Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR’de 25. Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
ERDEMİR’de 25. Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
 
   

     Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş yaptığı açıklamada, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş’de çalışan sendika üyesi 4 bin 800 civarındaki işçiyi ilgilendiren 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin, bugünkü görüşmede bağıtlandığını belirtti. Odabaş, sendika binası önünde toplanan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, ilk yıl için saat ücretlerine 2 lira 25 kuruş ücret artışı sağlandığını söyledi. Sosyal haklarda sağlanan yüzde 15’lik artışla birlikte bu oranın ortalama yüzde 25’lere tekabül ettiğini anlatan Odabaş, işçilerin 3 bin 50 lira 4 bin 500 lira arasında biriken farklarının da 45 gün içerisinde ödeneceğini dile getirdi.
     Odabaş, şunları söyledi: “Yöneticilerimden önce yapılan sözleşmeyi burada oluşan ortam nedeniyle sizlerle paylaşmak istedim. Sizlerle gurur duyuyorum. Eğer sizin alnınız dik, sözleşmeden de mutlu olduysanız demek ki işimizi doğru yaptık demektir. Zor bir toplu sözleşme süreci geçirdik. Başta Genel Başkanım Pevrul Kavlak, Genel Başkan Yardımcım Muharrem Aslıyüce, Toplu Sözleşme Daire Başkanı Oğuz Bedir, MESS yetkilileri ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Sayın Ali Pandır’a, Genel Müdürümüz Sayın Sedat Orhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Toplu sözleşmenin masada bitmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Birinci yıl için tüm işçilerimizin saat ücretlerine 2 lira 25 kuruş zam aldık. Sosyal haklarda yıllık yüzde 15 zam aldık. Toplamda baktığımızda sosyal haklar ve ücret artışları ortalaması yüzde 25’lere tekabül ediyor. Bunu Allah çoluğunuzla, çocuğunuzla hayırlısıyla yemek nasip etsin. Hepimiz alın terimizin karşılığını aldığımızda şirketimize katma değerimizin daha çok olacağını biliyorum. Ereğli’ye katma değerimizin daha çok olacağını Ereğli kamuoyu da biliyor. Bu toplu sözleşmeyi masada bitirdiğimiz için mutluyuz.
     Diğer emin olacağınız bir konuyu da aktarıyorum. Dün akşam Sayın Genel Başkanım ile bir yemek yiyerek durum değerlendirmesi yaptık. Bildiğiniz gibi Erdemir Vakfı konusunda bazı olaylar cereyan ediyordu. Bu nedenle milletin moral motivasyonu bozuktu. Önceki yıllarda şirketin işçi aidatlarında Vakıf’a katkı payı vardı. Epeydir bu katkı payı verilmiyordu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu yılın sonuna kadar Erdemir, Erdemir Vakfı’na bir milyon lira aktaracak. Bu para Vakıf tarafından üyelere bölünecek. Taşeron işçiler için de bir komisyon kurulacak, ileriki günlerde güzel işler olacağını söyleyebilirim. İnanın bu güzelliği bize yaşattınız. Biz de sizlerle birlikte nereye birlikte gitmek isterseniz sizin önünüzde yürümekten her zaman haz aldım, mutlu oldum.”



(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.14.253.221  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır