Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  GMİS’ten Kömür, Demir-Çelik, Enerji Ve Zonguldak Gerçeği Paneli
GMİS’ten Kömür, Demir-Çelik, Enerji Ve Zonguldak Gerçeği Paneli
 
   

     Gazeteci- Yazar Şükran Soner’in yöneteceği, Aksaray Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celalettin Sencer İmer, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun’un konuşmacı olarak katılacakları panel 5 Ocak 2014 Pazar günü GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda gerçekleştirilecek.
     GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş panelle ilgili olarak, şunları kaydetti: “Sendikamız önderliğinde maden işçileri ile bölge halkı 4 Ocak 1991 tarihinde Zonguldak’tan Ankara yürüyüşünü başlattı. Kar-kış demeden yollara çıkan yaklaşık 150 bin insan, 5 gün boyunca yollarda, dağda-bayırda büyük bir kararlılık ve disiplin ile sloganlarını haykırdı ve Mengen’de kurulan barikat ile bu ses tüm dünyada yankılandı. Maden işçileri, haklı ve meşru bir mücadele içinde olmaktan aldıkları güç ile ülkemiz demokrasi mücadelesine altın bir sayfa ekledi. Maden işçileri ile Zonguldak ve bölge halkının grev ve yürüyüşü, ülkemiz işçi ve emekçileriyle tüm demokrasi güçlerine ışık tuttu. Bugün Türkiye’nin 25 milyon ton taşkömürüne ihtiyacı var. Ülkemizin ihtiyacı her geçen yıl artarken, Türkiye Taşkömürü Kurumu ise 3’te 1 kapasiteyle çalıştırılıyor. Taşkömürü ithalatına yıllık 4-5 milyar dolar ödüyoruz. TTK’nın işçi açıkları giderilmiyor. Bu tablo, üretmek ve ülkemiz ekonomisine katkı vermek isteyen herkesi rahatsız ediyor. Diğer yandan TTK’nın ve özel sektör maden şirketlerinin bel kemiği konumundaki Çatalağzı Termik Elektrik Santrali (ÇATES) tüm uyarılara rağmen özelleştirilmek isteniyor. Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Zonguldak ve bölgesi ile ülkemiz adına verdiğimiz mücadeleyi, geçmişimizden aldığımız güç ve tecrübeyle sürdürmekte kararlıyız. Biz üretmek, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine daha çok katkı vermek istiyoruz. Bu nedenle, taşkömürüne, demir-çelik sektörüne, enerji sektörüne ve ÇATES’in önemine dikkat çekmek amacıyla 5 Ocak 2014 tarihinde “Taşkömürü, Demir-Çelik, Enerji ve Zonguldak Gerçeği Paneli”ni düzenleyeceğiz. TTK’ya, demir-çelik sektörüne, ÇATES’e sahip çıkmak herkesin görevidir. Siyasetçiler başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz adına herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz.”


(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.220.255  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır