Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR yılın ilk üç ayını 432 milyon lira kârla kapadı
ERDEMİR yılın ilk üç ayını 432 milyon lira kârla kapadı
 
   

     Şirketin açıklanan gelir tablosuna göre, 1 Ocak-31 Mart 2014 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan ilk çeyrek sonucu, 432 milyon 377 bin lira kar olarak gerçekleşti. ERDEMİR’in geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki (1 Ocak-31 Mart 2013) sonucu, 228 milyon 248 bin liralık kar olarak gerçekleşmişti. ERDEMİR, net karını bir önceki çeyreğe göre %184, yıllık bazda ise %89 artırdı. ERDEMİR 2014’ün ilk üç ayında, yurtiçi demir-çelik satışlarından 2 milyar 514 milyon 763 bin lira, yurtdışı demir-çelik satışlarından ise 334 milyon 530 bin lira satış geliri elde etti. Şirketin geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki (Ocak-Mart 2013) yurtiçi satış geliri 1 milyar 958 milyon 903 bin lira, yurtdışı satış geliri ise 401 milyon 278 bin lira idi. ERDEMİR Grubu’nun Ocak-Mart 2014 dönemindeki üretimi de, 1 milyon 675 bin ton yassı, 317 bin ton uzun ve 595 bin ton pelet-cevher üretimi olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın (2013) ilk çeyreğindeki üretim rakamlarıysa; 1 milyon 600 bin ton yassı, 445 bin ton uzun, 496 bin ton pelet ve cevher olarak kaydedilmişti.
     ERDEMİR’in açıklanan faaliyet raporunda, yatırım çalışmalarıyla ilgili olarak da şu bilgilere yer verildi: “Erdemir Grubu modern tesisleri ve üretim teknolojisi ile dünyada rekabet edebilir ürünler üretmekte ve sürekli gelişme stratejisiyle yatırımlarını sürdürmektedir. Ereğli Tesislerinde; Ereğli Çelik Servis Merkezi projesinde tüm hatlar için sözleşme imzalanmış olup saha faaliyetleri devam etmektedir. Proje kapsamında Soğuk Dilme Hattı ve Soğuk Açılı Kesme Hattı devreye alınmış ve üretime başlanmıştır. Reline duruşuna bağlı olarak Çelikhane ve Sürekli Döküm Tesislerinde yapılacak yatırımların büyük çoğunluğu tamamlanmıştır. 7 No’lu Hava Ayrıştırma Tesisi, Teneke Hattı Otomasyon Sistemleri Modernizasyonu, Çevre Yatırımları, Çelikhane ve Sürekli Döküm 3-4 Tesisleri Seviye 1 ve 2 Sistemlerinin Yenilenmesi ve Kuvvet Santrali Kojenerasyon Tesislerine Harici Yanma Sistemi Kurulması projelerinde çalışmalar devam etmektedir. Yüksek Fırınlar Tepe Basıncı Genleştirme Türbinleri ve 2. Galvanizleme Hattı projelerinde ihale çalışmaları devam etmektedir. Yılın ilk yarısında onay alınan Kömür Enjeksiyon Tesisine 3 No’lu Öğütücü İlave Edilmesi Projesi ve Çelikhane Pota Karıştırma İstasyonunun Pota Isıtmaya Dönüştürülmesi projelerinin çalışmaları devam etmektedir. İskenderun Tesislerinde ise 4. Kok Bataryası’nın Modernizasyonu, Liman Yatırımları, Çevre Yatırımları, Maden Çukuru ve Kiriş Değişimi ve Sıcak Dilme Hattı projelerinde çalışmalar devam etmektedir. Sıcak Haddehane Geliştirme Yatırımları ihale aşamasındadır. Erdemir Grubu’nun 31 Mart 2014 tarihi itibariyle yıllık toplam yatırım harcamaları tutarı 35 milyon USD’dir (31 Mart 2013: 35 milyon USD).”
     Şirketin Ereğli’de bir süre önce devreye aldığı, Çelik Servis Merkezi’ne de müşteri ilgisinin arttığı belirtilen raporda, “2013 yılının ilk çeyreği itibariyle Ereğli’de devreye alınan modern çelik servis merkezindeki soğuk dilme hattı için piyasadan yoğun bir şekilde sipariş alınmaya devam edilmekte olup, bunun yanı sıra açılı kesme, çoklu kesme ve sıcak dilme hatları da devreye alınmış ve seri siparişler müşteri talepleri doğrultusunda sevk edilmeye başlanmıştır. Devreye alınmış olan diğer bir proje ise Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) projesidir. Mevcut Pazarlama ve Satış organizasyonu bünyesinde aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmış olup, günümüz pazar ihtiyaçları doğrultusunda sistem geliştirme çalışmaları ve entegrasyon devam etmektedir.” denildi.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.227.190.93  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır