Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  BEÜ, kan bağışında yeni rekora hazırlanıyor
BEÜ, kan bağışında yeni rekora hazırlanıyor
 
   

     Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Kızılay yetkililerinin de katıldığı spor salonundaki etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Kan vermenin heyecanını yaşayan öğrencilerden Ayşegül Ayhan (22), “Şu anda çok mutluyuz. Ben 3 senedir kan vermeyi denedim ama bir türlü olmamıştı. Bu yıl olduğundan dolayı çok mutluyum, birinci olacağız.” dedi. 19 yaşındaki Sümeyye Dumanlı ise, “Türk gençliği olarak faydalı bir şey yapıyoruz. Kan gerçekten önemli bir şey ve bu sadece insanın insana yapabildiği bir iyilik. Biz millet olarak çok hoşgörülü, iyi niyetli ve yardımsever bir milletiz. Bunun devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

     500. KAN REKTÖR ÖZER’DEN
     Bu arada Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ile birlikte öğrencilerini tebrik eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer de kan bağışında bulundu. Gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Rektör Özer, “Sadece eğitim öğretim ve araştırmayla uğraşmıyoruz. Topluma karşı sorumluluğumuzu da yerine getirme adına kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Bizim üniversite olarak en öncelik verdiğimiz konulardan birisi. Son 2 yıldır 6 bin ünite kan verdik. Amacımız öğrencilerimiz ve personelimizle bir rekor kırmak değil, bu kanın hem acil hem sürekli bir ihtiyaç olduğunu toplumumuza gösterebilmektir. Bu yıl ikinci defa bunu düzenliyoruz ve amacımız bunu geleneksel hale getirmektir.” dedi. Kampanyanın 500. kan ünitesinin Özer tarafından verilmesinin anonsla duyurulması salonda büyük alkış aldı.
     Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, şunları söyledi: “Toplumda gerekli şuuru uyandırmak için BEÜ çok önemli bir rol üstlenmiştir. Üniversitemiz geçtiğimiz yıl düzenlediği kampanya ile bir günde 705 ünite kan vererek Türkiye’de vuku bulmamış bir rekora imza attılar. Ama bunda amaç bir rekora imza atmak yerine insanlarımıza farkındalığı verebilmektir. Ben ayrıca bizzat burada kan vererek öğrencilere örnek olan Rektörümüze de teşekkür etmek istiyorum. Kurumsal kan kampanyalarını başlattığımız 2005 yılında toplam 305 bin ünite kan toplanmıştı. 2012 yılı itibariyle 1 milyon 469 bin ünite kan toplanmıştır. 680 bin hastamıza şifa olmuştur. Hedefimiz yılda 1 milyon 800 bin kanı toplamaktır. Daha sonra da bunu 2 milyon rakamına ulaştırarak Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılamaktır.”
     BEÜ Maden Mühendisliği bölümünün hazırlık sınıfında eğitim gören Somalili Muhammed Aydarus (20) ise, “Türkler bize nasıl yardımcı oluyorsa ben de onlara en azından kan vererek faydalı olmak istiyorum.” şeklinde konuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.138.125.2  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır