Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü
İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü
 
   



İlçedeki Tatoğlu Kültür Merkezi’ndeki programa, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hüseyin Sami Uyar, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Hüzeyfe Yücedağ, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Bülbül, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Yavuzyiğitoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yavuzyiğitoğlu, İstiklal Marşımızın milletimizin ortak duygularının bir ifadesi olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Milletimizin ortak belgelerinden biri de İstiklal Marşı’dır. Nice zaferler, acılar, fedakârlıklar, hayaller, idealler ve millet olma şuurunu bu şiirin bünyesinde bulabiliriz. İstiklal Marşı’nın rengi, milletin rengidir. Bu marş milletin geçmiş hal ve gelecek zaman dilimlerinin özeti ve ışığıdır. Milletle marş arasında birbirini tamamlayan ve yaşatan damarlar vardır. Bu marş milletimiz için önemli bir belgedir. Bizim var oluş belgemizdir. Yediden yetmişe milletin bütün fertlerinin ortak duygusunu ifade eder.”
İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un da bir şair olmasının yanında çok yönlü bir kişiliği olduğunu vurgulayan Yavuzyiğitoğlu, onun en belirgin özelliğinin de vatanseverliği olduğunu söyledi. Yavuzyiğitoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Milli şairimiz insana, milletine, dostlarına karşı şefkatli, merhametli, mütevazı olmasını; ülkesinin ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik durması sayesinde hayatıyla da bizlere mükemmel bir örnek teşkil etmektedir. Ülkemize yönelen her türlü tehdidi bertaraf edebilme yolunda Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’yla ortaya koyduğu milli mutabakat iklimine bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var.”
Daha sonra Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve drama gösterileri izlendi. Programın son bölümünde Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 12 Mart İstiklal Marşı’nın edilmesinin 99. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.240.243  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır