Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Erdemir, yeni galvanizleme hattı için anlaşma imzaladı
Erdemir, yeni galvanizleme hattı için anlaşma imzaladı
 
   

Fortune Türkiye’de yer alan habere göre Erdemir, Ereğli Tesisleri’nde galvanizleme kapasitesini yılda 350,000 ton artıracak olan 120 milyon dolar tutarında galvanizleme hattı yatırımı için Primetals Technologies ile anlaşma imzaladı. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada hatta ticari üretimin Mitsubishi-Siemens ortaklığı olan Primetals ile sözleşmenin yürürlüğe girmesinden 29 ay sonra başlayacağı kaydedildi. Açıklamada, “Şirketimizin hali hazırda soğuk haddeleme alt yapısı bulunan Ereğli Tesisleri’ne, 2. Galvanizleme Hattı yapılması için Mitsubishi-Siemens ortaklığı olan Primetals Technologies France SAS firmasıyla anlaşma imzalanmıştır. Kurulacak olan yeni tesis, mevcut galvanizleme üretim kapasitesine 350.000 ton/yıl kapasite ekleyecek olup, yatırımın toplam bedeli yaklaşık 120 milyon USD olacaktır. 2. Galvanizleme Hattı, sözleşmenin yürürlüğe girmesinden 29 ay sonra ticari üretime başlayacaktır.” denildi.

Diğer yandan, Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır da, Hürriyet’e yapacakları yeni yatırım konusunda açıklamalarda bulundu. Hürriyet’te Emre Özpeynirci imzasıyla yer alan haber ise şu şekilde:

Uçan otoya sac yapacak
Türkiye’nin ağır sanayi devi Erdemir Grubu, 120 milyon dolarlık yatırımla otomotive yönelik yeni ‘sac’ fabrikası kuruyor. Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Otomotiv uçuşa geçti, biz de vitesi yükselttik” dedi. Otomotiv sektörünün 2015 yılında uçuşa geçmesiyle birlikte, yan sanayi firmaları da yatırımlarını hızla artırıyor. Otomotiv sanayi için sac üretimi yapan Türkiye’nin ağır sanayi devi Erdemir Grubu, 50’inci yılını kutladığı 2015’te 15 bin metrekare alana kurulacak yepyeni bir fabrika için düğmeye bastı. Ereğli’de yer alan devasa fabrikalarının içinde bir fabrika daha kuracaklarını ve bu yatırımı 3 yıl içinde tamamen uçuşa geçmeye hazırlanan otomotiv sanayine yönelik sac üretimi yapacak şekilde hedeflediklerini belirten Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, otomotivin 2023 planına hazırlandıklarının altını çizdi. Yaklaşık 120 milyon dolarlık toplam yatırımla hayata geçecek olan Erdemir Grubu’nun Ereğli’deki 2’inci galvanizli sac fabrikası, sözleşmenin yürürlüğe girmesinden 29 ay sonra yüzde 100 kapasiteyle üretime geçecek. Ali Pandır, “2-3 sene içinde otomotivde yıllık üretim 200-300 bin adet daha artacak gibi öngörüyoruz, bu yükselişi düşünecek olursak Türk otomotiv sanayi için çok önemli ve stratejik bir yatırıma imza atmış oluyoruz” dedi.

680 BİN TON ÜRETİM
Yeni fabrikalarının inşasını Mitsubishi-Siemens ortaklığıyla kurulan Primetals şirketinin yapacağını ve bu şirketin Türkiye’deki ilk işi olacağını belirten Ali Pandır, 15 bin metrekare alana kurulu, 300 metrelik hatta sahip, yüksek teknolojili üretime daha fazla imkan veren bir üretim merkezine kavuşacaklarını belirtti. Ali Pandır şöyle konuştu: “Türkiye’de otomotiv sanayi hızla gelişiyor, son zamanlarda üretim yıllık bazda yüzde 30’a yakın arttı. Kurulacak olan yeni tesis, an itibariyle üretim kapasitesine 350 bin ton/yıl kapasite ekleyecek olup, galvanizli sac üretimimizi 680 bin ton/yıl seviyesine kadar yükseltecektir. Ayrıca bizim mevcut galvanizli sac tesisimiz Japonlar tarafından yapılmış ve Japon otomobillerine daha uygun bir sac türünü üretmeye daha elverişli bir yapıya sahip. Yeni fabrika ise tamamen ve tek başına Avrupa spesifikasyonunda sac üretecek. Mevcut tesisimizi de yani Japon teknolojili mevcut tesisimizi de Japon üreticilere ağırlıklı çalışacak şekilde konumlandıracağız. Demir-çelik sektörü otomotiv sanayinin iskeletidir. Ortalama olarak bir otomobilde 800 kg, bir ticari araçta 1 ton ve bir kamyonda 2 ton çelik kullanılıyor.”

CARİ AÇIK SORUNUNA GALVANİZ KATKISI
Yapmakta oldukları galvaniz yatırımının Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına da katkıda bulunacağının altını çizen Pandır, “2014 yılında ithalatı en çok artan yassı çelik ürünü yüzde 12 artış oranı ile galvaniz kaplamalı ürünlerdir. Giderek artacak olan otomotiv üretim adedi galvaniz kaplamalı yassı çelik ithalatının da artması, dolayısıyla cari açığa negatif etki yaratması riskini taşımaktadır. Planlanan yatırımımız devreye girdiğinde Türkiye’nin galvaniz ithalatı yaklaşık yüzde 30 oranında azalacak, yerli oto üreticilerinin yurt dışına/ithalata bağımlılığı azalacaktır. Bu yatırım sonucunda 2014 yılı sonunda yüzde 41 olan otomotiv sektörü pazar payımız ise yüzde 50 seviyesinin üzerine çıkacaktır” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.112.73  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Zonguldak İstanbul Karayolunda yola dökülen yağ kazaya sebep oldu. Kazada yaralanan olmazken, araçta..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır