Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli Belediyesi’nin yeni projeleri için tanıtım toplantısı düzenlendi
Ereğli Belediyesi’nin yeni projeleri için tanıtım toplantısı düzenlendi
 
   



Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin bir süredir hazırlıklarını sürdüğü büyük projeler için bir tanıtım toplantısı düzenlendi. İlçedeki Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, katılımcı Belediyecilik anlayışı gereği büyük projeleri halkın görüşlerine sunmak için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti. Posbıyık, şöyle dedi: “Bugün kentimiz için heyecan verici projeleri açıklayacağız. Proje demeti çok. Ancak projeler çizilip avam projelerin son hale geldiği hatta bazılarında uygulamaya geçtiğimiz projeleri sizlere sunmak istedik. Ereğli her şeyin en iyisini hak ediyor ama tabii ki eksiklikler var Ereğli’de. Bu eksiklikleri gidermek için çok hızlı bir çalışma içerisine girdik. Her zaman söylediğim gibi; Karadeniz Ereğli her şeyin en iyisini hak ediyor. AB üyelik sürecinde AB şehri olmayı başarmış, AB’den Parlamento Ödülü almış bir kenttir Ereğli. Bu düşüncelerimiz ile Ereğli’yi geliştirmeye çalışıyoruz.”
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yıkılan eski Belediye binası alanında Roma dönemine ait hamam bulunduğunu da anımsatarak, buraya inşa edilmesi planlanan kültür merkezinin tarihi hamam korunarak ve cam zeminden bu kalıntılar görünebilecek biçimde yapılacağını da söyledi. Posbıyık, “Bu hamam, tarihsel açıdan çok önemli. Kente çok güzel bir ortam yaratacak bir kültür merkezi oluyor. Altta hamam gözükecek. Turizm noktalarından biri olacak. 22 yıllık belediye başkanıyım. Heyecanlıyım çünkü projeler beni çok heyecanlandırıyor.” dedi.
Posbıyık’ın konuşmasının ardından, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından önümüzdeki süreçte yapılacak Halk Kafe, Kültür Sanat Merkezi ile Kent Meydanı-Otopark ve yeni Belediye Hizmet Binası projelerinin detayları hakkında bilgi verildi. Kent Meydanı, Otopark ve Belediye Hizmet Binası projesini sunan İTÜ´den Prof. Dr. Sinan Mert Şener, projenin cumhuriyet karakterini taşıyan yapısı ile Ereğli’ye nefes vereceğini söyledi. Şener, projenin detaylarını görselleri ile açıkladı, katılımcıların sorularını yanıtladı. Mimar Kumru Alpaydın Altınkök de eski Belediye Binası yerine yapılacak Kdz. Ereğli Kültür ve Sanat Merkezi projesinin Roma dönemi kalıntılarına zarar vermeyecek şekilde hazırlandığını söyledi. Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur sinevizyon gösterisi eşliğinde Halk Kafe projesinin detaylarını açıkladı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.143.244.83  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır