Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  OYAK Maden Metalürji Grubu, 2017 finansal sonuçlarını açıkladı
OYAK Maden Metalürji Grubu, 2017 finansal sonuçlarını açıkladı
 
   

Erdemir, İsdemir, Ersem, Erdemir Maden gibi Türkiye maden ve metalürji sektörünün lokomotif kurumlarına sahip olan OYAK Maden Metalürji Grubu, 2017 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Başarılı bir yıl geçiren Grubun verimli, sürdürülebilir ve etkin üretim süreçleri ile kapasite kullanımındaki artışı mali tablolara da yansıdı. Grubun 2017 yılı kapasite kullanım oranı, yüzde 72 olan dünya ortalamasının üzerinde yüzde 97 olarak gerçekleşti. Yüksek kapasite kullanımının yanı sıra üretim aşamalarındaki verimliliğin artırılması da finansal başarıda etkili oldu.

2017 YILINDA 1,2 MİLYON TON İHRACAT
2017 yılı sonuçlarına göre Grubun satışları 8,96 milyon ton seviyesinde gerçekleşti ve satış gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33 artış ile 5,1 milyar ABD Doları, FAVÖK’ü ise yüzde 67 artışla 1,5 milyar ABD Doları oldu. İhracatını da bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 10 artıran Grup, Güney Amerika’dan Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada toplam 45 ülkeye 1,2 milyon ton ihracat gerçekleştirdi.

YERLİ ÜRETİMİN ÖNÜNÜ AÇACAK ADIMLAR ATIYORUZ
Grubun başarılı finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Ülkemizin sürekli artan yassı çelik ihtiyacını karşılamanın yanında Türkiye sanayisinin dışa bağımlılığını azaltacak, yerli üretimin önünü açacak adımlar atıyoruz. Bu adımların karşılığını da hem ülke sanayimizin gelişiminde hem de kurumumuzun finansal sonuçlarında görüyoruz. Bilanço büyüklüğümüz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 7,5 milyar ABD Doları oldu. 2017’de piyasa değerini en çok artıran şirketlerden biri olduk. Finansal başarı bir yana, çelik sektörünün okulu olarak ülkemiz sanayisine katma değer yaratmaktan dolayı gururluyuz” dedi. Üyelerinin tüm birikimlerini sorumlulukla yönettiklerini ifade eden Erdem, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin en güçlü kurumlarından biriyiz. Bize bu gücü veren, üyelerimizin güveni. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 320 bin üyesinin emanet ettiği bu güvenin hakkını vermek boynumuzun borcu. Bu borç, finansal başarılarımızı sevinçle karşılamamızın en büyük nedeni. ‘Sürdürülebilir büyüme ve karlılık’ hedefi doğrultusunda, OYAK üyeleri ve ülke menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÇELİK ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ
Türkiye’de üretilmeyen yüksek katma değerli çeliklerin üretimine yönelik ısıl işlem tesisini kurma çalışmalarını hızlandırdıklarının müjdesini de veren Erdem, “Türk çelik sanayi için bir ilk olan ve iki yıl içinde hayata geçmesi planlanan bu yatırımla OYAK Maden Metalürji Grubu, yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dahil edecek. Yapılacak tesis Grubumuzun amiral gemisi Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak.” dedi.

GRUP’TA BAYRAK DEĞİŞİMİ
OYAK Maden Metalürji Grubu’nda Ocak 2017’den bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Ömer M. Baktır, görevini OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’e devretti. Grubun 2017 mali yılıyla ilgili “Aile olmanın verdiği güç ve mükemmel ekip ruhu sayesinde çok başarılı bir dönem geçirdik” diyen Baktır, “Kariyer hayatımda çok özel bir yeri olan OYAK ailesinden yeni bir kariyer yolunu takip etmek üzere ayrılıyorum. Görev yaptığım süre boyunca Sayın Genel Müdürümüz liderliğinde OYAK gibi müstesna bir aileye hizmet etmiş olmanın onurunu yaşıyorum. Kendisi başta olmak üzere tüm OYAK ailesine şükranlarımı sunuyorum. Parçası olmaktan gurur duyduğum bu büyük ailenin şahsıma gösterdiği sevgi ve güveni hiçbir zaman unutmayacağım” dedi. OYAK’a verdiği katkılardan dolayı Baktır’a teşekkür eden OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Tecrübesi ve profesyonelliğiyle grubumuza çok önemli hizmeti bulunan Sayın Ömer Baktır, üstlendiği sorumluluk bir yana gönüldaşlığıyla ailemizin değerli bir üyesi oldu. Bundan sonraki başarılarını da gururla izleyeceğimiz Baktır’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Erdemir 2017 Finansal Rakamlar
•Konsolide net varlık:7,5 milyar ABD Doları
•Konsolide ciro: 5,1 milyar ABD Doları
•Konsolide net dönem karı: 1,0 milyar ABD Doları
•Özkaynak karlılığı: %21
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.235.251.99  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır