Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Posbıyık: Zonguldak’ın milletvekili tablosunu değiştirmek için Ereğli’ye ikinci sıra şart
Posbıyık: Zonguldak’ın milletvekili tablosunu değiştirmek için Ereğli’ye ikinci sıra şart
 
   

     Eski Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, CHP’den Zonguldak Milletvekili Aday adaylığını açıkladığı toplantı, katılımın yoğun olması nedeniyle, partinin İlçe Örgütü’nün dışına taştı. Balkondan kendisini dinleyen partililere ve yurttaşlara seslenen Posbıyık konuşmasına, kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek başladı. CHP’den, Ereğli ve Alaplı bölgesinden son olarak 1977 yılında Kemal Anadol’un aday gösterilerek TBMM’ye gönderildiğini anımsatan Posbıyık, şöyle dedi: “O tarihten bu güne Kdz. Ereğli’den seçilen tek Milletvekili Kemal Anadol. Aradan tam 38 sene geçti, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli-Alaplı bölgesine hep arka sıralarda yer verdiği için, 2015 yılına kadar milletvekili seçilemedi bu bölgeden. Zonguldak’ın en büyük ilçesi Kdz. Ereğli, nüfus bakımından Zonguldak merkezinden de büyük. Kdz. Ereğli’de 125 bin seçmen var. Zonguldak merkezde 92 bin seçmen var. Kdz. Ereğli ile Alaplı hep ayrılmaz bir bütün olmuştur. İki ilçenin seçmen sayısı ise 160 binin üzerinde. Zonguldak’ta yıllardan beri AKP, Genel Seçimler’de üç-iki öne geçiyor. Çünkü yıllardır AKP, Zonguldak’ın en büyük ilçesine sıralamada 2. sırayı veriyor. CHP ise tüm itirazlarımıza rağmen Kdz. Ereğli-Alaplı adayına üçüncü sırayı veriyor. Hem Ereğli halkı, hem de Alaplı halkı bu duruma çok üzülüyor. Hatta köylerde ‘CHP, Ereğli-Alaplı halkını adam yerine koymuyor’ diye tepkiler var, öyle konuşuluyor. Diğer partiler sürekli 2. sırayı vermesine rağmen, CHP Genel Seçim sıralamasında Ereğli-Alaplı’ya sürekli 3. sırayı veriyor. Zonguldak’ın milletvekili tablosunu değiştirmek için Ereğli’ye ikinci sıranın verilmesi gerekiyor.”

     “3-2 DÖNGÜSÜNÜ LEHİMİZE ÇEVİRMEK İÇİN, EREĞLİ’YE İKİNCİ SIRA ŞART”
     Ereğli Örgütü olarak, partilerinin Genel Merkezi’ne, durumu anlatan raporlar sunduklarını da dile getiren Posbıyık, şunları kaydetti: “Başta İlçe Başkanımız Hayrettin Kartal olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz, İl Genel Meclis üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız aylardan beri hazırlanan raporlarla başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm Genel Başkan Yardımcılarımıza ve parti genel merkezinin ileri gelenlerine, hem raporlarımızı sunarak, hem de şifahi olarak rakamlarla bu gerçekleri sürekli olarak anlatıyoruz. Zonguldak’ta birinci parti olabilmek için bıkmadan usanmadan anlatmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin geldiği durum ortada. Belki de son demokratik seçimlere giriyoruz. Bir tane Milletvekiline dahi her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Matematik ortada, sosyolojik durum ortada. AKP lehine olan üç-iki döngüsünü bu sefer CHP lehine çevirebilmek için Kdz. Ereğli’ye diğer partilerin yaptığı gibi ikinci sıranın verilmesi şarttır. CHP’nin Zonguldak’ta birinci parti olabilmesi için bu gerçeği herkesin kabul etmesi gerekir. CHP Genel Merkezi’nden seçim sistemiyle ilgili genelge geldi. Bizim Kdz. Ereğli olarak talip olduğumuz 2. sıra, kontenjan olarak ayrıldı ve eğilim yoklaması yapılacağı bildirildi. Ön seçim, eğilim yoklaması bunların hepsine Kdz. Ereğli olarak biz hazırız. Ben de eğilim yoklamasına girebilirdim. Girdiğimde en üst noktada başarı sağlayacağıma da inancım tamdır. Zonguldak merkez, ilçeleri, beldeleri ve köylerinde bizi fiziken tanıyan da, tanımayan da varlığımızı, ilkeli duruşumuzu, eylemci ruhumuzu, sözünün eri oluşumuzu bir hak arama savaşçısı olduğumuzu bilirler. Bunu tüm CHP üyeleri de yakinen bilirler. Ancak aylardan beri kararlı ve inançlı bir şekilde başta CHP ilçe yönetimi olmak üzere tüm partililerimizle birlikte 2. sırayı almak üzere yola çıktık. Bu nedenle ikinci sıranın Ereğli’ye verilmesi yönündeki mücadelemize aralık vermeksizin devam ediyoruz. Zonguldak’ta birinci parti olmak ve 3-2 döngüsünü CHP lehine çevirmek için CHP Genel Merkezi’nin ayırdığı 2. sıra kontenjan adaylığına, Ereğli-Alaplı bölgesi adayı olarak müracaatımı yaptım. Bu kararımı siz dostlarımla paylaşmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Yolumuz açık olsun. Bugün beni yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum.”



(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » Zonguldak´ın kurtuluşu için, Zonguldak´tan 4 Milletvekili çıkartmak için Ereğli´ye BİRİNCİ sıra ŞART -   Emin Semih ÖZKÖK / 05 Mart 2015- 16:11
 » başkan gene küçük düşünüyor;önseçimde 10300 üyenin 3160 tanesi sedece ereğlide alaplı hariç birlik olalım önseçimde ereğliden bir adayı birinci çıkaralım ve birici sırayı alalım ama olmaz illaki posbıyık olacak ereğli önemli değil! -   cafer soydinç / 02 Mart 2015- 14:18
 
IP   18.222.115.179  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır