Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  ERDEMİR Ar-Ge Merkezi, Avrupa’nın en iyilerinden biri
ERDEMİR Ar-Ge Merkezi, Avrupa’nın en iyilerinden biri
 
   

     ERDEMİR Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni hizmete alınan Ar-Ge Merkezi’nin ileri bir çelik araştırmaları merkezi olacağı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: “Ciro ve kârlılıkta yüksek performansla kapattığı 2014 yılındaki başarısının ardından Forbes Global 2000 listesinde de yer alarak dünya klasındaki şirketler arasındaki yerini sağlamlaştıran Erdemir Grubu, hem şirketi hem demir çelik sektörünü şampiyonlar ligine taşıyacak olan Ar-Ge Merkezi’ni devreye aldı. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı ağır sanayi devlerinden olan Erdemir Grubu’nun Ar-Ge merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından resmen açıldı. Erdemir’in Ar-ge merkezi, alanında Avrupa’nın sayılı tesisleri arasında yer almasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Önümüzdeki üç yılda toplam 1 milyar doları bulan tutarda yatırımını hayata geçirmeye hazırlanan Erdemir’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, küresel kapsamda ihtiyaçlar akılcı ve yenilikçi çözümler sunabilen bir oyuncu olmayı hedeflediklerini belirtti. Öte yandan uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), hem üretim hem kârlılıkta yükselen trendiyle dikkat çeken Erdemir’in kredi notunu B+’dan BB-‘ye bir not yükseltti. S&P’nin Erdemir’in kredi notunu yükseltmesinde, çelik sektörünün düşen fiyat ve karlılıklar, kapasite fazlasının yarattığı darboğaz sebebiyle yaşanan global zorluklara rağmen Erdemir’in 2010 yılından bu yana sektör ortalamalarının çok üzerinde sürdürülebilir karlılık büyük rol oynadı. Türkiye’nin ağır sanayi devi Erdemir Grubu, hem şirketi hem demir-çelik sektörünü geleceğe taşıyacak olan önemli bir adım attı. Önümüzdeki beş yıllık süreçte alanında dünyanın en büyüklerinden biri olmayı hedefleyen ve farklı kategorilerde toplam 1 milyar dolarlık yatırımını hayata geçirmeye hazırlanan Erdemir Grubu, yatırım atağının en önemli itici güçlerinden biri olan Ar-Ge merkezini faaliyete geçirdi. Resmi açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yapılan ve Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge Merkezi unvanını taşıyan merkez, Avrupa’nın da sayılı tesisleri arasında yer alıyor.



     Hammaddeler ve demir üretim; çelik üretim ve döküm teknolojileri; sıcak ürün ve proses; soğuk ürün ve proses olmak üzere 4 ana bölümde faaliyetlerini yürüten, çelik kullanıcısı sektörlerin artan ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yenilikçi çözümler sunacak Erdemir Ar-Ge Merkezi, yüksek katma değerli yeni ürünleri uygun maliyetlerde üretmeyi ve hammadde girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Türkiye’de ilk olacak ve Avrupa’da az sayıda üreticinin sahip olduğu ‘Simülasyon Merkezi’ kapsamında Erdemir Ar-Ge Merkezi, hammadde Ar-Ge simülasyon laboratuvarı ve ürün geliştirme Ar-Ge simülasyon laboratuvarı olmak üzere iki adet kapsamlı laboratuvar kuracak. Kapasite kullanım oranını değiştirmeden yüksek ürünler üretmeye odaklanacak olan Erdemir’in bakanlık onaylı ilk Ar-Ge Merkezi, uzun vadede bir ileri çelik araştırmaları merkezi olarak hizmet verecek.”

     IŞIK: KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER, AR-GE VE İNOVASYONLA MÜMKÜN
     Ar-Ge Merkezi’nin faaliyete girmesi üzerine bir değerlendirme yapan Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır da, Türkiye’de üretilen yassı çeliğin yüzde 67’sini, tüketilen yassı çeliğin yüzde 35’ini üreten Erdemir Grubu’nun 7 milyar dolar aktif büyüklüğü ve 13 bine yakın çalışanıyla Türk sanayisinin lider kuruluşlarından olduğunu belirti. Ürettiği her ton yassı çeliğin getirdiği katma değerle ülkemizde cari açığın giderilmesine katkı sağlayan Erdemir’in dünya klasında şirket olma hedefiyle ilerlediğini söyleyen Pandır, bu vizyona ulaşma yolunda inovasyon kültürü oluşturmak için çalıştıklarını ifade etti. Erdemir Ar-Ge Merkezi’nin üretim yetkinlikleri ve çalışan kalitesiyle sektörde bir ilk olduğunu söyleyen Pandır, uzun vadede ileri çelik araştırmaları merkezi olacak merkezle, dünyanın takip edeceğini belirtti. Pandır, küresel kapsamda ihtiyaçlar akılcı ve yenilikçi çözümler sunabilen bir oyuncu olmayı hedeflediklerini belirtti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Türkiye çelik sektörünün yapısal sorunlarını çözerek katma değeri yüksek ürünlere odaklanması gerektiğini, bunu da Ar-Ge ve inovasyonla yapabileceğini söyledi. Türkiye’de mevcut durumda 184 olan Ar-Ge merkezi sayısını ilk etapta 500’e çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Fikri Işık, bu alandaki düzenlemeleri Ar-Ge merkezlerini geliştirecek tarzda geliştireceklerini ifade etti.



Türk çelik sektörünün dinamolarından olan Erdemir’in kendi büyürken Türkiye’nin büyümesine de ciddi katkı sağladığını vurgulayan Işık, Erdemir’in Ar-Ge Merkezinde yeni ürün geliştirme ve daha kaliteli üretim çalışmalarının yanı sıra geleceğin teknolojilerine de yatırım yapması gerektiğini vurguladı. Işık, demir çelik sektörünün dünyada rekabetçi olarak yoluna devam etmesi için Ar-Ge’nin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi hayat felsefesi haline gelmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin teknolojiyi sadece tüketen değil üreten bir ülke olması gerektiğini ifade eden Işık, kendi imkanlarıyla yüksek fırınını yapan Erdemir’in engin birikiminin önümüzdeki süreçte Türkiye’nin yeni hedeflerine katkılar sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

     S&P ERDEMİR’İN NOTUNU YÜKSELTTİ
     Öte yandan uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), hem üretim hem kârlılıkta yükselen trendiyle dikkat çeken Erdemir’in kredi notunu B+’dan BB-’ye bir not yükseltti. S&P’nin Erdemir’in kredi notunu yükseltmesinde, çelik sektörünün düşen fiyat ve karlılıklar, kapasite fazlasının yarattığı darboğaz sebebiyle yaşanan global zorluklara rağmen Erdemir’in 2010 yılından bu yana sektör ortalamalarının çok üzerinde sürdürebilir karlılık büyük rol oynadı. Erdemir’in yüksek kapasite kullanım oranı ve Türkiye çelik pazarına olan önemli ithalat tehdidine rağmen pazar payımızı korumadaki başarısı; karlılığın yarattığı serbest nakdin yüksek temettü ödemeleriyle beraber grubun borç yükünü önemli oranda azaltması; dünya çelik sektörünün ortalamalarının çok üzerinde gerçekleşen karlılıklar ve marjlar, not artışındaki diğer etkenler olarak dikkat çekti. Türkiye’nin ağır sanayi devi Erdemir, geçen yıl ciro ve kârlılıkta ulaştığı yüksek performansın ardından, uluslararası alanda düşen hammadde fiyatlarına rağmen 2015 ilk çeyreğini de göz dolduran bir performansla tamamlamıştı. Erdemir Grubu’nun ilk çeyrek net satış gelirleri 1 milyar 179 milyon dolar, net dönem kârı ise 137 milyon dolar olarak gerçekleşti. Erdemir’in geçen yılın ilk çeyreğinde satış gelirleri 1 milyar 324 milyon dolar, net dönem kârı ise 195 milyon dolar olmuştu. Erdemir’in yılın ilk çeyreğinde FAVÖK’ü (EBITDA) ise 249 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’de üretilen ham çeliğin yüzde 25’ini, yassı çeliğin ise yüzde 67’sini gerçekleştiren Erdemir, 2014 yılı sonu itibariyle net kârını yüzde 51 artırarak 732 milyon dolar net kâra ve 5.3 milyar dolar ciroya ulaşmıştı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.163.195.125  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır