Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  Ereğli Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı
Ereğli Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı
 
   

Bülent Ecevit Üniversitesi Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nce 2015-1016 Eğitim Öğretim Dönemi mezuniyet töreni Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı. Öğretmen adayları, tören öncesinde, son dönemde iç güvenlik operasyonlarında şehit olan güvenlik görevlilerini anmak amacıyla “Onlar önce vatan dediler, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” yazılı pankart açtı. Okul Birincisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi Derya Kartal, mezunlar adına konuşma yaparak, eğitimlerine emeği geçen öğretim görevlilerine teşekkür etti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 30 bin öğrencisi, 1182 akademik ve 1200 idari personeli, 46 bin 500 mezunu ile büyük bir aile olduğunu söyledi.
Eğitim yılı sonunda toplamda yaklaşık 5 bin öğrenciyi, Ereğli Eğitim Fakültesi’nden ise 570 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Özer şöyle konuştu: “Ereğli kampüsümüz son yıllarda hem fiziki yapısı, hem de insan kaynakları açısından önemli bir gelişmeye ve diğer kampüslerimize de örnek olan bir büyümeye tanık olmaktadır. Bizim 11 ayrı kampüsümüzde eğitim hizmeti verilmektedir. Halen yaklaşık 3 bin öğrencimizin öğrenim gördüğü Ereğli Eğitim Fakültesinde çok sayıda yeni program açılmış, öğrenci ve öğretim elemanı sayısında çok büyük artışlar gerçekleştirilmiştir. Büyük çevre düzenlemeleri yapılmış, yeni sosyal tesisler, yeni kütüphane ve çalışma salonu, yeni spor alanları ve laboratuvarlar hizmete alınmıştır. Yine Ereğli Kampüsümüzde 2012 yılında Kdz Ereğli Meslek Yüksekokulunu kurduk ve hemen hizmete aldık. Bir yıl sonra 2013 yılında Denizcilik Fakültesini kurduk ve hizmete aldık. Bu yıl da Ereğli Turizm Fakültesi’ni kurarak Ereğli Kampüsü’nü oldukça büyük bir yükseköğretim havzasına dönüştürdük. Tüm bu yatırımlarla 2010 yılında yaklaşık 1600 öğrencinin eğitim gördüğü Ereğli kampüsümüzde öğrenci sayımız yaklaşık yüzde 300’lük artışla bugün 5000’ler bandına ulaşmıştır. Ereğli kampüsümüz yeni yatırımlarımızla bu büyümesine devam edecektir. Bu hizmetleri kısa sürede yapmış olmanın öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize daha nitelikli bir eğitim ve öğretim ortamı sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm bu yatırımlar, merkez ve ilçe ayrımı yapmadan eğitim birimimizin olduğu her noktaya aynı heyecanla yaklaştığımızın en önemli göstergesidir.” Özer, eğitim çalışmalarında kendilerine destek olan tüm yetkililere ve paydaşlara teşekkür etti.
BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar da şehit olaylarına duyarlılıktan ötürü mezuniyet töreninin coşku düzeyini düşürdüklerini belirterek şunları söyledi: “Evrenin tüm karanlığı tek bir mum ışığı ile köreltilmez. Öğretmen kendi ışığı ile bu mumları yakandır. Bizlere düşen görev ise ülkemizin yeni fidanlarını yetiştirecek olan gençlerimizi bilim ışığında hazırlamaktır. Ereğli Eğitim Fakültesi olarak görevimizin ne kadard önemli ve kutsal olduğunun bilinci içinde hareket ediyoruz. Ereğli eğitim fakültesi 2000 yılından bu yana mezun veriyor. Bugün, ilköğretim bölümü, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, Matematik öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, zihin engelliler programı mezunlarını geleceğe uğurluyoruz. 2017 yılından itibaren ise rehberlik ve psikolojik danışmanlık programından da mezun vereceğiz. Fakültemiz kuruluşunda 4 olan öğretim üyesi sayısı, her geçen gün artmaktadır. Bugün 2 profesör, 16 doçent, 27 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 2 okutman 17 araştırma görevlisi olmak üzere akademik personel sayımız 76’ya, idari personel sayımız ise 25’e ulaşmıştır. Bu rakamlar, rektörümüzün destekleriyle, son bir yılda akademik idari personel açısından Türkiye’deki Eğitim Fakültesi arasında dikkat çekici bir yeterliliğe ulaştığımızı belirtmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde aramıza yeni katılacak öğretim görevlileri ile birlikte, öğretim elemanı başına düşen öğrenciyi 36’ya düşüreceğiz. Bu oran yüksek öğretimde kalite standartları açısından değerlendirildiğinde önemli bir gelişmedir. Bu noktada sizin huzurunuzda sayın Rektörümüze teşekkürlerimi arz ediyorum.” Azar, bundan sonraki yaşamları ve meslekleriyle ilgili olarak mezun öğrencilere öğütler verdi, onların yetiştirilmesini sağlayan velilerini kutladı.
Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri ve diplomaları Rektör Özer tarafından verildi. Fakülteyi ilk üç sırada bitiren öğrencilere ayrıca Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Hayırsever Zuhal Yılmaz ve Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın da hediyeler takdim etti. Okul birincisi Derya Kartal, yaş kütüğüne ailesi ile birlikte ismini çakarken gözyaşlarına hakim olamadı. Kartal, arkadaşlarının alkışları, ailesinin, Rektör Özer ve Dekan Azar’ın desteğiyle yaş kütüğüne ismini çaktı. İki bölüm halinde gerçekleştirilen törende öğrenciler daha sonra diplomalarını kendilerini yetiştiren öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerinin elinden aldı. Mezunlar, toplu olarak öğretmen yemini etmelerinin ardından kep fırlattı ve mezuniyet sevinçlerini aileleriyle paylaştı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.42.196  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..
10 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Ramazan Bayramı’nın ilk günü be..
10 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılar yapılan ilk mü..
10 Nisan 2024
Ramazan Bayramı nedeniyle Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi’nde bayramlaşma progr..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır