Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Posbıyık: Kirli oyunun parçası olmayacağım, yaşananları protesto ediyorum
Posbıyık: Kirli oyunun parçası olmayacağım, yaşananları protesto ediyorum
 
   



CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Adayı Neriman Posbıyık düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Merkezi tarafından partiyi kongreye götürmek üzere görevlendirilen mevcut CHP İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Eylem Ertuğrul’u eleştirirken, Zonguldak-Devrek-Çaycuma lobisinin milletvekili seçimlerine yönelik hesaplarla CHP Ereğli İlçe Örgütü’nü şekillendirmek istediğini, bu lobinin ayrıca Ereğli ve Alaplı’yı devre dışı bırakmak istediğini savundu. Posbıyık, şöyle dedi: “Karadeniz Ereğli İlçe Yönetimi yaşanan zafiyetler üzerine ne yazık ki kayyuma götürüldü. Süreci üzülerek izliyordum. Ehliyetli bir yönetimin oluşması gerekiyordu. Eylem Ertuğrul’un ismi ortalarda dolaşırken, tam adaylık sürecinin ortasında teknesine atlayıp Ereğli’den uzaklaşmış ve tatile gitmişti. Uzun süre ortalarda görünmedi. Aslında ilçeyi sağlıklı bir şekilde kongreye götürebilmek için üç aylığına aday olmaya karar vermiştim. Ama süreç öyle gelişti ki, bir kadın olarak siyaset yapmamın engellenmek istenmesi, anti demokratik müdahaleler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün bizlere kazandırdığı seçme seçilme hakkını yok sayan bir yaklaşım, kararımı değiştirmeme neden oldu. Bu mücadeleye devam etmeliydim. Bu arada ilginç bir gelişme oldu, siyasetten uzaklaşıp teknesine atlayarak denize açılan genç arkadaşı Genel Merkez kayyum yönetiminin başına atadı. Sonra da biliyorsunuz ilçe yönetimine adaylığını açıkladı. Şaşırdım, sanki daha önce yaşananlar hiç olmamış. Bu süreçte gelip açıkça, ‘Siz benim büyüğümsünüz. Şimdi böyle bir yola girmek istiyorum’ dese ‘Yanındayım, yolun açık olsun’ diyeceğim. Ama böyle olmadı.”
“CHP AHLAKINA UYMAYACAK DAVRANIŞLAR SERGİLENDİ”
CHP İlçe Örgütü’nün delege seçimleri sırasında bazı usulsüzlükler ve antidemokratik uygulamalar yapıldığını da öne süren Posbıyık, şöyle devam etti: “Burada Zonguldak-Devrek-Çaycuma politikası ve lobisi yine devreye girmiş. İl Başkanı ve milletvekili sıralamasında belirleyici olmak için kollar yine sıvanmış. Yine Ereğli ve Alaplı devre dışı bırakılmak isteniyor. CHP’nin kongre dönemlerinde bu lobi her zaman harekete geçer, Ereğli ilçe yönetiminin seçimlerine müdahale eder. Her dönem Ereğli-Alaplı politikalarını Zonguldak politikaları düzenler. Şu andaki yönetim kurulu üyelerinin kimlerden oluştuğuna bakarsanız orada da Zonguldak politikası temsilcilerini net olarak görürsünüz. Yine aynı oyun oynanıyor. Bu açıkça bölme, hizipçilik ve Ereğli’yi etkisizleştirme hareketi. Bu kirli oyunun parçası olamam. Bu süreçte anti demokratik uygulamalar ve masa başı oyunlarla, sadece mahalle seçimlerine müdahale edilmekle kalınmadı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık üzerinde de bir yıpratma kampanyası başlatıldı. Yok ikimiz CHP’yi ele geçirip saltanat kurmak istiyormuşuz, yok diktatörmüş. Delege seçimleri sırasında Belediye Meclisi üyelerine hakaretler edildi. Seçim kurallarına aykırı olarak sandıklara müdahale edildi, listelerle oynandı, bilgiler saklandı, seçim anında kendi listeleri usulsüz olarak üyelerin ellerine tutuşturuldu. Gizli oy açık sayım ilkesine bağlı kalınmadı. CHP ahlakına uymayacak davranışlar sergilendi. Ok yaydan çıkmış, Zonguldak Merkez, Devrek, Çaycuma lobisi Ereğli’ye yine kaybettirme oyunları içinde. Bunu partililerimizin, Ereğli kamuoyunun bilgisine ve değerlendirmesine sunuyorum.”
“KAZANANIN DA KAYBEDECEĞİ BİR MÜCADELE”
Posbıyık, ilçe başkanlığı yarışının, aslında kazanın da kaybedeceği bir mücadeleye dönüştüğünü dile getirirken, kendisinin bu oyunların bir parçası olmayı reddettiğini ve yaşananları protesto ettiğini vurguladı. Posbıyık, şunları kaydetti: “Ben bu oyunların bir parçası olamam. Bu yıpratma süreci CHP´ye asla hizmet etmez. Partiyi ve şehri ileri taşımak için demokratik bir yarış değil, kişisel hesaplaşmalar, düşmanlaştırmalar görüyorum. Bazen bir mücadeleyi sürdürür ve kazanırsınız ama döner bir bakarsınız ki aslında bu savaşın kazananı yok. Herkes kaybetmiş. İşte burada tam da bunu görüyorum. Kazananın da kaybedeceği bir mücadele. Yıllardır bu partide samimiyetle mücadele vermiş bir nefer olarak şunu söylemek isterim ki bizler düşman değil yol arkadaşlarıyız. Bu ülkenin iklimini değiştirmek, Cumhuriyet değerlerini korumak ve geliştirmek için güç birliği yapması gereken partilileriz. Anti demokratik müdahaleler, masa başı oyunlar olmasa biz bu seçimi kazanırız, hiç kuşkum yok ama kesinlikle demokratik, kurallara uygun bir seçim yaşanmıyor.
Bugüne kadar hep gördük. CHP ilçe örgütü dar grupçuluk ve ekipçilik yapmayı tercih etti. “Benim adayım seçilmeyecekse, CHP kaybederse kaybetsin” dendi. Bunu son iki seçimde de 2014-2019 yaşadık. Görüyorum ki bu zihniyet birleşerek güçlenmiş. Ulusal gündemi takip ettiğimizde CHP’nin itibarsızlaştırılması için menfaat odaklarının yapmaya çalıştıkları kumpasları görüyoruz. Bu yaklaşımlar ancak bunlara hizmet eder. İç çekişmelerin partiyi kendi kabuğuna nasıl hapsettiğine, halktan kopardığına tanık oluyoruz. Bu partide ahde vefa, liyakate saygı gibi erdemleri unutmayıp, korumamız gerekiyor. CHP’yi iktidara taşımak için var gücüyle çalışanlara ve bunu başaranlara hakkını vereceksiniz. CHP ilçe örgütü neden CHP’ye oy veren insanların hep gerisinde kalıyor biliyor musunuz? Çünkü ter dökmeden, halka ulaşmadan, masa başı planlarla, entrikalarla ve lobilerle iş yapılma kültüründen ötürü. Gençlere tavsiyem de budur. Bırakın, lobiciliği, entrikaları, ele geçirme anlayışını, kural dışılıkları, masa başı, kapı arkası taktikleri, dar grupçuluğu. Halka ulaşın, parti ilkelerini, programını, Atatürk’ü anlatın. Sosyal demokrasinin güçlü örneklerini verin. Dün olduğu gibi yarın da partimizin iktidara gelmesi için bir üye olarak görevden kaçmam. Var gücümle çalışırım. Partiye zarar verecek gelişmeleri engellemek için birlik ve beraberlik içinde mücadele ederim. Ancak Neriman Posbıyık olarak böyle bir yıpratma sürecinin parçası olmayacağımı bildiriyorum. Yaşananları protesto ediyorum. Ereğli’nin öncelikli olacağı ve parti demokrasisinin egemen kılınacağı bir CHP için mücadeleye devam edeceğim. Zonguldak-Devrek, Çaycuma lobiciliğinin değil Ereğli’nin kazanması için mücadele edeceğim. Ama bu kirli oyunun bir parçası olmayacağım.”

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.249.105  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır