Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İki aydır maaşlarını alamayan işçiler, grev başlattılar
İki aydır maaşlarını alamayan işçiler, grev başlattılar
 
   



Yaklaşık 8 aydır yapımı devam eden hükümet konağı ve emniyet binasının inşaatının işçileri çalıştığı firmadan 2 aydır paralarını alamadıkları ve bayrama parasız girdikleri için grev başlattı. İnşaat işçilerinden Fikret Lafçı açıklamasında
“Burada demir işinde çalışıyorum. 2 aydır para alamıyoruz. Bayrama parasız gireceğiz. Burada gurbetçi arkadaşlarımız var yolculuk yapacaklar. Herkes parasız sonuçta, mağduruz. Yani biz de çoluğumuza çocuğumuza hediye almasını biliyoruz. Biz de eşya almasını biliyoruz ama şu anda alacak paramız yok.” dedi. İşçilerden Mehmet Feyzi ise, “Genel işçilerin başında sorumluyum. Bize verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Biz iş olarak onların istedikleri işi sonuna kadar canla başla çalışarak yaptık. Dedikleri güne işlerimizi yetiştirdik. Ama parasal konuya geldiği zaman bu işçilerin emeğine büyük para olup bizim paramıza çöküp repoda faizde yatırıp bizim paramızla kendileri tatile gidip evine çoluğuna çocuğuna hediyelerini alıp keyiflerini sürüyorlar. Biz burada alnımızın teriyle emeğimizle çalışarak paramızı alamıyoruz. Bunun gerekli yerlere devlet büyüklerine ulaşmasını istiyoruz. Şantiye şefimiz şuan burada olması gerekirken başımızda yok. Hepsi bu işin olacağını bilip kaçtı gittiler. Bir tane masum şef bıraktılar. 2 tane de eleman var hepsi gittiler. Burada kaymakamlık binası yapılıyor, kaymakamın da emniyet müdürünün binası ikisinin de buraya gelmesini istiyoruz. Bizim paramızın verilmesini istiyoruz biz. Biz iki aydır para alamıyoruz buradan. Bize söz verdiler Cuma günü biz sesimizi çıkarmadık. İşleri zamanında yaptık yetiştirdik. Mesaiye kaldık ama paraya geldi mi olmuyor. Parasız oldu mu da olmuyor. Ben gider başka yerde çalışır paramı alırım. Akademi Yapı para ile ilgili sorumlusu bu firmadır. Biz Akademi Yapı’ya çalışıyoruz. Bizim paramızı vermeyen Akademi Yapı’dır.” ifadelerine verdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.31.240  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır