Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Orhan: Hedefimiz ERDEMİR’i daha ileri götürmek
Orhan: Hedefimiz ERDEMİR’i daha ileri götürmek
 
   

     ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan toplantıda yaptığı konuşmada, ERDEMİR’in Amerikalıların çalışma prensipleriyle tesis edildiğini, daha sonra devletin çalışma prensiplerine uygun olarak geliştiğini dile getirdi. Orhan şöyle dedi: “Oyak’a devrolduktan sonra, Oyak’ın özel sektör ve kurumsal kimliğini bir arada yaşayan bir kurum olarak ERDEMİR’e transfer etti. ERDEMİR de bu yönde Oyak’ı etkiledi. Böyle birçok kültürle pekişmiş bir kurumdur. Eksiklerimiz vardır mutlaka ama ben bunların sonuçta toplam bir faydasının olacağını düşünüyorum. Zaman zaman özelleştirme oldu, devroldu, şu kurum aldı, bu kurum aldı, onların hepsinin uyumunun bir noktada olacağına inanıyorum. Benim görevim bu uyumu en üst noktada sağlamak, artı çevreyle uyumu sağlamak. Tabii ki kurumumuz çevre alanında olsun, mühendislik alanında olsun, müşteriye verilen hizmetlerin, satılan ürünlerin kalitesinin en üst seviyede olması açısından tektir, örnektir. Bunu daha önce de, buraya gelmeden önce de biliyordum. Buraları hep gezdik. Grup şirketlerinde yine yüz yüze çalışıyorduk. Ayrıca Oyak’taki koordinasyonda hep beraber buluşuyorduk arkadaşlarla. Yabancı olduğumuz insanlar değil zaten, hepsi birlikte çalıştığımız değerli arkadaşlarımız.”
     Ereğli halkının ve basının da bu gelişmelerden gurur duyduğunu belirten Orhan, şöyle devam etti: “Ereğli bu konuda bu şirketle bütünleşmiştir. Ereğli ve Zonguldak’ın insanı bu şirkete sahip, milliyetçi bir düşünceyle buraya en ufak zarar gelmesini istemeyen bir kitledir. Tabi ki insan, kendi ailesinde bile daha iyi olsun diye sevdiklerini eleştirebiliyor, katkılarda bulunabiliyor. Burada Ereğli’yi de büyük bir aile olarak düşünebilirsiniz. İnsanların arzu ve istekleri hep bu yöndedir. Herkes kendi inandığına göre bir şey söylüyor. Biz bunları dinleyeceğiz. Mutlaka doğruları bulup alacağız. Kendimize faydalı olanları, olmayacağına inandığımız konuları dahi ciddiyetle inceleyeceğiz. Gereği neyse onu yapacağız. Bunun gereği de yasalara uygunluk, mutlaka teknolojiyi takip etmek, mutlaka bu şirketi daha ileriye götürmek. Bunu da yaparken bir takım çalışması yaparak yapmamız lazım.”



     Oluşan takımdaki bireylerin sadece ERDEMİR bünyesinden olmadığını anlatan Orhan, “Unutmayalım ki, bu takımın bireyleri sadece ERDEMİR içerisinde kadrolu çalışanlar değil, aynı zamanda çevresindeki insanlardır. Belki, ilgili denetleyen devlet kademelerindeki dairelerdeki insanlardır. Bu zinciri genişletebilirsiniz. Buradaki faydadan mutlaka herkes payını alır. Burada 6500’ün üzerinde çalışan var. Bu ciddi bir rakam. Başbakanlık katsayılarına göre çarptığınızda bunun faydası direk olarak 100-150 bin kişiye, endirek olarak da yan etkilerini düşünebilirsin, birkaç 100 bini bulabilir. Ülke açısından düşünürsek zaten tartışılmaz katkısı var. Onun için ERDEMİR’e herkesin sahip çıktığını, buradan faydalandığını biliyoruz.” görüşüne yer verdi. Orhan, limanın sanayicilerin kullanımına açılması konusunda ise, “Bunlar sadece bizim çözebileceğimiz konular değil. Teknik konular. Kurumumuzun yapabileceği ne varsa yapmaya hazırız. Liman ERDEMİR için kurulmuş, bu şirketin ihtiyacı için yapılmış. Hiç kimse bu sevkiyatların azalması istenmez. Ona bakılacak, artan kapasite varsa, onun deneme çalışması yapıldı. Bir böyle gidelim biraz. İlgili kurumlar bunu tetkik etsin. Bir bu bölgeye katkısı olacaksa imkanlar ölçüsünde her zaman varız.” ifadelerini kullandı.
     Toplantıya, ERDEMİR İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Esat Günday, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Sami Nezih Tunalıtosunoğlu, Satınalma Direktörü Berk Onay, Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Bekcan, Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney ve Ereğli ve Zonguldak’tan çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.148.210  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır