Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Maaşlarını alamayan işçiler haczi durdurdu!
Maaşlarını alamayan işçiler haczi durdurdu!
 
   

     Hamzafakıhlı Mahallesi, Çolaklaraltı Sokak’ta geçen Şubat ayında faaliyete başlayan, M.H.G. ve A.G.’ye ait atölyeden alacağı olan bir firmanın yetkilileri, iki kamyonla geldi. Makinelerin alınacağı haberini duyan işçiler ve ailelerinden oluşan yaklaşık 150 kişi, kısa sürede atölye önünde toplandı. Maaşlarının ödenmesini isteyerek hacze gelenlerin işyerine girmesine engel olan işçilerin eylem yaptığı haberini alan jandarma ekipleri de olay yerine gelerek güvenlik tedbirleri aldı. Hacze gelen firma yetkilileriyle tekstil atölyesinden alacağı bulunan işçiler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken jandarma ekipleri, araya girerek olay çıkmasını önledi. Yaklaşık 6 saat boyunca girişe barikat kurarak makinelerin alınmasına engel olan işçiler, hacizcilerin vazgeçmesi ve jandarma komutanının işyerinin anahtarlarını kendilerine teslim etmesi üzerine eylemden vazgeçerek evlerine dağıldı.
     Tekstil atölyesinin Şubat ayında mahallelerine kurulduğunu ifade eden işçiler, şunları söyledi: “Maaşlarımız çok düşüktü. Sigorta girişlerimiz yapılmadı. Nisan ayında SGK müfettişleri geldi ve 60 bin lira para cezası kesti. Daha sonra da 7 Nisan’da burası faaliyetine son verdi. İçeride herkesin bir aylık maaş ve 72’er saat mesai alacağı var. İşyeri sahipleri, maaşları bankaya yatırdıklarını söylüyor, gidip bakıyoruz, yatmamış. Sürekli bizi oyalayıp kandırıyorlar. Bugün de atölyedeki 50’ye yakın makineyi almaya gelmişler. Maaşlarımız ödeninceye kadar bu makineleri vermeyeceğiz. Yine gelsinler, yine direniriz.”

 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.60  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır