Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  TSO: Şanghay gezisi verimli geçti
TSO: Şanghay gezisi verimli geçti
 
   

     Ereğli TSO’dan yapılan açıklamada, 30 kişilik bir heyetin katıldığı ve 4 Kasım-10 Kasım tarihlerini kapsayan, Çin- Şanghay iş gezisinin tamamlandığı belirtildi. Ereğli heyetinde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Alim, TSO Başkan Yardımcıları Niyazi Özcan ve Sertan Yalçın, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Çivici, Hasan Yavuz, Meclis Üyeleri Ahmet Fikri Kızmaz, Sıtkı Kuloğlu, Zafer Çakır ve oda üyelerinin yer aldığı ifade edilen açıklamada, fuar ziyaretine Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu temsilcisi Adem Kula’nın da katıldığı dile getirildi.
     Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “DEİK destekleri ile yapılan programda ilk gün; Şanghay Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Deniz Eke ve Ticari Ataşe Bilgehan Şaşmaz tarafından konaklanan otelin toplantı salonunda katılımcılara Çin ekonomisi ile ilgili 1 saate yakın süren sunum yapıldı, sunumun ardından karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Başkonsolos ve ataşeye hediyeler takdim edildi. Toplantının ardından, dünyanın en büyük serbest ticaret bölgelerinden olan; Waigaoqiao Free Trade Zone Serbest Bölgesi’nde kurum yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Toplantının devamında dünyanın önde gelen elektronik üreticilerinden LENOVO Teknoloji Firması ziyaret edildi. Firma Genel Müdürü Louise Liu heyeti karşıladı. Akabinde AMT(Assocıaton for Manufacturing Tecnology) Derneği ziyareti gerçekleştirilerek görüş alıverişinde bulunuldu. Heyeti Genel Müdür Harry Xiao karşıladı. 6-7-8 Kasım’da endüstri fuarı gezildi. Her türden makine, ekipmanların sahnelendiği fuar dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların da yoğun ilgisini çekti. Rekabet gücünü arttırabilmek ve gelişen teknolojiyi yerinde görebilme imkanı yakalayan Oda üyelerimiz firmalar ile irtibata geçerek hem ticari anlamda hem de ülke ekonomimize fayda sağlama anlamında girişimlerde bulundular. 8 Kasım günü CPIT (China Councıl for The Promotion of Internatıonal Trade Shangai Sub-Council) Başkan Yardımcısı Li Zhigang makamında ziyaret edildi. Şanghay’daki firmaların kayıtlı olduğu CPIT adlı kuruluşta Şanghay ekonomisi ile ilgili bilgi sunuldu, ardından Meclis Başkanı Faruk Yazıcı Kdz. Ereğli ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve CPIT yetkililerini Kdz. Ereğli’ye yatırım yapmak üzere davet etti. Yazıcı ve Li Zhigang karşılıklı yöresel hediyeler takdim ettiler. 6 gün süren Şanghay ziyareti sonrasında Oda üyeleri gezinin çok verimli geçtiğini, üyelerini kaynaşması, yeni teknolojilerin ve dünyadaki değişimin yerinde tespitin yapılabilmesi için bu tarz fuarların çok etkili olduğunu ve bu gibi fuarların belirli aralıklarla yapılması gerektiğine belirttiler. Heyet 10 Kasım Pazar günü ilçeye geri dönmüştür.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.189.17  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır