Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Tetiker: TSO’nun işi siyaset değil ekonomidir
Tetiker: TSO’nun işi siyaset değil ekonomidir
 
   

     5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Adayı Yaşar Tetiker, bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeyi amaçladıklarını belirtti. Oda seçimlerinin, TOBB kararı gereği ertelendiğini anımsatan Tetiker, “Bundan böyle, inşallah seçilip göreve başladıktan sonra da bu şekildeki değerlendirme toplantılarını, her Meclis toplantısından sonra yapmayı planlıyoruz. Kamuoyunu bilgilendirme ve kamuoyundan destek alma adına faydalı bir çalışma olacağına inanıyoruz.” dedi.



     Tetiker, şöyle devam etti: Diğer grupları pek fazla düşünmüyorum. Eğer bu bir yarışsa, Karadeniz Ereğli kazansın diyorum. Kendi grubumuzun çalışmaları kapsamında Meclis üyelerimizi tanıtmak ve bazı üyelerimizi ziyaret etme gibi faaliyetlerde bulunduk. Üyelerimizin sorunlarını dinleyerek bunlara nasıl çözüm bulabileceğimiz konusunda çalıştık. Çalışmalarımızda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Önemli olan toplumun sizi benimsemesidir. Bazı arkadaşlarımız 7-0’dan falan söz ettiler. Bizim TSO tarihinde ‘Ben başkan adayıyım’ diyerek 7-0 alan Yaşar Tetiker’den başkasını hatırlamıyorum. Bu bize nasip oldu. Yine beklentimiz de odur. Fire vereceğimize inanmıyorum. Ama şu var ki, 7-0 almak önemli değildir, isterseniz 17-0 alın. Burada önemli olan Karadeniz Ereğli’nin kazanmasıdır. Ticaret ve Sanayi Odası’nın en önemli görevlerinden bir tanesi, bulunduğu ekonomiyi her yıl katlayarak ileriye götürmek. Ve ya en azından bunu korumaktır. Geçmişte görev yaptığımız dönemlerde pek çok şeyi başardığımıza inanıyorum. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Ereğli pek çok konuda eksik kaldı. Tüm bu eksikliklerin ortadan kalkması için birlikte, el ele çalışmaya devam edeceğiz.”

     “TERSANELERE ÇOK BÜYÜK BİR TUZAK KURULDU”
     TSO Başkan Adayı Yaşar Tetiker, Ticaret Sanayi Odası’nın Yerel Seçimler konusunda etki edeceği iddialarının sorulması üzerine, şöyle dedi: “Bunların hepsi köpürtmedir, abartmadır. Bunlar abartılı sözlerdir. Siyasete etki dediğinizde, zaten her düşünen insan siyasete etki eder. Oy kullanırsınız, düşüncelerinizi söylersiniz ve tercihlerinizin yanında bulunursunuz. Biz doğrudan doğruya ‘TSO olarak biz çıktık siyaseti de etkileriz, belirleyici oluruz’ demek, abartılı ve afakî sözlerdir. Ereğli’de hiçbir zaman böyle bir şey olmamıştır. Belirleyici olma kelimesi, bana göre çok yanlıştır. Ticaret ve Sanayi Odası kendi işine bakar. Kaldı ki bizim üzerimize düşen toplumu tamamen kucaklamaktır. Bunu yapamazsak, Ereğli’yi daha karanlık günlere götürürüz. ‘Biz siyasette de varız, her şeyde varız’ diye tekrar eski kavgalı günlere, kutuplaşmalara dönersek bundan halk zarar görür.”



     Tersaneler konusunda çözümleri olduğunu dile getiren Tetiker, şu görüşlere yer verdi: “Bizim stratejik hedeflerimizden birisi, oto yan sanayi konusundaki üç büyük firmayı buraya getirebilmektir. Bizim amaçlarımızdan en önemlisi, ERDEMİR’e olan bağlılığımızı ortadan kaldırmaktır. Kendimize ait bir sermaye yapısı oluşturmanın stratejisi içerisindeyiz. Ben ‘Bir çivi çakanın elini öperim’ dedim. Ancak benden sonra, ekibiyle birlikte bir çivi çakanı dahi görmedim. Tersanelerin çözümü yok değildir. O tersaneleri kim fazla konuşuyorsa, ‘Tersaneler bitti, tersaneleri bitirdiler, son yönetim iş yapmadı’ gibi spekülasyonları kim konuşuyorsa, o tersanelere çok büyük bir tuzak kuruldu. Hangi tuzaktır? ‘Tuzla’daki tersaneler gelsin burayı alsın.’ Böyle bir şey yok. O insanları da Allah’tan başka kimseye teslim etmeyeceğiz. Burada bu işi hep birlikte çözeceğiz. Orada yapılacak çözümlerin hepsi de bizdedir. Tersaneler konusunda daha önceki bir takım demeçler orayı perişan etti. Bu demeçler verildikten sonra o insanların itibarı kalır mı, o insanlara sipariş ya da kredi verilir mi? Çok sakıncalı sözlerdi. Tuzak kurulma hadisesi konusunda çok uyanık olmanız lazım.”

     “EXİMBANKLARLA ORTAK PROJE GELİŞTİRİLEREK SÜBVANSE SAĞLANABİLİR”
     Göreve seçilmeleri halinde 3 ay, 6 ay ve bir yıllık planlarla yapılacak çalışmaları belirlediklerini anlatan Tetiker, “İnsanlar çok şey düşünebilirler. Ama önemli olan düşünülenleri hayata geçirebilmektir. Sonuç adamı olmak çok zordur. Projelerin hayata geçirilebilir olması için de, akılcı ve rasyonel olmaları gerekir. Bizim akılcı projelerimiz çantamızdadır. 3-4 çok önemli projemiz var. İlkin esnaftan, tüccara, sanayiciye kadar sirayet edecek bir can suyunu tedarik etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu. ERDEMİR’in özel bir şirket olduğu için Ereğli tersanelerine daha ucuza yani imtiyazlı sac vermesinin beklenemeyeceğini ifade eden Tetiker, “Burada devletin sübvanseyi yapması gerekiyor. Diyecek ki ‘Ben KDV’yi kaldırdım’. Zaten uluslararası çalışmalarda eximbankların da yardımları var. Bunlardan da yararlanılabilir. Saklı projelerimizden birisi de budur. Ortak projelerle buraya bu sübvanse yapılabilir. Uluslararası devletler malını satmak için kendi eximbanklarından sübvanse ediyorlar. Bu eximbanklarla konuştuktan sonra, bu organizasyon çok basittir. Ama öncelikle kendi içimizde bir planlama yapmamız gerekiyor.” dedi.


(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » "HİÇBİRİMİZ HEPİMİZ KADAR AKILLI VE GÜÇLÜ OLAMAYIZ."

SAYIN ERDEM,
SAYIN KELEŞ,
SAYIN LİKOĞLU,
SAYIN TETİKER,

HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDE, DİĞER TARAFI ÖTEKİLEŞTİREN BÖYLESİ BİR BÖLÜNMÜŞLÜK İLE GİDİLECEK BİR TSO SEÇİM SÜRECİNİN SONUCUNDA OLUŞACAK OLAN YENİ TSO YÖNETİMİNDEN EREĞLİ’ MİZİN BİRİKMİŞ DEVASA İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA POZİTİF YÖNDE ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR.

“TAKİP EDİLEN AMAÇLAR HİÇBİR ZAMAN KİŞİSEL OLMAMALIDIR." M.KEMAL ATATÜRK

KDZ. EREĞLİ’MİZİN İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ, TÜM GRUPLARIN KİŞİSEL AMAÇLAR PEŞİNDE KOŞMADAN, BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE “EREĞLİ’MİZİN ORTAK MENFAATLERİ” İÇİN “TEK VÜCUT” ÇALIŞMALARIYLA MÜMKÜNDÜR. BUNUN DIŞINDAKİ FERDİ VE LOKAL TÜM GİRİŞİMLER HAVANDA SU DÖVMEKTİR.

“KAVGANIN KAZANANI YOKTUR, YA KAYBEDERSİNİZ YA DA DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ.” ALBERT EINSTEIN

ARTIK KİŞİLER, KURUMLAR VE ÖRGÜTLER ARASI KISIR POLEMİK, ÇEKİŞME, ÇATIŞMA VE KAVGALARI YAŞAMA LÜKSÜ KALMAYAN, HIZLA GÖÇ VEREN, EKONOMİSİ İYİCE DARALARAK TÜRBÜLANSA GİREN VE HERKESİN BU TÜRBÜLANSTAN BİR ÇIKIŞ YOLU ARADIĞI KDZ. EREĞLİ’MİZDE, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YAPILACAK OLAN KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİNDE;

GENÇ, VİZYONER GÖRÜŞLÜ, DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE DİNAMİK BİR EKİP İLE HİÇ BİR KİŞİ, KURUM VE ÖRGÜTÜ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HERKESİ KUCAKLAYAN,

AYRICA; OLUŞACAK YENİ TSO YÖNETİMİNDEKİ TÜM EKİP ÜYELERİNİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE "ORTAK AKIL" İLE “BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE” HAREKET ETTİĞİ, ŞEHRİMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA "VİZYONER ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLEN" BİR TSO YÖNETİMİ OLUŞUMU DİLEKLERİMLE...

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“BÜYÜK İŞLER, MÜHİM TEŞEBBÜSLER, ANCAK ORTAK ÇALIŞMA İLE TEMİN EDİLEBİLİR.” M. KEMAL ATATÜRK

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“BİR ARAYA GELMEK SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR. BİR ARADA KALMAK YA DA TUTMAK BÜYÜK BİR İLERLEMEDİR. BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSE GERÇEK BİR BAŞARIDIR.” HENRY FORD

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“SORUNLAR O SORUNLARI OLUŞTURAN DÜŞÜNCE DÜZEYİNDE ÇÖZÜLEMEZLER” ALBERT EINSTEIN

SÖZÜN ÖZÜ -4) “BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR” ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM “TWO HEADS ARE BETTER THAN ONE” BELKİ ANLARLAR.

TSO YÖNETİMİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN TÜM GRUPLAR ŞUNU ASLA UNUTMASINLAR Kİ; TEK KANATLA UÇULMAZ, TEK AYAKLA KOŞULMAZ.

SAYGILARIMLA


“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
Ünal SAVAŞ - Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü -   Ünal Savaş / 25 Nisan 2013- 14:52
 
IP   3.144.33.41  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır