Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de hamsi bolluğu
Ereğli’de hamsi bolluğu
 
   

Karadeniz Ereğli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İsmail Hakkı Köse, bu sezon bölgede bazı balıkların azlığına karşın hamsinin bol olduğunu söyledi. Köse, ilçeye gelen balıkçı motorlarının kamyonları olduğunu, bunun yanı sıra balık almaya gelen kamyonların da bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: “Bu kamyonlar, buradan çıkan balığı yükleyerek bölgelerine götürüyorlar. Dün (4 Kasım) Bozhane Barınağı’ndan 50 bin kasaya yakın balık gitti. Bir balıkçı motorunda 30-40 çalışan var. Limana dışarıdan gelen tekne sayısı ise 200’ü buluyor. Bu teknelerdeki çalışanların toplamı da önemli rakama ulaşıyor. Gerek teknelerin gerekse çalışanlarının yiyecek, içecek ve giyecek gibi alışverişleri de Ereğli esnafından sağlanıyor. Fırıncılar bir tekneye 500 ekmek getiriyor. Bu sayede Ereğli’ye önemli miktarda ekonomik girdi sağlanıyor. Kooperatif olarak da barınağı giren araç başına 100 lira alıyoruz. Aynı şekilde yanaşan balıkçı motorlarından da 100’er lira boşaltma bedeli alıyoruz. Bu sayede kooperatifimize de gelir sağlıyoruz. Bugünkü duruma baktığımıza göre, buradaki yoğunluk bir-iki ay daha sürecek gibi görünüyor. Çünkü bu sezon palamut olmadığı için hamsi hayli bol.”

BİR SEFERDE 60 TON HAMSİ
Bandırma’dan gelen Balıkçı Muzaffer Geçici de, dün akşam saatlerinde açıldıkları denizde 50-60 ton kadar hamsi avladıklarını belirterek, “Buradan aldığımız balığı çeşitli pazarlara gönderiyoruz. Bir kısmını da burada satıyoruz. Havalar ısınmadığı sürece bir süre daha hamsi olur” dedi. Samsunlu kamyon şoförü Turan Yıldız ise denizdeki kuyulardaki hamsinin yuvalarından çıktığını belirterek, “Eğer balıkçılar yakalayabilirse biz de almaya geldik. Çalıştığım fabrikadan 30 kadar kamyon geldi. Diğer fabrikalarla birlikte bu rakam 80’e yakındır. Buradan çıkan balıkların bir kısmı yemeklik olarak kullanılıyor, bir kısmı ise yem fabrikalarına gidiyor. İşimiz özellikle kış aylarında ağır ve yorucu bir iş. Özellikle hamsi dönemlerinde ailelerimizden bir ay kadar ayrı kalıyoruz” diye konuştu. Balıkçı motorlarında çalışanlar da ise işlerinin oldukça zor olduğunu, genel olarak sezonun iyi geçmediğini, piyasada ekonomik kriz olduğunu dile getirdiler.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.129.19  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır