Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Kavlak: Küresel düzenin temelinde açgözlülük ve kar hırsı var
Kavlak: Küresel düzenin temelinde açgözlülük ve kar hırsı var
 
   

     Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen kurultaya Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim görevlileri, öğrenci ve işçiler katıldı. Açılışta saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurultaya daha önce katılan öğrenciler, Türk Metal üyesi işçiler ve çeşitli ülkelerden etkinliklere katılanların görüşlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Açılışta Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç, Bülent Ecevit Üniversitesi Çalışma Ekonomisi öğrencisi Ayşegül Altıntoprak, Türk Metal Sendikası Araştırma ve Eğitim Uzmanı Neray Sül, Kırgızistan Gençlik Komitesi Başkanı İmanbayev Yernar Serikkalievich de birer konuşma yaptı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise buradaki konuşmasında, “Bizler yıllar önce sendikayı sadece işçi haklarını ve işçi sorunlarını çözmekle uğraşan örgütlenmeler olarak bilirdik. Ama bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Çünkü şunu görüyoruz. Artık sendika eğitime katkı vermeye başladı. Üniversite ile sendika birlikteliği sağladıkları için kendilerini kutluyorum.” dedi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, gençliğin ülkenin gururlanacağı en büyük değer olduğunu belirterek, gençlere bir hedef edinmelerini istedi.
     Kurultayda son konuşmayı yapan Türk İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, küresel düzenin temelinde adalet değil, açgözlülük ve kar hırsı bulunduğunu belirtti. Kavlak, “Bu küresel düzenin temelinde, adalet değil, açgözlülük, kar hırsı var. Kar hırsı deyip geçmeyin, bu öyle bir hastalıktır ki, nereye bulaşırsa orayı kirletir, çürütür, bozar. Zaten hassas olan adalet dengesini, yok eder. Buradaki kardeşlerimiz de yarın hayata atıldıklarında ya yanımızda duracaklar ya da masanın karşı tarafında duracaklar. Ama şunu unutmayın. Önemli olan nerede durduğunuz değil, adaletli olup olmadığınızdır. Bizim adaletli işverenlerle, emeğin değerini verenlerle, işçinin alın teri kurumadan hakkını verenlerle bir sorunumuz yok. Olmadı, olmaz. Böyle işyerlerinde huzursuzluk da olmaz zaten. İş barışı bozulmaz. Barış olur, güven olur, Üretim olur, verimlilik olur, karlılık olur. Masanın karşı tarafında bulunanlar için söylüyorum. Sendikalar düşmanınız değil dostunuzdur. Onun için masanın hangi tarafında bulunursanız bulunun, her zaman sendikaların yanında olun. Sendikanın olduğu yerde kayıt dışılık olmaz. Kayıt dışılık yoksa orada bilin ki iş güvencesi vardır.” dedi.
     Kavlak, yaşanan terör olayları nedeniyle kimsenin yarınından emin olmadığını ve insanların kendini güven içinde hissetmediğini, bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söylediği konuşmasında, “Bugün ülkemizin en büyük işverenleri dahi söylüyor. Kimse yarınından emin değil, kimse kendini güven içinde hissetmiyor, çünkü terör sadece insanları değil, geleceğe ilişkin umutlarımızı, güven duygumuzu, daha iyi bir dünyaya olan inancımızı da öldürmek istiyor. Asıl istedikleri de budur. Onun için teröre ve teröriste inat ölüme karşı yaşamı savunacağız. Asla ve asla karamsarlığa kapılmayacağız. Teröre ve teröriste inat yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyeceğiz, haykıracağız, haykıracağız. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama öyle değil. Her düşen şehitle bizim de ciğerimize bir ateş düşüyor. Bizim onlara, bu vatanı savunmak için canını feda edenlere borcumuz var. Bu borcun ödenmesi zordur. Onun için şehit düşenlere ağıt yakmak yetmez. Onların idealine sahip çıkmamız, birliğimizi, beraberliğimizi sürdürmemiz, bu ülkeyi layık olduğu seviyeye çıkartmamız gerekir. Görevimiz budur. Bu bizim şehitlere sözümüzdür. Huzur içinde uyuyun, emanetiniz bizdedir. Güvenli ellerdedir, bu ülkenin gençlerindedir. Rahat uyuyun, ruhunuz şad olsun. Teröre, teröriste inat, bu ülke üzerinde kurulan bütün tuzaklara, oynanan oyunlara inat bu ülke teslim olmayacaktır. Bu vatan, bu millet, bu bayrak için direneceğiz. Direneceğiz, sonuna kadar direneceğiz ve sonunda bu millet kazanacak. Onun için hiçbir mazeret üretmeden, hiçbir zorluktan yılmadan, Hazreti İbrahim’e su taşıyan karınca misali, gücümüz yettiğince adalet için mücadele etmek bir insanın yapabileceği en onurlu iştir. Bizim sendikal mücadelemizin özeti budur” dedi. Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan, Kavlak’a kendi resmi ve Türk Metal amblemi bulunan karakalem tablo armağan etti. Genel Başkan Kavlak, kurultaya emeği geçenlere hediyeler verdi. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen öğrenci kurultayı 2 gün sürecek.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.74.227  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır