Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  Devlet Hastanesi çalışanlarına işaret dili eğitimi verildi
Devlet Hastanesi çalışanlarına işaret dili eğitimi verildi
 
   

     Ereğli Devlet Hastanesi’nde görevli 16 personel için Halk Eğitim Merkezi ile başlatılan ve 3 ay süren işaret dili eğitim programının sertifika töreni hastane toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sertifika töreni öncesinde konuşma yapan Ereğli Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Muharrem Erdem, amaçlarının Türkçe işaret dili alfabesini, temel kelime ve dilbilgisi yapılarını öğreterek, kursiyerlerin işitme engellilerle bu dil aracılığıyla iletişim kurmasını sağlamak olduğunu söyledi. Erdem, “İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir. Amacımız, sosyal iletişimle birlikte, sağlık ihtiyaçlarına yönelik iletişimi ön planda tutmaktır. Türkçe işaret dili alfabesini, temel kelime ve dil bilgisi yapılarını öğreterek, kursiyerlerin işitme engellilerle bu dil aracılığıyla iletişim kurmasını sağlamaktır. Yaklaşık üç aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, katılım belgelerini alacak ve bulundukları kurumlarda engellilerle çok rahat bir şekilde iletişim kurabileceklerdir. Hasta-çalışan memnuniyeti açısından iletişim önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Bu eğitim sayesinde, sağlık çalışanı ve sağlık hizmetini en üst düzeyde alabileceklerdir.” dedi.
     Hasta karşılama, diyalog kurma, genel yaklaşım, hastaların psikolojisine göre davranış sergileme, durum açıklama gibi konulara ağırlık verdiklerini ifade eden Erdem, “Bunun yanı sıra kursiyerlerimiz, dış dünyada da işitme engelli birisiyle karşılaştıklarında kullanabilecekleri temel iletişim işaretlerini öğrenmiş olacaktır. Engellilerimizle ilgili daha alacağımız çok yol var. 22 Kasım 2013 ile 7 Mart 2014 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlemiş olduğu işaret dili eğitim kursunun, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi bünyesinde verilmesini sağlayarak, bu anlamda bir ilke imza atmış olduk. Düzenlemiş olduğumuz bu eğitime katılarak başarı ile tamamlayan personelimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Daha sonra 16 kursiyere sertifikaları teslim edildi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.210.86.29  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır