Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Zonguldaklı işadamları ABD gezisinden döndü
Zonguldaklı işadamları ABD gezisinden döndü
 
   

     Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İş Birliği ve Ticaret Heyeti programını organize eden ZONİAD heyeti, ciddi iş bağlantılarıyla Zonguldak’a döndü. İkili iş görüşmeleri kapsamında ilk olarak Wyoming Eyaletine hareket eden heyet, burada Wyoming Valisi ile bir araya geldi. Wyoming Valisi Matt Mead, Zonguldak heyetinin samimiyet ve sıcaklığından etkilenerek, “Ofisim emrinizdedir. Burada gerçekleştireceğiniz her türlü bağlantıda sizlere destek olmak için var olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
     Programın devam eden kısmında Wyoming Belediyeler Birliği, Wyoming Odalar Birliği ve ABD Wyoming eyaletinde faaliyet gösteren şirketler ile ikili iş görüşmelerinde ciddi bağlantılar gerçekleştirildi. Sunumların ardından firmalar arasında yapılan ikili görüşmelerde hayvancılık, inşaat, enerji ve maden sektörü ele alındı. Gezinin Wyoming kısmı, Wyoming Valisi, eyalet senatörü, milletvekilleri, eyalet savcısı ve iş adamlarının katılımlarıyla Türk Kültür Günü Resepsiyonu’yla tamamlandı. Gezinin ikinci durağı ise Colarado eyaleti oldu. Zonguldak heyeti, Colorado Ekonomi Bakanlığı’nda, teşvikler, destekler, Türkiye ile gerçekleştirilen ithalat ve ihracat kalemleri ile anahtar sektörlerin yer aldığı bir programa katıldı. Burada da kaya gazı, taş kömürü ve alçı üretimi noktasında ikili görüşmeler yapıldı.
     Zonguldak heyeti son olarak Los Angeles şehrindeki görüşmelerin ardından kente döndü. ZONİAD Genel Sekreteri Hasbi Uzan, ABD gezisi hakkında şunları söyledi: “ZONİAD, ülkesine, şehrine inanmış iş adamlarının neler yapabileceğini, kurduğu iş bağlantıları ve gerçekleştirdiği akılcı organizasyonlar ile bir kez daha göstermiş oldu. Zonguldak, sahip olduğu bu değerle şirketlerini uluslar arası arenaya çıkartıyor. Gittiği yerlerde sadece iş bağlantıları kurmakla kalmayan derneğimiz, aynı zamanda ülkemizi binlerce kilometre uzaklıkta hakkıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor. Bu son gezimiz de bakımdan çok verimli geçti. Dernek üyelerimiz oradaki işadamlarıyla görüştüler ve geleceğe dönük yatırım olanaklarını konuştular.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.241.82  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır