Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  TTK’da 5 bine yakın icra dosyası
TTK’da 5 bine yakın icra dosyası
 
   

        Bakan Yıldız, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan’ın konuya ilişkin soru önergesini yanıtladı. Yıldız, TTK’da 2012 yılı sonu itibariyle yerüstünde bin 787 ve yeraltında 8 bin 204 olmak üzere toplam 9 bin 991 işçinin çalıştığını belirtti. Sayıştay raporuna göre, çalışanların temlik, icra ve nafaka kesintisinin bulunduğunu, 200 bin TL üzerinde borcu olan işçiler olduğunu ve yüklü miktarda borcu bulunan işçilerin ellerine cüzi miktarda para geçtiğini ifade eden Yıldız, raporda, “Bu işçilerin devamsızlık yapma, hastane izni kullanma ve istirahat alma oranları yüksektir ve önemli bir kısmı iş kazası geçirmiştir. Bu durum, işçilerin işyerlerinde daha dikkatsiz ve tedbirsiz davrandıklarını göstermektedir. Söz konusu personelin, iş güvenliği açısından diğer mesai arkadaşlarını etkileyebileceği, dikkatsiz, tedbirsiz ve disiplinsiz davranışları nedeniyle özellikle yer altı işyerlerinde vahim olaylara ve kazalara neden olabilecekleri hususunun dikkate alınması gerekmektedir. Bu nedenle; bu işçilerin borçlanma nedenlerinin ve borçlarının niteliklerinin araştırılması, aşırı miktarda borçlanmaların önlenmesine yönelik olarak da gerekli eğitime tabi tutulması yararlı olacaktır.” denildiğini kaydetti.
        Bakan Yıldız, Sayıştay’ın denetim raporlarına istinaden yapılan incelemeler sonucunda; TTK Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde 24 işçiye ait 113, Amasra Müessesesi’nde 107 işçiye ait 509, Armutçuk Müessesesi’nde 124 işçiye ait 491, Karadon Müessesesi’nde 402 işçiye ait bin 759, Kozlu Müessesesi’nde 177 işçiye ait 736 ve Üzülmez Müessesesi’nde 217 işçiye ait bin 5 olmak üzere toplam bin 51 işçiye ait 4 bin 613 icralık dosyanın bulunduğunun tespit edildiğini kaydetti. Yıldız, ayrıca icralık işçilerin borçlarını bir yıl içinde ödemeleri halinde işten çıkarılmasını öngören genelgenin de yürürlükten kaldırıldığını belirtti. Enerji Bakanı Yıldız “Yürürlükten kaldırılan Genelge yerine yayınlanan 23 Ocak 2013 tarih ve 701 Nolu Genelge; icralık durumdaki işçilerin borçlarını kapatmaları ve ücretleri üzerindeki hacizleri kaldırmaları ve ya azaltmaları konusunda yazılı olarak uyarılmaları, bu işçilerin düştükleri zor durumdan kurtarılmaları, motivasyonlarının artırılması için eğitim programlarının düzenlenmesi ve çalışanların aile birliği, iş sağlığı ve iş güvenliğinin devam ettirilmesi gibi hususları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.138.223  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır