Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Aras: YSK darbesinin karşısında halkın demokrasi ittifakıyla duracağız
Aras: YSK darbesinin karşısında halkın demokrasi ittifakıyla duracağız
 
   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu’nca iptalinin ardından, CHP teşkilatları 23 Haziran’da tekrarlanacak olan seçim için hazırlıklara başladı. Seçim kampanyasının maddi giderlerini karşılamak için CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen bağış kampanyasına Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı da destek verdi. CHP Karadeniz İlçe Başkanı Sevdekar Aras, partinin ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, bazı il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yanı sıra partili vatandaşların da destek verdiği kampanya için parti teşkilatınca yapılan duyuru kapsamında, partililer bağışların yapılacağı Kdz Ereğli İş Bankası önüne ellerinde “Her şey çok güzel olacak” pankartları ile geldi. CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras burada yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde Ereğli de dahil olmak üzere ülkenin birçok önemli kentini CHP’nin kazandığını söyledi. İstanbul’u da kazandıklarını ancak kendilerine vermek istenmediğini belirten Aras şöyle dedi: “Ülkenin vicdanında kabul görmüş Ekrem İmamoğlu’na mazbatayı günlerce süren ‘Mazbatamızı istiyoruz’ baskısıyla vermek zorunda kaldılar. 6 Mayıs günü ise YSK eliyle, bir darbeyle geri alınmış, milyonlarca seçmenin oyu yok sayılmıştır. AKP’nin bu hukuk tanımaz tutumu nedeniyle Türkiye baskıcı rejimler statüsünü kazanmıştır. Hakkı, hukuku ve adaleti korumakla görevli YSK vicdanları yaramış, 7 hakim üyesi, susarak demokrasiyi yok saymışlardır. Bizler ise bu durum karşısında ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyoruz. Devletin sınırsız imkanlarını kullanmak için seçimin tekrarını isteyen, seçimi kazanmak için her yolu deneyen ve iptal ettirenler nasıl kazanacaklarını da planladılar. Mesele çok para değil. Mesele dayanışma ruhu. Fedakarlık, moral, inanç. YSK darbesinin karşısında halkın demokrasi ittifakıyla duracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, sizlerin desteğiyle her şey çok güzel olacak.”

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI
Aras, partinin aldığı karar neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek kampanyasına katılmak için toplandıklarını belirterek “Bütün partililerimizi ve Ereğlilileri İmamoğlu’na destek olmak için en az 20 lira olmak üzere desteğe çağırıyoruz. Bugün de Ereğli ilçe örgütü olarak, kadın kollarımız, belediye meclis üyelerimiz ve partilerimizle kampanyaya destek için buradayız” dedi. Partinin İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinin listesini çıkardığını ifade eden CHP İlçe Başkanı şöyle konuştu: “İstanbul’da yaşayan dostlarınızın, tanıdıklarınızın listesini partimizden alabilirsiniz. Ayrıca önümüzdeki günlerle İstanbul İl Başkanımızla görüşüp örgüt olarak İstanbul’a destek için araba temin ederek bir program yapacağız. İstanbul’da yaşayan Zonguldaklılar Konfederasyonu ile görüşüyorum. Onlarla bir toplantı yapacağız. İstanbul’daki Zonguldaklılarla. Ayrıca diğer bölgelerde yaşayan hemşerilerimiz için de partimizde İstanbul’un seçmen listeleri hazırdır. İsteyenler bunu partimizden temin edebilirler.” Aras ve partililer, daha sonra banka şubesine girerek CHP Genel Merkezi adına başlatılan kampanyaya bağışta bulundular. Partililerin bazıları bağışta bulunmalarının ardından dekontları ile basın mensuplarına fotoğraf çektirdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.202.183.118  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır