Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Kartal: Ereğli’de devleti arıyoruz!
Kartal: Ereğli’de devleti arıyoruz!
 
   

     Kartal yaptığı açıklamada, dün gece saatlerinde AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerinin, kentin bazı noktalarına asıldığını belirterek, şöyle dedi: “Kdz. Ereğli’de devleti arıyoruz. Dün gece sahur sonrası AKP İlçe Yöneticileri pankart ve afiş asılması yasak olan kamuya ait köprülere ve çarşı içinde yıkılan PTT yanına Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdoğan’ın pankartlarını yasadışı bir şekilde asmışlardır. Sabahleyin CHP İlçe Başkanlığı olarak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’na dilekçe ile şikayetimizi bildirmemize rağmen ve dilekçemiz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edilmesine rağmen mesai bitimi olan saat 17.00’ye kadar hiçbir işlem yapılmamıştır. Yasak yerlere asılmış olan pankartlar kaldırılmamıştır. Kdz. Ereğli’de devlet yetkilisi yok mudur? Kdz. Ereğli’de tarafsız bir devlet yetkilisi arıyoruz. Bu vurdumduymazlıkla demokrasi katledilmektedir. Kdz. Ereğli’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin huzur ve güven içinde geçmesi böyle sağlanamaz. Devlet yetkililerini acilen göreve çağırıyoruz.”
     CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, yasadışı biçimde afiş asılması davranışının, diğer adayların hakkını gasp etmek anlamına geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: “AKP yöneticileri bile bile, pervasızca seçim yasalarını çiğniyor. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili, adayların ilan ve reklam yerlerini ne şekilde kullanacağı, nerelere afiş ve pankart asılıp nerelere asılmayacağı AKP tarafından da bilinmesine rağmen, kamuya ait köprülere, çarşıda yıkılan PTT binası yerine ve diğer bazı yerlere pankart asılmıştır. Bu davranış, seçim sürecinin huzur ve sükûn içinde geçmesini engelleyici, diğer adayların hakkını gasp edici ve taraftarlarını tahrik edici bir davranıştır. Kdz. Ereğli İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nı, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nı uyarıyoruz. AKP yöneticileri Kdz. Ereğli’de bu cesareti nereden ve kimden alıyor? AKP’nin bu yasa dışı tutum ve davranışları hemen önlenmelidir. Kdz. Ereğli’de seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için herkes sorumlu davranmak ve yasalara uymak zorundadır. Bu yasa tanımaz, diktatörlük heveslileri şunu açıkça bilmelidir ki, ne kadar şımarırlarsa şımarsınlar bir gün gelecek pervasızlıklarının karşılığını bulacaklardır. 10 Ağustos bunun ilk adımı olacaktır. Devletin tüm imkanlarını partizanca kullanmak ne dine, ne imana, ne doğruluğa, ne de insanlığa sığmaz. AKP ne kadar yasa dışı işler yaparsa yapsın, Türkiye’nin birleştirici Cumhurbaşkanı adayı, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun önünü kesemeyecektir.”



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » siz ekelemeddin çok ekmek yersiniz ondan seçim yasaklarını siz bilmiyorsunuz ki boş boş konuşmayın kartal uçarsın yakında ereğliden fazla kanatlanma denize uçarsın -   misafir yorumcu / 22 Temmuz 2014- 16:19
 
IP   3.17.162.247  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır