Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Tetiker: Tersanelere çare, oraya yapılacak tahmil tahliye limanıdır
Tetiker: Tersanelere çare, oraya yapılacak tahmil tahliye limanıdır
 
   

     İşte Tetiker’in, TSO Konferans Salonu’nda bugün düzenlediği toplantıdaki tüm açıklamaları…

     ORGANİZE SANAYİ’DE HEDEF 5-6 BİN İŞÇİ İSTİHDAMI
     Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde boş parselimiz kalmamıştır. Allah’a şükür, Birinci Organize Sanayi’nin hakkını verdik. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk hedefimiz, OSB’yi rehabilite etmek oldu. Bu rehabilitasyon sonucunda da, yatırımı tamamlayamayan, yatırımı yapma durumunda olamayan ne kadar OSB’den parsel almış sanayici varsa, hepsini tasfiye etmek suretiyle orada bir iyileştirmeye geçtik. Ve süratle onların yerine taleplerde bulunan, hemen, yer tahsisi yapıldıktan sonra kazmayı vuracak arkadaşları getirdik ve onlara tahsis yaptık. Bu çalışma da, Sayın Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantı sonucu aldığımız kararlar doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Burada da amacımız, hemen yatırıma başlayacak ve hızla bitirecek arkadaşlarımıza tahsiste bulunmaktı. OSB kurulduğu günden bu yana bir takım spekülasyonlarla karşılaştık. Fakat sonuçta, buradaki parsel yerleşimini yaptıktan sonra artık beklentimiz 2014 yılında orada çalışan işçi sayısının artmasıdır. Biz göreve geldiğimizde 600 civarında olan çalışan sayısı, şu anda 700-730 civarındadır. 2014’teki hedefimiz, burada en az 2 bin-2 bin 500 işçinin çalışmasıdır. Asıl hedefimizse, en az 5-6 bin işçimizin istihdam edilmesidir. Bu sonuca ulaşmaya çalışacağız. Organize Sanayi Bölgesi, bir umut oldu. Bunun nedeni, ERDEMİR’in erken özelleştirilmesi ve ERDEMİR’in o günden itibaren Ereğli’ye pek fazla sıcak bakmamasıdır. Herkesin bildiği gibi, ERDEMİR özelleştirildikten sonra ilk yaptıkları iş, işçi ücretlerindeki oynamalardı. İşçi ücretlerini yarı yarıya düşürüyorsunuz, sorgulayan yok. Bir Sayın Belediye Başkanımız sorguluyor, ‘Bu ücretler neden düştü’ diye, başına gelmedik hal kalmıyor. Ereğli sorgulayan bir kent olmadığı için, siyasiler devreye girmediği için ERDEMİR şimdiye kadar halen tekel olma özelliğini maksimum kullanıyor.

     ERDEMİR’İN EREĞLİ’YE YATIRIM YAPMASI GEREKİYOR
     Nereye kadar kullanır? İnşallah bunun mücadelesini biz veriyoruz, vereceğiz. Ama biz yanlış anlaşılmamak için söylüyoruz, hiçbir zaman öyle dedikleri gibi, OYAK düşmanı, OYAK muhalifi olmadık, olmayız da. Biz OYAK’ın Türkiye’ye yapmış olduğu katkıları biliyoruz. Bursa’da, ülkedeki sermaye yapısının en zayıf olduğu dönemlerde Renault’u kurmuş, Bursa’yı sahiplenmiş, Bursa’da otomotiv yan sanayi üzerine muazzam bir pazar, üretim gerçekleştirilmiştir. Bütün bunlar OYAK’ın sayesinde olmuştur. Biz, Bursa’da bunu yapmış, Ereğli’de neden yapmıyor diye sorguluyoruz. Başlangıçta ERDEMİR verilirken, 5-5,5 milyon ton yassı haddede açığımız var (Türkiye genelinde), yatırım yapması gerekiyor. Bir liralık yatırım yapmadı. Buna bahane olarak daha önce Belediye Başkanıyla olan sürtüşmelerini dile getirdi. Şimdi Belediye ile olan sürtüşmeler de ortadan kalktı. Biz aracı olduk, öyle ya da böyle, bir şekilde çözüldü tüm bunlar. Çözülemeyecek, çare olmayacak dünyada bir tek ölüm vardır. Bunun haricinde her şeye çare vardır. Yeter ki insanlar karşılıklı iyi niyetle, karşılıklı samimi duygular içerisinde bir araya gelsinler ve çözüm arasınlar. Biz bu çözüm arayışını şimdiye kadar ne yazık ki ERDEMİR’de göremedik. Neden yatırım yapmaz? İşine gelir. Çünkü talep var. Arz sunmuş. ‘Benim imalatım bu kadar’ diyor. Talep ne kadar olursa malı o kadar değerleniyor. Bir de koruma duvarlarının arkasında. Bir kere gümrükler var. İthalat yaptığında, bizim ithalatçılarımız vergi ödüyor. Bu vergileri kaldırmak belki mümkün değildir ama en azından azaltmak mümkündür. Madem bize ERDEMİR, ‘Sen tekelsin’ dediğimiz zaman ‘Hayır ben tekel değilim’ diyor, tekel değilsen ithalatı da kolaylaştıralım diye bu mücadeleyi beraber yapmamız gerekiyor.
     Bu çok hassas bir iştir. Burada yerel basına da görev düşüyor. ERDEMİR’in kesinlikle Kdz. Ereğli’ye sıcak bakması lazım. Bundan sonraki süreçte yatırıma yönelik neler yapabileceğini süratle düşünmesi ve bize göstermesi lazım. ‘Ben para verdim aldım’ diyebilirler. Biz burada TSO ve kamuoyu olarak, devlete ne kadar verdiyse, ‘Sen devletten bu parayı al’, bunu da yapabiliriz. 3 milyar dolar verdiysen, biz bu parayı devlete sana geri ödetelim. Çünkü Ereğli kan kaybetmiş, Ereğli bitmiş, Ereğli dibe vurmuş. ERDEMİR özelleştikten sonra oldu tüm bunlar. Konuşanlar, eleştirenler, ‘Ereğli’de şu kadar icra dosyası var’ diyenler hiçbir kelime ERDEMİR’i sorgulayamazlar. Neden sorgulayamadıklarını da düşünmek gerekir. Burada şahsi menfaatleri bir kenara bırakıp, bunu konuşmamız gerekir. Biz devlete ödediği parayı devletten geri almaya çalışalım. Bu parayla da yatırım amaçlasın. 3-3,5 milyon ton Ereğli’de ürettiği yassı hadde tüm ürünlere, en azından 2 milyon ton daha yatırım yapsın. Bu yatırım neyi getirir? Bu, istihdamla sorunların-meselelerin çözülmesini getirir. En azından gelecek nesillere, burada bir iş alanı açmış oluruz. 2 milyon kapasiteyi yabana atmayın. Burası 5-5,5 milyon tona çıktığı zaman burada en az 5-6 bin işçi daha çalışacak demektir. Tüm bunları görmeden yalnızca feryat ediyoruz. Halbuki çözüm var. Bundan sonra bu ekmek kavgasında beraber olalım.

     EREĞLİ TSO NAKLİYE ŞİRKETİ KURUYOR
     ERDEMİR tekel olma özelliğini maksimum kullanıyor, Ereğli tüccarına acı çektiriyor. Nakliyeyi de, OMSAN vasıtasıyla kendisi yaparak, nakliyecilerin ekmeğiyle oynamıştır. Gelir gelmez işçi ücretlerini düşürüyorlar esnaf sıkıntıya giriyor, akabinde nakliye işine giriyorlar nakliyecinin de ekmeğiyle oynuyorlar. Tüccara yaptıkları en büyük haksızlık da tarihindeki en büyük skandaldır. Ürün alırken peşinatını yatırmış insanların, zam gelince o avantajını kendisine çevirmesidir. Zam geldiyse, o aradaki fark, size sipariş veren tüccarın hakkıdır. Dünyada bu böyledir. Görülmüş şey değildir, bunu yalnızca ERDEMİR yapmıştır. Zam farkını kendisi almıştır, vermemiştir. Nakliyecilere yapılan haksızlıklar da had safhadadır. Sahiplenmek amacıyla tüm nakliyecilerimizi topladık ve toplantılar düzenledik. Bu toplantıların sonucunda, TSO başkanlığında inşallah bir şirket kuruyoruz. Ereğli Birlik A.Ş adı altında. Bu şirketle birlikte yola devam etmek istiyoruz. Yazışmalarımızı yaptık, Bakanlık’tan izin bekliyoruz. İnşallah kendi nakliyecilerimizi TSO kanatları altında toplayıp, kendi ekmek kavgamızı kendi iş yapan sektörlerimizden iş alarak başlayacağız. Nakliyecilerimizin sorunlarının çözülmesi konusunda bu şekilde çaba gösteriyoruz.

     TERSANELERE ÇÖZÜM: TAHMİL TAHLİYE LİMANI
Eğitim Fakültesi’ne sosyal tesis yapılması da sona geldi. En geç inşallah 10-12 Şubat’a kadar açmayı düşünüyoruz. Açılışını yapıp, faaliyete geçmesinden sonra, iletişim fakültesini almak istiyoruz. Hedeflerimiz arasında bu yer alıyor. Şu anda 3 bin 300 öğrenci sayısına ulaştık. Bu sayıyı 2014’te 6-7 bin gibi rakamlara ulaştırmayı istiyoruz. Ama asıl hedefimiz, Devlet Hastanesi yeni yapılan binasına geçtikten sonra, orayı Bakanlık’tan tahsis ettirerek, öğrenci sayısını 15-20 bine çıkarabilmek. Bize çok büyük haksızlık yapılmış. Ereğli’nin dörtte biri olan bölgelerde öğrenci sayıları 20 bini bulmuş, bizde bin 600-bin 700 idi. Ne yazık ki hiç kimseden ses çıkmıyor. Dedikodular, eleştirilerden hiç kimseye fayda çıkmaz. Göreve geldiğimizden bu yana geçen 7 aylık süreçte bu çalışmaları bir aşamaya getirdik. Ama basının da desteğine ihtiyacımız var. Hastane binasını alırsak, 20-25 bin öğrenci sayısına ulaşmamız işten bile değil. Bunlar olmayacak şeyler değil. Çözüm için bunları yapmaya mecburuz.
     2014’te iki yurtdışı ve yurtiçi fuar programlarımız var. Odaların beş yıldızlı, daha iyi hizmet verebilmesi, tamamen denetlenebilirliği gibi konuları kapsayan akreditasyon sürecine de girdiğimizi söyleyebilirim. Bu da TOBB ile bağları kuvvetlendirecek, taleplerimizin dikkate alınırlığı artacaktır. Ereğli’nin geleceği ancak çalışarak-üreterek kurtuluşa erebilir. Başka bir formülü yok. Ereğli’nin en önemli ihtiyacı olan liman çalışmalarına da ısrarla devam ediyoruz. Bizim Ereğli TSO’nun olmazsa olmazı limandır. Buna muhalif olanlar da var. Onlara sözüm yok. Ama çelişkilerle doludur bu muhalefet. Biz OSB ile bağlantılı bir liman olsun istiyoruz. Neden gidip başka liman arayalım? Burnumuzun dibindeki Tersaneler Bölgesi’de, bir taşla iki kuş vuralım diye, oradaki insanlara iş sağlamak ve tersanelerin sorununu çözmek. Tersaneler, aldıkları siparişlere teminat veremedikleri için üretim yapamıyorlar. Bizim, teminat oluşturabilmek için burada oluşturacağımız bir liman ve iş hareketi sayesinde, gidip devlet bankalarından teminat alabileceğiz. Hem tahmil tahliye yaparak istihdam sorununu çözmek, hem orada işlerlik sağlamak hem de moral olması sağlanacak. En önemlisi de insanların teminat gösterebilecekleri işleri olacak ve kredi alabilecekler. Eski günlere dönmek de çok uzak değildir. Amerikan ekonomisindeki toparlanma başladı. Bu ilk olarak ticarete yansıyacak. Ticaretin artmasıyla, gemilerin hareketi de başlayacak. Gemilerin çalışmaya başlamasıyla da bizim tersanelerimize iş gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Umutsuz değiliz. Ancak tersaneler konusu, burada oluşacak tahmil tahliye limanı ile doğru orantılıdır. Bunun gerçekleşmesi gerekir.







(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » IŞIĞI KARANLIĞA, FIRSATI KRİZE DÖNÜŞTÜRENLER BÜYÜK VEBAL ALTINDADIR…!!!

KDZ. EREĞLİ EKONOMİSİNDEKİ KÖTÜYE GİDİŞİN SEBEBLERİNDEN BİR TANESİ DE; KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİNDE BİRLEŞME SÜRECİNİ “BİR TAKIM NÜANS FARKLILIKLARI NEDENİYLE" (KOLTUK VE MAKAM HIRSI) KRİZE SOKARAK, KRİZİ YÖNETEMEYEN SAYIN İRFAN ERDEM & ARSLAN KELEŞ İKİLİSİDİR. EĞER BİRLEŞME SÜRECİNDE ORTAYA ÇIKAN BİR TAKIM NÜANS FARKLILIKLARI SORUN YAPILMADAN, BU BİRLEŞME “KDZ. EREĞLİ’NİN ORTAK MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNA SONUÇLANDIRILABİLSEYDİ VE BİRLEŞMENİN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEMEYEN BİR TAKIM STATÜKOCU MENFAAT ÇEVRELERİNİN AYAK OYUNLARI ZAMANINDA FARK EDİLİP ÖNLEM ALINABİLSEYDİ, KDZ. EREĞLİ’DE DEĞİŞİMİN ÖNÜ AÇILACAK, TSO SEÇİMLERİNDE YAŞANACAK BU DEĞİŞİMİN TETİKLEMESİYLE DE KDZ. EREĞLİ YEREL YÖNETİMİNDE DE ÖNEMLİ DEĞİŞİMLER OLACAK, YEREL YÖNETİMDEKİ BU DEĞİŞİMLE DE KDZ. EREĞLİ’NİN TIKANAN ÖNÜNÜ VE UFKU AÇILACAKTI.

AMA MAALESEF BU BİRLEŞME YAPILMADI, YAPILAMADI, YAPTIRILMADI. BENİM BİLE FARK ETTİĞİM BİRLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLEYİCİLER FARK EDİLMEDİ. DAHA DOĞRUSU SAYIN İRFAN ERDEM & ARSLAN KELEŞ GRUBUNUN KOLTUK VE MAKAM HIRSI YÜZÜNDEN FARK EDİLMEK İSTENMEDİ. İNTERNET MEDYASI ÜZERİNDEN İLGİLİ TARAFLARA BİRLEŞME YÖNÜNDE VERMİŞ OLDUĞUM SİNERJİ OLUŞTURMAYA YÖNELİK YÜZLERCE MESAJ YORUMUM GÖRMEZDEN GELİNDİ, DİKKATE ALINMADI. KDZ. EREĞLİ’NİN KURTULUŞ VE DEĞİŞİM FIRSATINI “BİR TAKIM NÜANS FARKLILIKLARI YANİ KOLTUK PAYLAŞIMI” NEDENİYLE KRİZE DÖNÜŞTÜREREK TSO SEÇİM SÜRECİNİ YÖNETEMEYEN SAYIN İRFAN ERDEM & ARSLAN KELEŞ İKİLİSİ VE BU BİRLEŞME SÜRECİNİNİN BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANMASI İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTEREN STATÜKODAN NEMALANAN MALUM ÇEVRELER BÜYÜK VEBAL ALTINDADIR. KDZ. EREĞLİ HALKI VE TARİH ONLARI KESİNLİKLE AFFETMEYECEKTİR.

ŞU HERKESÇE BİLİNMELİDİR Kİ; STATÜKONUN DİLİ HER ZAMAN ÖLÜM DER, DEĞİŞİMİN DİLİ İSE HER ZAMAN İÇİN YAŞAM DER. KDZ. EREĞLİ, AYNEN TSO SEÇİMLERİNDE OLDUĞU GİBİ STATÜKODAN BESLENEN MALUM ÇEVRELERİN EGOLARI VE KİŞİSEL MENFAATLERİ UĞRUNA BİR DEFA DAHA ÖLÜME MAHKÛM EDİLMEMELİDİR. YEREL SEÇİM SÜRECİNE GİRDİĞİMİZ ŞU GÜNLERDE UMARIM TSO SEÇİM SÜRECİNDE YAŞANLAR YAŞANMAZ VE STATÜKO GALİP GELMEZ. KDZ. EREĞLİ´NİN KURTULUŞU VE ORTAK MENFAATLERİ İÇİN TEK YOL DEĞİŞİM, DEĞİŞİM, DEĞİŞİM.

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality." -   Ünal Savaş / 31 Ocak 2014- 15:55
 » KDZ. EREĞLİ, ERDEMİR´SİZ YAŞAMAYI ARTIK ÖĞRENMELİDİR…!!!

SAYIN TETİKER; YETER ARTIK. DEĞİŞİN, DEĞİŞİN, DEĞİŞİN. STATÜKONUN DİLİ ÖLÜM DER, DEĞİŞİMİN DİLİ YAŞAM DER. BU TÜCCAR ZİHNİYETLİ ANLAYIŞLARI ARTIK BIRAKINIZ. YILLARDIR ERDEMİR´DEN SAC AL SAT, KES, DİL, DOĞRA, SAT. NAKLİYESİNİ YAP. BÖYLESİ BİR KISIR TÜCCAR ZİHNİYETLİ ANLAYIŞLARLA EREĞLİ BİR YERE GİDEMEZ. ÜRETİM OLMADAN, ÜRETİM YAPMADAN, AL SATÇILIKLA BİR YERLERE VARILAMAZ. KDZ. EREĞLİ´NİN YAŞAMAKTA OLDUĞU BUGÜNKÜ EKONOMİK TÜRBÜLANS VE BUNUN TETİKLEMESYLE MEYDANA GELEN SOSYAL SORUNLAR BÖYLESİ BİR DÜŞÜNCE TARZININ SONUCUDUR. BU SORUNLARI DA YİNE AYNI DÜŞÜNCE TARZIYLA ÇÖZMEK İSTEMEK İSE ABESLE İŞTİGALDİR. HAVANDA SU DÖVMEKTİR. ŞUNU ASLA UNUTMAYINIZ Kİ; SORUNLAR, SORUNU ORTAYA ÇIKARAN DÜŞÜNCE TARZIYLA ÇÖZÜLEMEZ. ÖNCE DÜŞÜNCELERİNİZİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDASINIZ.

BUGÜNE KADAR BÖYLE GİTTİ DİYE BUNDAN SONRADA BÖYLE GİDECEK DİYE BİR ŞEY YOKTUR. ERDEMİR ARTIK ÖZEL BİR ŞİRKETTİR VE KENDİ ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ KENDİ ŞİRKETLERİ KANALIYLA KENDİ SATIP, KENDİ KESİP, BELKİ İLERİDE KENDİ NAKLİYESİNİ DE KENDİSİ YAPACAKTIR. BUNLARA HAZIRLIKLI OLMALISINIZ. ŞUNU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAMALISINIZ Kİ; KENDİLERİNE AİT PLANLARI OLMAYANLAR, HER ZAMAN BAŞKALARININ PLANLARININ BİR PARÇASI OLMAK OLURLAR. AYRICA, HER ZAMAN NEYİ YAPIYORSANIZ, ALDIĞINIZ SONUÇLARDA HEP AYNISI OLACAKTIR.

SAYIN TETİKER, BUGÜN GAZİANTEP´TE, KAYSERİ´DE, ESKİŞEHİR´DE, HATTA EN YAKINIMIZ BOLU´DA, DÜZCE´DE ERDEMİR YOKTUR. NEDEN BUGÜNE KADAR KDZ. EREĞLİ´DE KESME, DİLME, BORU PROFİL VE TERSANECİLİK DIŞINDA YASSI ÇELİĞE DAYALI FABRİKALAR KURULAMAMIŞTIR. NEDEN BUGÜNE KADAR EREĞLİ´YE BİR OTOMOBİL FABRİKASI KURULAMAMIŞTIR. HADİ OTOMOBİLDEN VAZGEÇTİK, BOLU´DA ARÇELİK´İN BEYAZ EŞYA FABRİKASI VARKEN, EREĞLİ´DE NEDEN KURULAMAMAMIŞTIR. İŞTE BUNLARIN ÜZERİNDE UZUN UZADIYA DÜŞÜNMENİZ GEREKMEKTEDİR. ÜRETMEDEN, AL SATÇILIKLA BİR YERLERE VARILAMAYACĞI ARTIK SU GÖTÜRMEZ BİR GERÇEKTİR. YENİ ARAYIŞLARA GİRİLMELİDİR. BİR KAPI KAPANIRSA, BAŞKA BİR KAPI AÇILIR. O KAPIDA VARDIR. ANCAK O KAPIDAN FIRSATLARI GÖREBİLENLER GİREBİLECEKTİR.

AYRICA, SUÇLUYU BAŞKA YERDE ARAMAYINIZ. DÖNÜP BİR GERİYE BAKINIZ. YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HATALARDAN DERSLER ÇIKARTINIZ. HATALAR AYNI ZAMANDA PAHALI OLMAKLA BİRLİKTE ÖĞRETİCİDİR DE...!!!

SÖZÜN ÖZÜ: "SORUNLAR O SORUNLARI OLUŞTURAN DÜŞÜNCE DÜZEYİNDE ÇÖZÜLEMEZLER" A.Einstein

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
Ünal SAVAŞ - Erdemir emeklisi -   Ünal Savaş / 29 Ocak 2014- 23:54
 
IP   18.117.109.148  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır