Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Grev kararı Ereğli esnafını tedirgin etti
Grev kararı Ereğli esnafını tedirgin etti
 
   

     Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş ile Türk Metal Sendikası arasındaki 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonrası Türk Metal Sendikası grev kararı aldı. 2 Ağustos’a kadar tarafların anlaşma sağlayamaması durumunda grev kararı uygulanacak. İlçede kuyumculuk yapan Mehmet Özkanca, Ereğli ile ERDEMİR’in bütün olduğunu, ilçede yaşayanların köyleriyle birlikte ERDEMİR’e bağımlı olduklarını söyledi. Özkanca, “Tarafların bir araya gelip, özellikle ücretlerle ilgili konuları gözden geçirmeleri gerekir. Çünkü Ereğli’nin olası grevde büyük zararı olacaktır. Esnaf zor duruma düşecektir.” dedi. Pastane işletmecisi Engin Okumuşoğlu ise, “ERDEMİR işçisinin grev yapması demek, zaten ekonomisi sıkıntıda olan Ereğli esnafını bir kez daha sıkıntıya sokacaktır. ERDEMİR’in çalışanın hakkını vererek grevden vazgeçilmesini sağlaması gerekiyor. Zira işçi zaten ekonomik kriz sürecinde maaşların geriye çekilmesinde gerekli tavizi vermiştir. Şimdi de bunu ERDEMİR’in yapması gerektiğini düşünüyorum.” görüşüne yer verdi.
     Gözlükçü Erdoğan Demirkıran, Ereğli’de esnafın büyük kısmının ERDEMİR’e endeksli ticaretini sürdürdüğünü hatırlatarak, “İster istemez grev esnafı etkileyecektir. Zaten insanların kafaları karışık, önünü göremiyor. Bu yüzden harcama da yapamıyor. İnşallah bu süreç en kısa sürede çözülür, Allah hepimizin yardımcısı olsun.” diye konuştu. Fırın İşletmecisi Musa Akçay da, “Esnaf zaten bitik, esnaf diye bir şey kalmadı. Zor ayakta duruyoruz. Zor durumda olan esnaf grevle birlikte daha da zor durumda kalır. ERDEMİR’in bir an önce işi çözmesini isteriz.” diyerek görüşlerini belirtti. Fotoğraf stüdyosu ortağı Davut Bakırtaş ise ülkede yaşanan ekonomik krizin büyüğünü esnafın yaşadığına dikkat çektiği konuşmasında, şunları söyledi: “Şehrimizde böyle bir sıkıntı tekrar nüksederse, sıkıntı çok daha darboğaza dönüşür. Sürecin bitip, bitmediğini bilmiyorum, ancak tarafların tekrar görüşme şansı varsa şehrimiz için daha olumlu karar olacağını zannediyorum. Bir esnaf olarak, grev halinde olabilecekleri düşünmek dahi istemiyorum. Çünkü sıkıntıdayız, günümüzü çevirmenin zorluğunu yaşıyoruz. İnşallah böyle bir durum gerçekleşmez. Tarafları daha ılımlı ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz.”
 
 
Yorumlarınız
 » ozaman erdemirin işcisinin ve sendikanın yanında olunuz esnaf arkadaşlar -   vatandaş / 22 Temmuz 2013- 22:01
 
IP   3.135.226.216  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır