Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Ereğli’de “Görüntülü Radyo Programı” etkinliği düzenlendi
Ereğli’de “Görüntülü Radyo Programı” etkinliği düzenlendi
 
   

Karadeniz Ereğli’nin tarihsel ve mitolojik öneme sahip Cehennemağzı Mağaraları’ndan Ayazma Mağarası’nda düzenlenen etkinlikte, Müzik Araştırmacısı Ogün Sinan’ın yıllardan bu yana özenle biriktirdiği plak koleksiyonundan seçtiği plaklar, müzikseverlere dinletildi. Etkinliğe katılanlar ayrıca, aralarında film müzikleri, ilk 45’likler, Türk pop ve rock müziğine yön veren sanatçıların birbirinden değerli plaklarını, oluşturulan sergide görme imkanı da buldular. Etkinlikte konuşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli’nin kültür ve sanat birikimini ileri bir noktaya taşımak istediklerini söyledi. Posbıyık, şöyle dedi: “Ereğli’nin enerjisini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Sanat yönünden, kültür yönünden, resim yönünden, spor yönünden, diğer konularda Ereğli’nin enerjisi nedir? Bizim bildiğimiz, bilmediğimiz enerjiler var. Ama onlar kenarda köşede kalmış hiç kimsenin haberi yok. Ogün Sinan bu değerlerden, Ereğli’nin enerjilerinden bir tanesi. Tamamen kendisini bu işe vermiş çok değerli bir öğretmenimiz. İşte bu değerleri ortaya çıkarmamız lazım. Ereğli’de bir sanat, kültür faaliyetinin üst düzeyde olduğunu çevre illere, komşulara da duyurmamız lazım. Öncelikle halkımızın bunları bilmesi lazım. Toplumun her kesiminden marifetleri, yapabilecekleri olan ama ortaya çıkamayanları bekliyoruz. Bu tür değerleri ortaya çıkarmak ve Ereğli’de sanatın, kültürün, sporun her noktada ileri noktalara gitmek durumundayız. Ereğli Belediyesi olarak bu tür sanatsal faaliyetlerin her türüne destek vermeye hazırız.”
Beden Eğitimi Öğretmeni ve Müzik Araştırmacısı Ogün Sinan da, plaklara olan ilgisinin analog müzik dinleme hevesiyle başladığını belirterek, şunları kaydetti: “Sonra baktım ki plaklar aslında memleketin tarihini anlatıyorlar. Yaşayan olgulara verilen tepkiler, her şey… Plak kapakları üzerindeki fotoğraflar, resimler bir belge niteliği taşıyor. Sonra bu iş bende koleksiyon mantığına dönüşmeye başladı. Ve derdim artık Türk pop ve rock müzik tarihinin tamamını toplayabilmek. Ben çok mutluyum bugün sizinle beraber böyle bir şeyi paylaşıyor olmaktan. Bu işi keyif aldığım için yapıyorum, sevdiğim için yapıyorum. Profesyonel mesleğim bu değil.” Etkinliğe gelen müzikseverlere plaklarla ilgili bilgi de veren Ogün Sinan, plak dinletisine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nun kaydıyla başladı. Daha sonra Berkant’ın Samanyolu ve Melike Demirağ-Şanar Yurdatapan ikilisinin Arkadaş şarkılarıyla devam eden Sinan, her bir plağı plakçalara koymadan önce o eserle ilgili bilgi de verdi.

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.222.196.236  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, propaganda döneminde kirli..
29 Mart 2024
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağı..
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır