Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Turgut: ERDEMİR son bir yılda yüzde 4 büyüdü
Turgut: ERDEMİR son bir yılda yüzde 4 büyüdü
 
   

     ERDEMİR ve İSDEMİR’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 8. SteelOrbis Türk Çelik Piyasası Konferansı’na katılan ERDEMİR Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut, ekonomik dengelerin dünya genelinde olumluya doğru gideceğine yönelik beklentiler olduğunu belirtti. 2013’te demir-çelik sektörünün en büyük oyuncusu Çin’i izlediklerini ve buradaki gelişmeleri takip ettiklerini anlatan Turgut, şehirleşme ve ekonomik büyümenin çeliğe olan talebi de artırdığını dile getirdi. Turgut, “Çelik tüketiminde tüm dünyada daha gidilecek çok yol olduğu rahatlıkla görülüyor. Her yıl tüm dünyada ortalama 50 milyon ton, üzerine koyarak devam ediyor.” dedi. Sektörde karlılığın kötü olduğunu, bu nedenle de artan talebe karşın Çin’de çelik sektöründe yeni yatırımlarda kapasite artırılması bir yana, kapasite fazlası olanların da devlet kararıyla kapandığını anlatan Turgut, “Hem Türkiye’de, hem de diğer bölgelerde büyüme beklentilerinin olumlu olması, 2014’te çelik talebinde artış beklenmesini sağlıyor.” şeklinde konuştu.
     Türkiye’de çelik tüketimindeki artışın sevindirici olduğunu, ancak ülkemizdeki özellikle kapasite kullanım oranlarının ise ithalat nedeniyle düşük kaldığını ifade eden Turgut, şunları kaydetti: “Grubumuz olarak ERDEMİR ise, geniş bir sektörel yelpazeye hitap ediyor. Hepsinin dinamiklerini, sıkıntılarını biliyoruz. Ve müşterilerimizin işlerini nasıl daha ileriye götürebilecekleriyle ilgili olarak sürekli iletişim halindeyiz. Türkiye’nin yalnızca çelik ihracatında değil, çelik mamulleri ihracatında da üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. ERDEMİR olarak bu olumsuz tablonun içerisinde, nispeten olumlu bir performans sergiledik. Geçen yılın ilk 9 ayı ile bu yılın ilk 9 ayını karşılaştırdığımız zaman, mütevazı da olsa yüzde 4 civarında büyüme kaydettik. Son dönemde gündemde tuttuğumuz müşteri odaklı bakış açımızı 2013’te de geliştirmek için çalıştık. Müşterilerimizle ortak projelere, yeni ürün geliştirme çalışmalarına çok önem verdik. Bu yıl satış ekibimiz, 10 binin üzerinde müşteri ziyareti yaptı. Müşterilerimizin yanında olmak, onların ihtiyaçlarını yerinde görmek ve takip etmek için her geçen gün kendimizi daha da geliştirip, daha da ileriye gitmek için hep birlikte çalışıyoruz. 160 kişilik bir satış ekibimiz var. Yatırımlarımız da oldukça iyi gidiyor. Mütevazı bir yatırım bütçesi açıklıyoruz. Çünkü bunun geri planında yapılan daha fazla yatırımlar var önümüzdeki günlerde duyacağınız. Elbette bizim mütevazı dediğimiz 300 milyon dolar gibi bir yatırım tutarı, ülkemizdeki birçok sanayi kuruluşu için çok büyük rakamlar. Ama biz bununla da yetinmiyoruz. Kendimizi, tesislerimizi daha da ileriye götürerek kapasitelerimizi daha da doğru ürünlere yönlendirerek, müşterilerimize en iyi hizmeti vermek, onların ihtiyacı olan ürünleri üretmek için günden güne kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz.”
     Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği (DÇÜD) Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan da, dünya demir-çelik sektöründe Çin odaklı bir büyüme olduğunu belirtti. İlk kez nihai üretim oranının ham çelik üretiminin üzerinde gerçekleştiğini dile getiren Yayan, “Dünya çelik sektörü 2013’te de istikrarlı şekilde büyümeyi sürdürdü. Bu büyümenin motoru, geçmiş yıllarda olduğu gibi Çin çelik sektörü oldu. Türk çelik sektörü, geçmiş yıllardakine kıyasla daha düşük bir performans gösterdi. Ancak yine de, Türkiye’nin son 10 yıllık performansına baktığımızda, Çin hariç dünya ortalamasının yaklaşık 10 misli bir performans görüyoruz. Bu bizim soluklanma ile geçirdiğimiz bir yıl olarak düşünülebilir. 2014 yılında bu açıkları kapatacağımız kanaatindeyiz. Zor şartlar bizim yarıştan kopmamıza değil, yarışa daha sıkı bir şekilde devam etmemize neden olacak diye düşünüyoruz. Karamsar değiliz.” dedi.

İlgili Haberler:






(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.193.108  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır