Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ÇATES’in özelleştirilmesi kararına TES-İŞ’ten tepki
ÇATES’in özelleştirilmesi kararına TES-İŞ’ten tepki
 
   

     Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin (ÇATES) özelleştirilmesi kararı 15 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu karar başta ÇATES ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından tepkiyle karşılandı. ÇATES’in özelleştirilmesi sürecinin yeniden başlatılması üzerine TES-İŞ Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu da bu girişime karşı çıkacaklarını açıkladı.
     Hasanefendioğlu yaptığı açıklamada, daha önce de ÇATES’in özelleştirilmesine yönelik karar alındığını ancak başta ÇATES ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanları olmak üzere bölge halkının sert tepkileri sonucu bu karardan vazgeçildiğini anımsattı. ÇATES’in 1948’den bu yana, ülkenin aydınlanmasına ve sanayisine büyük faydalar sağladığını dile getiren Hasanefendioğlu, şunları kaydetti: “ÇATES’in Zonguldak Bölgesi’nin bir sanayi kenti olmasında büyük katkısı vardır. Ömrünü tamamlayan ÇATES (A) Santrali’nin yerine ÇATES (B) Santrali’nin kurulmasıyla bu süreç devam etmiştir. ÇATES, TTK’nın ayrılmaz bir parçasıdır. TTK’nın bölgede kurulan demir-çelik fabrikalarına ve diğer sanayiye verdiği kaliteli kömürden arta kalan ürünü enerjiye dönüştürmek üzere kurulmuştur. ÇATES’te yaklaşık 800 kişi çalışmaktadır. Özelleştirme durumunda öncelikle bu arkadaşlarımız ve aileleri mağdur olacaktır. TTK’nın düzeni bozulacaktır. Bölgemizdeki işsizler ordusuna yeni işsizler eklenecek ve sosyal barış daha da bozulacaktır. Biz TES-İŞ Sendikası Zonguldak Şubesi olarak bu özelleştirmeye şiddetle karşı olduk ve karşı olmaya da devam edeceğiz. Ayrıca Yönetim Kurulu olarak önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek TES-İŞ Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu, TÜRK-İŞ’i, bölge milletvekillerini ziyaret edeceğiz. Bu özelleştirmeden vazgeçilmesi, Zonguldak halkının ekonomik darboğaza sokulmaması için görüşmeler yapacağız. Zonguldak halkından, sivil toplum örgütlerinden, tüm kurum ve kuruluşlardan, esnaftan, bölge milletvekillerinden bu özelleştirme sürecinin durdurulması için destek bekliyoruz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » çatesin özelleştirilmesine karşıyım zonguldak destek ver çatese -   hacer kocakulak / 10 Nisan 2013- 12:06
 
IP   35.175.174.36  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır