Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Pandır: Üretimde verimlilik artışına odaklanıyoruz
Pandır: Üretimde verimlilik artışına odaklanıyoruz
 
   

     ERDEMİR Grubu, cari açıkla mücadelede yerli üretim gücünü finansal sonuçlarıyla pekiştiriyor. Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak ürünlerin üretilmesi ve belirlenen ekonomik hedeflere ulaşılmasında üstlendiği misyonu her geçen gün güçlendirerek sürdürmeye devam eden ERDEMİR Grubu, 2014 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Türkiye’nin en büyük ve tek entegre yassı çelik üreticisi ERDEMİR Grubu yılın ilk 9 ayında toplam 6,1 milyon ton nihai mamul satış miktarı gerçekleştirirken, yassı çelik satış miktarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artırarak, 5,2 milyon tona yükseltti. Yılın ilk 9 ayında ERDEMİR Grubu’nun net karı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artarak 1.214 milyon TL (562 milyon USD) oldu. Ocak-Eylül dönemi finansal sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, üretimde verimlilik artışına odaklandıklarına, kapasite kullanım oranı en yüksek firmalardan biri olarak, karlılığın konjonktüre bağlı olduğuna, ürün fiyatlarında iniş ve çıkışlar yaşanabileceğine ancak değişmeyen unsurların ölçek ve çeviklik olduğuna, tüm tesislerin kendi arasında paslaşarak, ellerindeki tüm imalat fleksibilitesini kullandıklarına dikkat çekti.

     ERDEMİR, ÜLKE EKONOMİSİNE VE YERLİ ÜRETİME DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
     Toplam varlıkları bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan ERDEMİR Grubu’nun “Dünya klasında şirket olmak” yolunda faaliyetlerine devam ettiğini belirten Ali Pandır, Kanada’dan Singapur’a her geçen gün satış ağını da genişlettiklerini dile getirdi. ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Ülke sanayimize ve ekonomimize sağladığımız katma değerin sürdürülebilir olması için dünya ve Türkiye’deki sektörel gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek adına istenen ölçülerde teslimat yeteneklerimizi ve ürün gamımızı genişletiyoruz. Ülke ekonomimizin kalkınmasında aktif rol oynamakla birlikte yerli üretim sanayimizin güçlenmesini destekliyoruz.” dedi.

     ERDEMİR, ÇELİK SEKTÖRÜNÜN İLK AR-GE MERKEZİ’Nİ KURDU
     ERDEMİR’de Ar-Ge ve inovasyon konusunda büyük bir hamle yaparak, çelik sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurduklarını belirten Ali Pandır, “Ar-Ge, benim için başkasının yaptığını yapmak değil, ileriye dönük araştırmalar yapmak demek. Türk çelik sektöründe Ar-Ge Merkezi yok. Sektörde ilk Ar-Ge Merkezi’ni kurmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk sanayisinin ana tedarikçilerinden olan ERDEMİR Grubu, Ar-Ge Merkezi’nde yüksek katma değerli yeni ürünleri uygun maliyetlerde üretecek ve hammadde maliyetlerini düşürecek” dedi. ERDEMİR Grubu’nun Ar-Ge alanında attığı adımlarla küresel düzeyde zorlu bir rekabetin hüküm sürdüğü çelik sektöründe fark yaratmayı hedeflediklerini belirten ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Kapasite kullanım oranımızı değiştirmeden katma değeri daha yüksek ürünler yapmaya odaklanacağız.” dedi.

     ERDEMİR GRUBU 2014 İLK 9 AYLIK FİNANSAL SONUÇLARI
     2014 yılının ilk 9 ayında sıvı çelik üretimi, 6,4 milyon ton, nihai mamul üretimi 6,0 milyon ton olarak gerçekleşti. Ocak-Eylül dönemi nihai mamul satış miktarı ise 6,1 milyon ton oldu. Satışların yüzde 86 yassı, yüzde 14 ise uzun ürün olarak gerçekleşti. Toplam satış gelirleri 8,6 milyar TL (4,0 milyar USD) olarak gerçekleşirken, Grubun 2014 yılı ilk 9 ayında net dönem karı ise yüzde 36 büyümeyle 1.214 milyon TL (562 milyon USD) oldu.

     DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE ERDEMİR GRUBU
     ERDEMİR Grubu, Dünya Çelik Birliği’nin (worldsteel) 2013 yılı ham çelik üretim raporlarına göre; dünyanın en büyük 40., Avrupa Birliği Ülkeleri arasında ise 3. büyük çelik üreticisi. Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden biri olan World Steel Dynamics (WSD)’in gerçekleştirdiği “Dünya’nın En İyi Çelik Üreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek üretici olan ERDEMİR Grubu, 36 çelik üreticisi arasında 10. sırada yer alıyor. Türkiye’de ise her yıl Capital Dergisi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında ERDEMİR Grubu her yıl çelik sektörünün en beğenilen şirketi seçiliyor. Borsanın lokomotif hisselerinden biri olan ERDEMİR hisseleri, İMKB (BIST)’nin kuruluşundan bu yana (1986) işlem görmekte ve BIST 30 endeksinde yer almaktadır. ERDEMİR Grubu dünyadaki halka açık çelik şirketlerinin en karlıları arasında yer alıyor. ISO 500 sıralamasında ERDEMİR Grubu şirketlerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. 8., İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. 9., sıradadır. ERDEMİR Grubu’nun Ereğli ve İskenderun tesislerindeki limanları Karadeniz ve Doğu Akdeniz’in en büyük limanlarıdır. Türkiye’de ilk 8 ayda tüketilen yassı çeliğin yaklaşık yüzde 50’sini ERDEMİR Grubu üretiyor. ERDEMİR Grubu’nun aktif büyüklüğü 16 milyar TL (7 milyar USD).



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.8.42  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır