Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Keleş: Ereğli hem temsilde hem de paylaşımda hak ettiğini almalı
Keleş: Ereğli hem temsilde hem de paylaşımda hak ettiğini almalı
 
   



Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2 bin 650 üyesiyle yalnızca Ereğli’nin değil, bölgenin en büyük iş dünyası temsilcisi kurumu konumunda olduğunu belirten Arslan Keleş, kentin büyümesi için çaba gösterdiklerini söyledi. TSO Meclis Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen TSO Başkanı Keleş, şöyle dedi: “Biz 2 bin 650 üyemizle ve bu üyelerimizden aldığımız güçle bölgemizde ticari büyümenin sağlanması için var gücümüzle çalışan birer gönüllü hizmetkârız, bu şehrin hizmetkârıyız. Gerçekten şehrin her noktasına, dokusuna dokunarak doğru işler yapmaya çalışan bir yönetim birliği içerisindeyiz. Bu doğrultuda kamu, belediye ve iş dünyası olarak birlikte çalışıyoruz ve bu iş birliğinden de açıkçası son derece memnunuz.”
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Ereğli’de bir kampüs kurması için uzun süredir Ereğli’de devam eden çalışmaların son aşamaya geldiğini de ifade eden TSO Başkanı Keleş, şunları söyledi: “Uzun zamandır devam eden bir kampüs meselesi vardı bizim başından beri takipçisi olduğumuz. Eski devlet hastanesi arazisi. Bugün gelinen nokta, avam proje bitmek üzere. Önümüzdeki hafta valilikte toplantı yapılacak. Öyle tahmin ediyorum ki ilk altı ay içerisinde temelleri atılmaya başlanacak. Çok uzamış bir konuydu. Artık burada sonuca geldiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkesin ortak çabasının ürünüdür. Bu hepimizin kazanımıdır. Yoksa beş senedir konuşmaya devam edecektik. Bir beş sene konuştuk. Artık konuşma değil eyleme geçme zamanı. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta bir hayırseverle ilk fakülte yapımıyla ilgili protokol de imzalanmış olabilir.”
Ereğli’deki Endüstri Meslek Lisesi’nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği kapsamındaki proje okullardan biri haline geldiğini de anlatan TSO Başkanı Keleş, ülke çapında yalnızca üç ilçenin Gebze, Karadeniz Ereğli ve Salihli’nin proje okulu çıkardığını söyledi. Keleş, şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde en zor şey, sanayiye uygun nitelikli ara eleman yetiştirebilmek. Bu kapsamda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapmış olduğu bir protokol var. Her ildeki bir endüstri meslek lisesini proje okulu haline getiriyorlar. Biz Ereğli’nin sanayi gücünü ve Ereğli Endüstri Meslek Lisesi’nin kuruluşundan bugüne yetiştirdiği ara eleman gücüne baktığımız zaman, biz Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi’nin de bu proje kapsamına alınması için TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Bunun neticesini de aldık ve Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi de artık proje okuludur.”
TSO Başkanı Arslan Keleş, Türkiye’nin tek entegre yassı çelik üreticisi konumundaki Erdemir’le TSO üyeleri arasında bir köprü olmayı amaçladıklarını da vurguladı: “Ereğli’de kurulmuş olan bir sanayi tesisi var, Erdemir. Etrafında nasıl bir sanayi iklimi oluşmuş bugüne kadar ya da ne olmalıymış bununla ilgili olarak biraz daha kafa yorup, kendimizi de o tarafa doğru çekmemiz gerekecek. Bununla ilgili olarak da bir çalışma içerisindeyiz. Bu şehre farklı bir projeksiyon, farklı bir vizyon getirmeye çalışıyoruz. Biz oda olarak Erdemir’le üyelerimizin iş yapma imkânlarını artırmak istiyoruz. Bunun için de olumlu giden ve sonuca varacağımız girişimlerimiz var.”
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Keleş, Karadeniz Ereğli’nin Zonguldak’ın üçte birini oluşturmasına karşın temsil ve paylaşımda hak ettiğini alamadığının da altını çizdi. Keleş, şunları kaydetti: “2019 yılı herkes için zor bir seneydi. Ereğli için de zor bir seneydi. İş yapan insanlar için çalışan insanlar için hepimiz için çok zor bir seneydi. “Ereğli geleceğini aramalı. Ereğli gelecekte nerede olmalı, 20 sene sonra nerede olmalı bunu şimdiden planlamalıyız. Bununla ilgili olarak da tek bir soruna değil tüm sorunlara odaklanmalıyız. Geçenlerde gazetede bir haber okudum. Zonguldak’a 300 tane ucuz konut yapılıyor. TOKİ tarafından 300 tane ucuz konut yapılıyor. 200 tanesi Çaycuma’ya, 100 tanesi merkeze. Ereğlili bir yurttaş olarak sormak istiyorum; Ereğli var, Alaplı var, beldelerimiz var. Niye Ereğli’ye bunun 100 tanesi de verilmez? Ereğli Zonguldak’ın üçte birini oluşturuyor. Fakat maalesef paylaşıma geldiği zaman ve temsile geldiği zaman Ereğli hiçbir yerde yok. Ereğli hem temsilde hem de paylaşımda hak ettiğini almalı.”


(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.20.56  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..
10 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Ramazan Bayramı’nın ilk günü be..
10 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılar yapılan ilk mü..
10 Nisan 2024
Ramazan Bayramı nedeniyle Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi’nde bayramlaşma progr..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır