Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atama yapıldı
ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atama yapıldı
 
   

     ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, bir süredir Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan Ali Aydın Pandır’ın getirildiği bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada, açık bulunan ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Pandır’ın atanması, şöyle ifade edildi: “Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza OYTAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş. tüzel kişiliğinin münhal bulunan temsilciliğiyle, İştiraklerimizden İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. ile Erdemir Mühendislik, Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.´de Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Ataer Holding A.Ş. tüzel kişiliklerinin münhal bulunan temsilciliklerine 15 Kasım 2013 tarihinden geçerli olmak üzere Ali Aydın PANDIR atanmıştır.”

     ÜÇ AYDIR ATAMA YAPILMASI BEKLENİYORDU
     ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, 14 Ağustos günü şirketteki görevlerinden istifa eden eski ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Tar’ın ayrılmasından bu yana atama yapılması bekleniyordu. Tar’ın vekaleten yürüttüğü Genel Müdürlük görevine, ERMADEN Genel Müdürü Sedat Orhan 16 Ağustos’ta getirilmişti. ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da, 15 Kasım itibariyle, şirkette bir süredir Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ali Aydın Pandır atandı. Pandır’ın yeni görevi öncesi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifası ise, şirket tarafından şu açıklama ile duyuruldu: “Şirketimiz ve İştirakimiz İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın PANDIR, 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmiştir. Şirketimizin 14 Kasım 2013 tarihli, 9260 sayılı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda, Ali Aydın PANDIR’ın uhdesinde bulunan Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyeliği ve Başkanlığı görevi ile Denetimden Sorumlu Komite Üyeliği görevleri sona ermiştir. Boşalan Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyeliği´ne Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Tamer ALPTEKİN, Denetimden Sorumlu Komite Üyeliğine ise Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi DEMİR atanmış, Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanlığı´na Nazmi DEMİR seçilmiştir. Ali Aydın PANDIR’ın yerine yeni bir bağımsız yönetim kurulu üyesi seçilebilmesi için gerekli çalışmalar Sermaye Piyasası Kurulu´nun Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin ilgili düzenlemeler çerçevesinde başlatılmıştır.”



     ALİ AYDIN PANDIR KİMDİR?
     4 Ocak 1956 doğumlu olan ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun Ali Aydın Pandır, 2006-2012 yılları arasında TOFAŞ CEO’su olarak görev yaptı. Pandır ayrıca, Fiat Türkiye Ülke Başkanlığı, İSDEMİR ve ERDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu üyelikleri görevlerinde de bulundu.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » göreve gelmelerinden dolayı saygılarımı arz ediyorum.ereğli demir ve çelik fab.t.a.ş içindeki olumsuzluklardan ve kdz.ereğli olan münasabetleri hakkında görüşme talebimi arz ederim.email.nurmaksan@hotmail.com.tr -   mehmet şahin / 02 Temmuz 2014- 11:34
 
IP   3.145.189.17  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır