Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR, ikinci galvaniz hattı yatırımına başlıyor
ERDEMİR, ikinci galvaniz hattı yatırımına başlıyor
 
   

     Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş’den yapılan açıklamada, ERDEMİR Yönetim Kurulu’nun, 21 Şubat’taki toplantısında aldığı karar uyarınca, ERDEMİR Ereğli Tesisleri’nde ‘2. Sürekli Galvanizleme Hattı’ projesinin hayata geçirilmesi amacıyla ihale çalışmalarına başlanması için Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına karar verildiği belirtildi. Diğer yandan, İSDEMİR’de de kapasitenin artırılması amacıyla ‘Sıcak Haddehane Geliştirme Yatırımı’ projesi için ihale süreci başlatılıyor.
     ERDEMİR’in açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: “Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 21 Şubat 2013 tarih ve 9191 sayılı kararına istinaden, “2. Sürekli Galvanizleme Hattı” projesinin ve şirketimizin bağlı ortaklıklarından İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 21 Şubat 2013 tarih ve 262 sayılı kararına istinaden, “Sıcak Haddehane Geliştirme Yatırımı” projesinin ihale çalışmalarının başlatılması ve ihale sonuçlarının Yönetim Kurulu onayına sunulması hususlarında Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına karar verilmiştir.”

     EREĞLİ’YE İKİNCİ GALVANİZ HATTI
     ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar Ocak ayında yaptığı açıklamada, Ereğli’deki mevcut galvaniz hattına ek olarak yeni bir hat daha kuracaklarını belirterek, şöyle demişti: “2013 yılında başlamayı düşündüğümüz en önemli yatırımlarımızdan biri yeni galvaniz hattımız. Yerli otomobil için yola çıktık. Mevcut 330 bin ton kapasiteli galvaniz hattımız tam kapasite ile çalışıyor ve otomotiv sektöründe artan ihtiyacı karşılamak amacıyla ilave yeni bir tesis yatırımı planlıyoruz. 2-2.5 sene sonra istediğimiz üretim hedefine ulaşacağız. Özellikle otomotiv sektöründe Ar-Ge çalışmaları için 2012 yılında grubumuz bünyesinde oluşturulan Ar-Ge Direktörlüğü aracılığıyla da otomotiv sektörü ve yerli otomobil üretimini desteklemek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.”

     İSDEMİR’DE DE KAPASİTENİN ARTMASI HEDEFLENİYOR
     Şirketin bağlı ortaklıklarından İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İSDEMİR)’in Sıcak Haddehane Geliştirme Yatırımı için de ihale süreci başlatılırken, 2008 Ağustos ayında devreye alınan sıcak haddehanenin halihazırda yıllık 3,5 milyon ton olan yassı çelik üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

     2013’TE 138 MİLYON DOLAR YATIRIM PLANLANIYOR
     ERDEMİR Grubu tarafından bu yıl, Ereğli Tesisleri için 107 milyon dolar, İskenderun Tesisleri için ise 31 milyon dolar olmak üzere, toplamda 138 milyon dolar yatırım yapılması planlanıyor.

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.131.110.169  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır