Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  Zonguldak’ta Otizm Derneği kuruldu
Zonguldak’ta Otizm Derneği kuruldu
 
   

     9 Şubat 2014 Pazar günü ilk genel kurulunu gerçekleştireceği öğrenilen KOB-DER’de, yapılacak ilk Genel Kurul’da geçici yönetim kurulunun yerine asil yönetim kurulu üyelerinin seçileceği ifade edildi. Geçici yönetim kurulu adına açıklama yapan H. Arzu Gökçe de, yedi kişilik kurucu üye ile oluşturulan derneğin, bundan sonraki süreçte yürüteceği çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     Kentte yaşayan özel çocukların, müzik, bilgisayar, yüzme gibi alanlardaki becerilerini geliştirmek için özel eğitimcilerle işbirliği yapacaklarını dile getiren Gökçe, Zonguldak’ta yaşayan otizmli çocukların ve ailelerinin durumları hakkında detaylı bir ön çalışma yaptıklarını ifade etti. Gökçe, şöyle dedi: “Genel kurulda alınacak kararlar arasına alabilmek için yaptığımız ön çalışmalar sonucu; ilimizde çocuk psikiyatr randevudaki sorunlar, hastanelerimizde çocuk nörolojinin olması, alt sınıf öğretmenlerinin alan öğretmenleri olmayışı, 4 tane rehabilitasyon kurumundan bu güne kadar hiçe yakın hiç kaynaştırma öğrencisinin çıkmadığı, tanımlama ve eğitim konularındaki yetersizlikleri görmüş bulunuyoruz. İlk olarak İstanbul ilinden derneğimiz aracılığıyla uzman özel eğitimcimiz çocukları tek tek değerlendirmeye tutarak bireysel programları özel eğitimcilerine teslim edilip takibi yapılacaktır. Özel eğitimciler Çetin Özbey hocamızdan eğitimler alarak sertifika alacaktır.
     2 Nisan 2014 günü Otizm Farkındalık yürüyüşü yapılacak. Dernek kurucularımızın telefonlarına özel çocuk aileleri istedikleri zaman ulaşabilsinler diye ailelerle paylaşılacak. Ailelerle eğitim ve destek çalışmaları, dernek üyelerimiz ve uzmanlar tarafından yapılacak. Zonguldak ilinde yaşayan ve ‘Ben de otizmi öğrenmek istiyorum’ diyen tüm gönüllü dostlarımıza kapımız açıktır. Özel çocuk ailelerinin üyelikleri dernek tarafından karşılanacaktır. Otizm yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan kendini atipik, yaygın gelişimsel bozukluk, rett sendromu, asberger, yüksek fonksiyonlu diye kendi içinde ayıran, ömür boyu süren içe kapanım, iletişim bozukluğu olarak gösteren ömür boyu süren bir engel çeşididir. Tek farkı alınan doğru eğitimlerle kendileri bağımsız yaşar duruma getirebilmek çabamız olacaktır.”



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » Sayın Mehmet Bey, bu derneğin Basın danışmanıyım. meil adresimi veriyorum. Bize ulaşmak yada bir bilgi almak için onder67@mynet.com adresime meil atabilirsiniz -   Ahmet Öztürk / 28 Ocak 2014- 19:14
 » Benimde otizmli çocuğum var. Bu kişilere ulaşabileceğim bir telefon veya mail adresi var mı?
-   Mehmet / 27 Ocak 2014- 11:07
 
IP   3.17.6.75  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır