalara göre çok daha büyük bir katılımla gerçekleştiği dikkatlerden kaçmadı. Töreni izleyen vatandaşların sayısının da önceki yıllara kıyasla çok daha fazla olduğu gözlendi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.197.238.222  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, propaganda döneminde kirli..
29 Mart 2024
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağı..
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır