Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR çalışanlarına yüzde 11 zam
ERDEMİR çalışanlarına yüzde 11 zam
 
   

     ERDEMİR Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “ERDEMİR adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında 25 Şubat 2013 tarihinde başlayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı ve sözleşme 26.07.2013 tarihinde bağıtlandı. Karşılıklı güven, anlayış ve uzlaşmacı bir diyalog içerisinde sürdürülen müzakereler neticesinde ERDEMİR, çalışanlarının haklarını koruyup geliştiren bir sözleşme daha imzalayarak, çalışanlarını en değerli varlığı olarak gördüğünü, çalışma barışına verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. Küresel çelik sektöründe ekonomik krizin etkilerinin hala devam ettiği, dünya çelik devlerinin dahi zarar açıkladığı, işten çıkarma ve çalışma saatlerini azaltma gibi konuları gündemlerine aldıkları bir süreçte, toplu iş sözleşmesinin karşılıklı menfaatlerin dengeli bir şekilde karşılanarak anlaşma ile sonuçlanmasıyla çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımız kazançlı çıkmıştır. MESS ve Türk Metal Sendikası yöneticilerine süreç boyunca gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eder, sözleşmenin ülkemize, Şirketimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diler, ERDEMİR’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarına sunduğu imkanlarla örnek bir şirket olmaya devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

     ÜCRETLERDE YÜZDE 11, SOSYAL HAKLARDA YÜZDE 15 ZAM
     Türk Metal Sendikası’nın resmi internet sitesinde ise, şu açıklamaya yer verildi: “ERDEMİR’de çalışan yaklaşık 4 bin 800 üyemizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde, sendikamızın izlemiş olduğu kararlı tutum sonucunda, 24 Temmuz 2013 günü yeniden bir araya gelen taraflar, üç gün süren müzakerelerden sonra, 26 Temmuz 2013 günü anlaşmaya vardı. Varılan anlaşma ile ‘dünyanın en kaliteli çeliğini üreten’ ERDEMİR işçileri, bir kere daha güzel bir sözleşmeye sahip oldu. Sözleşmeyle 1 Eylül 2012 ile 31 Ağustos 2013 tarihleri arası için ERDEMİR’de çalışan üyelerimizin ücretlerine yüzde 11 zam uygulanacak. Öte yandan yine imzalanan sözleşme ile aynı dönemler arasında sosyal yardımlarda yüzde 15 zam yapılacak. Sözleşme görüşmelerinin, ERDEMİR işçilerinin arzu ettiği bir şekilde sonuçlanması ile birlikte sendikamızın almış olduğu grev kararı da kaldırıldı.”
     Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise anlaşmayla sonuçlanan sözleşme görüşmelerinden sonra yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: “Biz, ERDEMİR’in de ERDEMİR işçilerinin de önemini ve değerini bilerek sözleşme masasına oturduk. Bu dengeyi kurarak, hesaplayarak taleplerimizi dile getirdik. Bizim amacımız, dünyanın en kaliteli çeliğini üreten ERDEMİR işçilerine, en güzel sözleşmeyi hediye etmekti. Bugün varılan anlaşmayla, Türk Metal olarak üzerimize düşeni yapmanın mutluluğunu taşıyoruz. Sözleşmemiz, tüm ERDEMİR işçilerine, eşlerine ve çocuklarına hayırlı olsun.”

 
 
Yorumlarınız
 » EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ VE GÜCÜMÜZ ÇALIŞANLARIMIZDIR.

ŞİRKETİMİZ ERDEMİR İLE METAL İŞ KOLUNUN GÜÇLÜ SENDİKASI TÜRK METAL SENDİKASI ARASINDA; KARŞILIKLI GÜVEN VE UZLAŞMACI DİYALOG ANLAYIŞI ÇERÇEVESİNDE “EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ ÇALIŞANLARIMIZDIR” VE "KAVGANIN KAZANANI YOKTUR" İLKESİNDEN HAREKETLE GREVE GİDİLMEKSİZİN MASA BAŞINDA BAĞITLANAN 24. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN İLGİLİ TÜM TARAFLARA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİM.

ÜNLÜ ÇELİK KRALI ANDREW CARNEGIE’E ŞÖYLE BİR SORU SORMUŞLAR:

“ELİNİZDEKİ BÜTÜN İMKANLÂRI KAYBETSENİZ, ACABA BÖYLE BİR SANAYİİ YENİ BAŞTAN NE KADAR ZAMANDA KURABİLİRSİNİZ?” CARNEGIE CEVAP VERMİŞ: “EĞER İMKÂNLARDAN KASTINIZ FABRİKALARIN FİZİKİ YAPILARI, MAKİNELER VE DONANIMSA, ÜÇ SENEYE KALMAZ ŞİMDİKİNDEN DAHA MÜKEMMEL VE MODERN BİR ŞEKİLDE SANAYİMİ KURABİLİRİM; FAKAT BÜTÜN ELEMANLARIMI, YANİ UZMANLARIMI, MÜHENDİSLERİMİ VE İŞÇİLERİMİ KAYBETMİŞSEM EĞER, O ZAMAN BU SANAYİİ KURMAK İÇİN ARTIK BENİM ÖMRÜM YETMEZ.”

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“BİR ŞİRKETİ İŞ HAYATINDA FARKLI KILAN TEK UNSUR İNSAN FAKTÖRÜDÜR. SİZİN TEKNOLOJİNİZ, BİNALARINIZ, KULLANDIĞINIZ ARAÇ VE GEREÇLER RAKİPLERİNİZ TARAFINDAN TAKLİT EDİLEBİLİR; YALNIZ BİR TEK KAYNAK VAR Kİ O TAKLİT EDİLEMEZ. BU DA İNSAN KAYNAĞIDIR.” Charles Nielson

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“GELECEK YÜZYILA HAZIRLANMAK İSTEYEN ŞİRKETLER, ENTELEKTÜEL SERMAYEYİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLARAK GÖRMELİ VE BUNUN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞMALIDIRLAR.” Tony Buzan

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“GEÇMİŞTE KURUMLAR, MÜŞTERİLER VE PAZAR PAYI KONUSUNDA REKABET EDERLERDİ; ŞİMDİYSE EN İYİ ÇALIŞANLARI BULMAK KONUSUNDA REKABET EDİYORLAR. GELECEKTE BU DAHA FAZLA BÖYLE OLACAK. EN İYİ İNSANLARI BÜNYESİNDE TOPLAYABİLEN VE ELLERİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMALARI KONUSUNDA ONLARI YÜREKLENDİREN BİR KURUM YALNIZCA PROFESYONEL MANADA DEĞİL, DUYGUSAL OLARAK DA ETKİLİ SAYILIR.” Claus Moller

SÖZÜN ÖZÜ -4)
“KAVGANIN KAZANANI YOKTUR, YA KAYBEDERSİNİZ YA DA DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ.” ALBERT EİNSTEİN

TEŞEKKÜR MESAJI:

ACIMASIZ BİR REKABETİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA, ŞİRKETİMİZİN REKABET GÜCÜNÜ VE KURUMSAL PERFORMANSINI SEKTÖRÜMÜZE YÖN VEREN VE OYUNUN KURALLARINI BELİRLEYEN KÜRESEL ÇELİK ŞİRKETLERİ SEVİYESİNE ÇIKARMADA EN ÖNEMLİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLAN ENTELEKTÜEL SERMAYEMİZE SAHİP ÇIKARAK; ALINTERİNİN KARŞILIĞININ GREVE GİDİLMEDEN VERİLMESİNDE VE ALINMASINDA EMEĞİ GEÇEN İLGİLİ TÜM TARAFLARA TEŞEKKÜRLER. TEŞEKKÜRLER. TEŞEKKÜRLER.

SAYGILARIMLA

Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.” -   Ünal Savaş / 27 Temmuz 2013- 11:33
 
IP   3.141.42.84  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır