Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  Türkiye’nin ilk kamuya ait Diyabet Obezite Araştırma Merkezi kuruluyor
Türkiye’nin ilk kamuya ait Diyabet Obezite Araştırma Merkezi kuruluyor
 
   

     Rektör Özer, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, Diyabet ve Obezite Araştırma Uygulama Merkezi ile Şehir Polikliniklerinin inşaatlarında incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklama yapan Özer, “Burada yaptığımız Türkiye’de kamuya bağlı ilk diyabet obezite merkezi olacak. Bu yıl sonunda hizmete alacağız.” dedi. Diyabet ve obezite merkezinin Türkiye çapında önem arz ettiğini belirten Rektör Özer, “Kamuya bağlı ilk diyabet ve obezite merkezi. Aynı zamanda burası bir araştırma merkezi. Zonguldak, Batı Karadeniz ve Türkiye ile ilgili taramaların yapıldığı, verilerin toplandığı ve Sağlık Bakanlığı’na danışmanlık hizmetinin verileceği bir merkez olacak. Sadece yerel bir sağlık hizmeti değil aynı zamanda Türkiye’ye hitap edecek sağlık araştırma uygulama merkezi konumundadır.” şeklinde konuştu.
     İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ise diyabet ve obezite hastalıklarının son yıllarda giderek arttığına dikkati çekerek, şu bilgiyi verdi: “Çağımızın yaşam tarzındaki değişikliklerle fiziksel hareketin azalması ve beslenme bozukluğuyla artan hastalıkları giderek yoğun bir şekilde artıyor. Zonguldak’ın nüfusu 600 binin üzerinde ise yüzde 12’si, yani 60 binden fazla diyabet ve obezite hastası nerdeyse 2 veya 3’ü obez. Bunlar göz kaybı, kalp krizi, beyin damar hastalığı, böbrek, diyaliz, ayaklarda damar problemine bağlı kesilmeler oluyor ve giderek de artan ölüm sıklığı açısından sıkıntılı hastalıklar. Bunlara tedavi açısından çözüm üretmemiz gerekiyordu. Dünya Sağlık Örgütü, bu açıdan her tarafı destekliyor ve Türkiye olarak, Zonguldak olarak bu diyabet ve obezite için böyle bir merkezin açılması açısından mesleki açıdan çok uygun ve yerinde bir yatırım olarak dört gözle bekliyoruz.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   52.14.224.197  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..
20 Nisan 2024
Zonguldak İstanbul Karayolunda yola dökülen yağ kazaya sebep oldu. Kazada yaralanan olmazken, araçta..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır