Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR’in Çelik Servis Merkezi ERSEM tanıtıldı
ERDEMİR’in Çelik Servis Merkezi ERSEM tanıtıldı
 
   

     Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş’nin, Ereğli’de açtığı Ereğli Çelik Servis Merkezi (ERSEM)’nin tanıtım toplantısı, ERDEMİR Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney tarafından verilen brifingle başladı. ERDEMİR’deki toplantı salonunda basın mensuplarını ağırlayan Yöney, sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye’de çelik üretimiyle ilgili genel bir bilgilendirme yaptı. ERDEMİR Grubu’nun 6 şirketinde yaklaşık 13 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Yöney, şöyle dedi: “Maden şirketimizde demir cevherinin yüzde 50’sini grup olarak karşılayabildiğimizden 9,1 milyon ton seviyelerinde sıvı çelik kapasitesine sahip, Türkiye ve bölgelerinin en büyük 2 limanına sahip bir grubuz. 2012’de ERDEMİR Grubu olarak 7, 9 milyon ton üretimle dünyada 35., Avrupa’da 10. AB 27’de ise 4. sırada yer alıyoruz. Ülke olarak ise dünyada 8., Avrupa’da 2. sıradayız. ERDEMİR’de sıcak haddelemede 5 milyon ton, soğuk haddelemede ise 2 milyon ton mertebelerinde üretim yaptığımızı söyleyebiliriz.”

     YÖNEY: OYAK ERDEMİR’İ ELİNDEN ÇIKARMAZ
     31 Aralık 2012 itibarıyla ERDEMİR’in Ereğli tesislerinde 6 bin 630 çalışan olduğunu, Ereğli tesislerinde geçen yıl 3 milyon 630 bin 673 ton üretim yapıldığını anlatan Yöney, yeni kurulan Çelik Servis Merkezlerinde ise ebatlandırma, dilme, biçme hatları olduğunu söyledi. Yöney şöyle devam etti: “Biz bunu entegre tesislerimizin sonuna eklemede geç bile kalmıştık. Ama 2013’te bu da tamamlandı. Çelik servis merkezleri dağıtım kanallarının güçlendirilmesi, yüksek kalite beklentisinde olan sektörlere daha iyi hizmet verilmesi için kurulmuş tesislerdir. Bizim Gebze’de, İskenderun’da çelik servis merkezlerimiz var. Manisa’da da bir depolama tesisimiz var. Ereğli Çelik Servis Merkezi (ERSEM), 50 bin metrekare alanda 20 bin metrekare kapalı alana kurulmuş bir şirkettir. 650 bin ton yıllık üretim kapasitesine sahiptir. İkinci fazında sıcak ve teneke makasın konulmasıyla birlikte üretimin bir milyon tonu aşması hedefleniyor. Şu anda aktif olarak iki makası çalışıyor.”
     Toplantının son bölümünde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yöney, bir soru üzerine, “OYAK, ERDEMİR gibi bir kuruluşu elinden çıkarmaz. Çıkarmayı düşünmüyor. Çelik sektöründe olmaktan mutlu. Bizim de bu kadar gelişip yatırımlar yapmamıza OYAK yönetiminin destek veriyor olması, ne kadar değer verdiğini gösteriyor.” dedi.
     Daha sonra Çelik Servis Merkezi gezisi sırasında da, Ereğli Çelik Servis Merkezi Müdürü Hayrullah Aloğlu tarafından bilgilendirme yapıldı. Merkezin 50 milyon dolara mal olduğunu anlatan Aloğlu, “Bu tesisi farklı kılan, Ereğli’de hiç olmayan iki hattın, açılı boy kesme ve diğer hat da aynı anda dilip kesebilen özelikte olmasıdır. Şu anda dört hat kurulu vaziyette. İki hattın ise testleri devam ediyor. Tüm hatlar çalıştığında, 120 ile 140 arası bir personel istihdamı sağlanacaktır. İlerleyen dönemlerde yeni yatırımlarla bu sayı artabilecektir.” dedi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.119.158.89  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır