Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Genç Çiftçi Projesi’nde başvuru için son gün 12 Mayıs
Genç Çiftçi Projesi’nde başvuru için son gün 12 Mayıs
 
   

     Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca başlatılan ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında, başvuruları almayı sürdürdüklerini belirtti. Aydın, EreğliBülteni’ne yaptığı açıklamada, hem bitkisel hem de hayvansal üretimin desteklenmesinin amaçlandığı projeye, 13 Nisan’dan bu yana kayıt almaya devam ettiklerini söyledi. gencciftci.tarim.gov.tr adresi üzerinden, yurttaşların kolaylıkla veritabanına kayıt olarak proje için başvurabildiklerini anlatan Aydın, ardından başvuru dokümanlarının İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Proje kapsamında başvuranların, çeşitli kriterler ölçü alınarak bir puanlama sonucunda 30 bin lira geri ödemesiz, hibe desteği alacaklarını anlatan Aydın, başvurmayı düşünen yurttaşların “proje danışmanlığı-proje desteği” adı altında hiçbir firma ya da kişinin desteğine de gereksinim duymadıklarını belirtti. Kimsenin ve hiçbir firmanın “proje danışmanlığı-proje desteği” adı altında yurttaşlardan herhangi bir bedel talep edemeyeceğini ifade eden Aydın, böyle bir durumun tespit edilmesi halinde ise tutanak tutularak suç duyurusunda bulunulabileceğini vurguladı. Aydın, şu ifadelere yer verdi: “Projeye başvurmak için 12 Mayıs son günümüz. Başvuruları şu anda alıyoruz. 17 kalem destekleme var. Şu ana kadar 180’e yakın başvuru aldık. Buna 18-40 yaş arası herkes başvurabiliyor. Projeye başvurmak için, ne danışmanlık hizmeti alınması ne de herhangi bir bedel ödenmesi söz konusu değildir.”
     Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, yumurta tavukçuluğu, sertifikalı fidan, ahududu, böğürtlen, kivi, çilek, serada sebze yetiştiriciliği, kültür ve istiridye mantarları yetiştirilmesi gibi farklı 17 alanda proje desteği alınabileceğini dile getiren Aydın, 12 Mayıs’a kadar başvuruları kabul etmeyi sürdüreceklerini, başvuru sonuçlarının ise Haziran ayının ilk haftasında duyurulacağını söyledi. Aydın, proje hakkında bilgi almak ve destekten yararlanmak isteyenlerin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   35.173.215.152  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Mart 2024
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağı..
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır