Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Güllüoğlu: İşinizin patronu değil sahibi olmanız gerek
Güllüoğlu: İşinizin patronu değil sahibi olmanız gerek
 
   

     Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD), bölge iş adamlarına yönelik ‘Anadolu’nun marka değerleri’ konulu konferans düzenledi. Fatih Koleji Selim Demir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, iş dünyasına adını duyuran iş adamları Hazim Sesli, Faruk Güllüoğlu ve Halil Erdoğmuş, ‘şirketlerin marka süreçleri, inovatif ürünler ve gelişim, ekonomik beklentiler ve aile şirketlerinin yönetim modelleri’ konularında tecrübelerini paylaştı. Toplantıya; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak, Bartın ve Karabük’ten gelen iş adamları katıldı. ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, iş adamlarını ufkunu açmak ve yatırım konusunda medeni cesaret kazanmalarını sağlamak amacıyla sıklıkla eğitim, kültür ve iş gezileri düzenlediklerini kaydetti. Gülay, bu etkinliğin iş adamlarına faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi. Daha sonra kürsüye gelen Sesli Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, aile olarak Nevşehir’den Uşak’a yerleşmeleriyle başlayan ticari serüvenlerini, ardından battaniye üretimine geçişlerini anlattı. Merhum Turgut Özal’ın göreve geldiği 1983 yılından önce Türkiye’de ticaretin çok zor koşullarda yürütüldüğünü hatırlatan Sesli, “Eski dönemlerde ticaret yapmak çok zordu. Anadolu kaplanlarının önü, 1983 yılında Özal’a birlikte açıldı. Teşviklerin önü açılınca biz de battaniye üretme kararı aldık. O dönemde İtalya ve diğer ülkelere battaniye üretimi için randevu talep ettiğimizde, bizim Türkiye’den aradığımızı öğrenince talebimizi geri çeviriyorlardı. Ama bugün geldiğimiz noktada, onlar ayağımıza geliyorlar, bizimle görüşmek için randevu talep ediyorlar.” dedi.
     Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Sesli, bu başarının altında kaliteden taviz vermeme kararlılığının yattığını kaydetti. Sesli, “Çünkü rahmetli dedem battaniye üretimine başlarken bize, ‘kaliteli ve güzel yapın, sakın kaliteden ödün vermeyin’ diye tembihlemişti. Bir süre sonra sektör daraldı, zarar etmeye başladık, buna rağmen kaliteden ödün vermedik. Sektörde 20 rakibimiz olmasına rağmen kalite ilkemizden vazgeçmedik ve böylece başarı geldi.” diye konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Faruk Güllüoğlu Baklavaları İstanbul firmasının sahibi Faruk Güllüoğlu, Orta Asya ve Osmanlı Türklerine dayanan geleneksel 2 özel damak tadından birinin lokum, diğerinin ise baklava olduğunu ifade etti. Baklavayı dünyaya tanıtarak bir dünya markası oluşturduklarını dile getiren Güllüoğlu, şunları söyledi: “Şu anda 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. İleride bu sayıyı daha da artırarak hem ülkemizin hem de firmamızın adını duyuracağız. Bütün dünyaya, ecdadımızın damak tadı olan baklavayı tattıracağız. Babam Mustafa Güllüoğlu bize ‘Bu işi seveceksiniz, sevmediğiniz iş, hiçbir zaman sizi mutlu etmez’ derdi. Önce bulaşıkhanede çalıştık, sonra elimize merdane verip hamur açma ve baklava yapma sanatını öğretti. Dolayısıyla bir işin patronu olabilirsiniz ama bütün detayını bilmediğiniz işin sahibi olamazsınız. Bir de yaptığınız işin en kalitelisini yapacaksınız. Biz bu uğurda zarar ettik. Ama kaliteli ürün kullanmaktan vazgeçmedik.”
     Anadolu Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş da Türkiye’de ilk kurulan elektronik ticareti e-bebek.com şirketi hakkında bilgi verdi. İş adamlarına girişimcilik dersi veren Erdoğmuş, “Siz sahip olduklarınızı birileriyle paylaştıkça birileri de sizin sahip olmadıklarınızı sizinle paylaşıyor. Biz bebek ürünlerini seçtik ve güvenilirlik için mağazalar açtık. Bunu da internet üzerinden sağladık. Evimizi satıp 65 bin dolara 5 harfli (bebek) bir internet adresi satın aldığımızda herkes bize deli demişti.” şeklinde konuştu. Programın sonunda başarılı iş adamlarına Osmanlı döneminde hazırlanan ilk maden haritası hediye edildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.223.123  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır