Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Alabaş: TTK hak ettiği ilgiyi görmüyor
Alabaş: TTK hak ettiği ilgiyi görmüyor
 
   

     TTK Genel Müdürlüğü Salonu’nda yapılan ve GMİS ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (KAMU-İŞ) arasında akdedilecek TTK 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin açılış oturumuna; TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, TDS Genel Başkanı Hasan Pekdemir ve yönetim kurulu üyeleri, TTK Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Özçelik ve İsmail Güner, GMİS’in Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, TTK Müessese Müdürleri, GMİS’e bağlı şubelerin başkanları, TTK, GMİS ve Kamu-İş yetkilileri katıldı.
     Burada konuşan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, kurumdaki emeklilikler nedeniyle işleri yürütmekte zorlandıklarını belirtti. İnan, şöyle dedi: “Kurumumuz zor bir süreçten geçiyor. Geçen yıl yaşadığımız ve bu yıl yaşamakta olduğumuz yoğun emeklilikler neticesinde çalışanlarımızın iş yükü artıyor, bizler de işleri yaparken biraz daha zorlanıyoruz. Geçen yıl 893 işçimiz, 115 memurumuz olmak üzere toplam bin 8 emeklimiz var. 2013 yılının Ocak ayından buyana 217 işçi arkadaşımız emekli oldu. Emek yoğun çalışan bir işletmeyiz. Dolayısıyla yoğun emeklilikler ve ilave olarak da devamsızlıklar bunun üstüne eklenince sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi söylememiz mümkün. Böyle bir dönemde işçisiyle, sendikasıyla, memuruyla, mühendisiyle ve idaresiyle el ele verip bu kurumu ayakta tutmak, üretimimizi istenilen seviyenin üzerinde götürmek üzere bizlere eskisinden çok daha fazla iş düştüğünün takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemi el ele vererek aşacağız.”

     ALABAŞ: İKİ YILDIR İŞÇİ ALINMASINI BEKLİYORUZ
     GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi gerektiğine vurgu yaparken, toplu iş sözleşmesindeki öncelikli hedeflerinin çalışanlar arasındaki farklılıkları gidermek ve en temel insan hakkı olan ‘eşit işe eşit ücret’ anlayışını hayata geçirmek olduğunu söyledi. Alabaş, şu görüşlere yer verdi: “Sıkıntılı bir kurumda çalışıyoruz. Ama bu sıkıntıların kaynağı, biz çalışanlar değiliz. Biz, bize gösterilen işi yapıyoruz. Ne yazık ki bu kurum hak ettiği ilgiyi görmüyor. 1990’lı yıllardan itibaren küçülüyoruz. Özellikle 5 Nisan 1994 Kararları’ndan sonra TTK, istikrarlı bir norm kadro ile çalışma fırsatı bulamadı. İşçi arkadaşlarımız emekli oldu, yerlerine yeterince işçi alınmadı. Doğal olarak çalışan sayısı azaldıkça üretim düştü. Nitekim sadece son 10 yılda çalışan sayısı 7 bin geriledi. TTK Genel Müdürlüğü’nün 2 yıldır talep ettiği gibi işçi açıkları en kısa sürede giderilmelidir. Bu olumsuz tabloyu değiştirmenin birinci şartı işçi açıklarını gidermek ve TTK Yönetim Kurulu’na yetki vererek norm kadroyu korumasını sağlamaktır. Sonrasında biz çalışanlar olarak bu işin üstesinden gelir ve TTK’nın ülke ekonomisine katkı vermesini sağlarız.”
     GMİS’e üye 10 bin TTK çalışanını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’ni masada bitirmekten yana olduklarını da dile getiren Alabaş, aynı işi yapan çalışanlara farklı ücretlerin dayatılması ve taşeron kültürünün çalışma hayatına hakim kılınmak istenmesinin de, devlet ciddiyetini bozduğunu kaydetti. Açılış oturumunda 83 maddeden oluşan TTK 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile TDS 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin birinci maddeleri kabul edildi. TTK 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumu 2 Nisan 2013 tarihinde Ankara’da yapılacak.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.100.120  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır