Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR’de grev kararı
ERDEMİR’de grev kararı
 
   

     ERDEMİR’den konuyla ilgili yapılan açıklama aynen şu şekilde: “Şirketimizin üyesi bulunduğu ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Şirketimizi temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında, 25 Şubat 2013 tarihinde başlamış olan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Türk Metal Sendikası tarafından 11 Haziran 2013 tarihinde alınmış bulunan grev kararı, 14 Haziran 2013 tarihinde Şirketimize tebliğ edilmiş olup, görüşmelere devam edilmektedir.”
     UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULMUŞTU
     ERDEMİR adına MESS ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülen 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, 81 madde ele alınmış, çoğunluğu üzerinde anlaşma sağlanırken, ücret ve diğer sosyal haklardan oluşan maddelerde ise sonuca varılamamıştı. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde, Uyuşmazlık Zaptı tutularak arabulucu sürecine gidilmişti.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » JAPON FİRMALARINDA ÇALIŞANLARIN GREV ANLAYIŞI...!!!

İnsan kaynağının yaratıcı potansiyelinin, üstünlük için tükenmez bir zenginlik kaynağı olduğunu ilk anlayan ve yönetsel yaklaşıma yansıtanlar, Japon işletmeleri olmuştur. Japon yönetim felsefesinin temelinde “BİR İŞİ EN İYİ O İŞİ YAPAN BİLİR” fikri vardır. 1960’larda oluşturulan kalite çemberleri ve benzeri öneri geliştirme gurupları, Japon şirketlerini yaratıcı beyin fırtınası yönteminin mucizevî sonuçları ile karşı karşıya bırakmıştır.

GREVDEKİ BİR JAPON FİRMASINDA ÇALIŞANLAR, GÜNLÜK İŞLERİNE DEVAM ETMEKTE, YALNIZCA DÜŞÜNME, ÖNERİ GELİŞTİRME VE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALMAKTADIRLAR. BU GREVLER, JAPON FİRMALARI İÇİN YARATICILIK YARIŞINDA GERİ KALMA TEHDİDİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.

ÜNLÜ ÇELİK KRALI ANDREW CARNEGIE’E ŞÖYLE BİR SORU SORMUŞLAR:

“ELİNİZDEKİ BÜTÜN İMKANLÂRI KAYBETSENİZ, ACABA BÖYLE BİR SANAYİİ YENİ BAŞTAN NE KADAR ZAMANDA KURABİLİRSİNİZ?” CARNEGIE CEVAP VERMİŞ: “EĞER İMKÂNLARDAN KASTINIZ FABRİKALARIN FİZİKİ YAPILARI, MAKİNELER VE DONANIMSA, ÜÇ SENEYE KALMAZ ŞİMDİKİNDEN DAHA MÜKEMMEL VE MODERN BİR ŞEKİLDE SANAYİMİ KURABİLİRİM; FAKAT BÜTÜN ELEMANLARIMI, YANİ UZMANLARIMI, MÜHENDİSLERİMİ VE İŞÇİLERİMİ KAYBETMİŞSEM EĞER, O ZAMAN BU SANAYİİ KURMAK İÇİN ARTIK BENİM ÖMRÜM YETMEZ.”

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“BİR ŞİRKETİ İŞ HAYATINDA FARKLI KILAN TEK UNSUR İNSAN FAKTÖRÜDÜR. SİZİN TEKNOLOJİNİZ, BİNALARINIZ, KULLANDIĞINIZ ARAÇ VE GEREÇLER RAKİPLERİNİZ TARAFINDAN TAKLİT EDİLEBİLİR; YALNIZ BİR TEK KAYNAK VAR Kİ O TAKLİT EDİLEMEZ. BU DA İNSAN KAYNAĞIDIR.” Charles Nielson

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“GEÇMİŞTE KURUMLAR, MÜŞTERİLER VE PAZAR PAYI KONUSUNDA REKABET EDERLERDİ; ŞİMDİYSE EN İYİ ÇALIŞANLARI BULMAK KONUSUNDA REKABET EDİYORLAR. GELECEKTE BU DAHA FAZLA BÖYLE OLACAK. EN İYİ İNSANLARI BÜNYESİNDE TOPLAYABİLEN VE ELLERİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMALARI KONUSUNDA ONLARI YÜREKLENDİREN BİR KURUM YALNIZCA PROFESYONEL MANADA DEĞİL, DUYGUSAL OLARAK DA ETKİLİ SAYILIR.” Claus Moller

ACIMASIZ BİR REKABETİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA, ŞİRKETİMİZİN REKABET GÜCÜNÜ VE KURUMSAL PERFORMANSINI SEKTÖRÜMÜZE YÖN VEREN VE OYUNUN KURALLARINI BELİRLEYEN KÜRESEL ÇELİK ŞİRKETLERİ SEVİYESİNE ÇIKARMADA EN ÖNEMLİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLAN ENTELEKTÜEL SERMAYEMİZE SAHİP ÇIKARAK; EMEĞİNİN VE ALINTERİNİN KARŞILIĞINI GREVE GİTMEDEN VEREBİLMEK VE ALABİLMEK DİLEKLERİMLE…

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü -   Ünal Savaş / 15 Haziran 2013- 02:57
 
IP   52.14.44.39  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır