Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Oyuncak Evi müze oluyor
Oyuncak Evi müze oluyor
 
   


Kdz. Ereğli Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısında Oyuncak Evi’nin müze statüsüne kavuşturulması için oy birliğiyle karar alındı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Oyuncak Evi’nin çok ilgi gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Oyuncak Evi çok ilgi görüyor, sadece bir sergi mahiyetinde değil, aynı zamanda atölyesinde eğitimler yapılıyor. Hatta Zonguldak’tan, Akçakoca’dan, Düzce’den öğrencileri getiriyor aileleri. Atölye çalışmalarında, yetişemez noktaya geldik. İnanılmaz bir güzellik yarattı arkadaşlarımız, büyük çaba gösteriyorlar, sağ olsunlar. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum belediye olarak. Burayı müze statüsüne dönüştürmek için gayret içerisindeyiz. Türkiye’de 12 tane Oyuncak Müzesi var. Eğer biz de bu işi başarabilirsek 13’üncüsü Ereğli’de olacak. Alt yapı çalışmalarına Müze Müdürlüğü ile başladık. Yurtdışından oyuncaklar gönderiyorlar. Geçen haftalarda 60 kişilik Festivaller Birliği’ni misafir ettik. O bölgelerden, Kıbrıs dahil oyuncaklar geliyor bize. Sizler de orijinal oyuncaklarınız varsa getirin lütfen, isminizle oyuncaklarınızı sergiliyoruz. Müze olmak için son işlemleri yapıyoruz.”
Yapılan oylamada CHP ve AK Parti grubu Oyuncak Evi’nin müze statüsüne kavuşturulması için yapılacak çalışmaları oy birliğiyle kabul etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.54  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Ocak 2026
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ..
20 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle beledi..
19 Ocak 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklana..
17 Ocak 2026
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Genel Maden İşçileri Sendikası’..
13 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 250 milyonluk bir yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Bozhane L..
11 Ocak 2026
ERDEMİR Genel Müdürü Şaban Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır