Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Alaplı Belediyesi’nden 5 litre atık yağa 1 litre temiz yağ
Alaplı Belediyesi’nden 5 litre atık yağa 1 litre temiz yağ
 
   

     Ev Hanımı Ayşegül Şenlitürk, 5 litre atık yağ teslim edip, karşılığında bir litre temiz yağı hediye aldı. Kampanyaya katılımı dolayısıyla kendisini ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Hane halkı düzeyinde atık yağ geri dönüşüm kampanyasına ilk katılımı sağladık. İnşallah, diğer ev hanımlarımızın katılımıyla devamı da gelecek. Dünyayı hep beraber batırdık, bari hep beraber kurtaralım.” dedi. Çimenoğlu kampanya hakkında şunları söyledi: “Alaplı Belediyesi olarak iki yıl önce ‘Atık Yağ Getir, Temiz Yağı Götür’ kampanyası başlatmıştık. Kampanyayla ilgili ilçemizdeki tüm evlere de bilgilendirici broşürler dağıtmıştık. Kampanyaya lokanta ya da yemek salonu bulunan kurum ve kuruluşlardan zaten katılım oluyordu. Biz kampanyanın evlere de yayılmasını arzu ediyorduk. İlk defa hane halkı düzeyinde kampanyaya bir katılım oldu. Ben kendilerine bu hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Hem çevrenin kirlenmesinin önlenmesine, hem milli ekonomiye, hem de kendi aile bütçelerine katkıda bulundular. Çocuklarımız adına, geleceğimiz adına ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Eğer bu 5 litre atık yağ suya karışmış olsaydı, 5 milyon metreküp su kirlenmiş olacaktı. Bu şekilde 5 milyon metreküp suyun temiz kalmasının sağlandığı gibi, bu atık yağ fabrikalarda biyodizel yakıta dönüştürülerek tekrar ekonomiye geri dönüşümü sağlanacak. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ederken, tüm ev hanımlarımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Dünyayı hep beraber batırdık, bari hep beraber kurtaralım.”
     Çimenoğlu’nu ziyaret ederek, biriktirdiği 5 litre atık yağı teslim eden ve karşılığında hediye olarak bir litre temiz yağ alan ev hanımı Ayşegül Şenlitürk de kampanyaya tüm ev hanımlarını katılmaya davet etti. Şenlitürk, “Belediyemizin başlattığı kampanyadan broşürler vasıtasıyla haberdar olduktan sonra evde yaptığım kızartmalardan, yemeklerden kalan atık yağları biriktirdim ve belediyemize teslim ettim. Tüm ev hanımlarını bu kampanyaya katılarak, hem çevreye, hem milli ekonomiye, hem de aile bütçelerine sahip çıkmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.217.173  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Ağustos 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına bi..
27 Ağustos 2026
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ..
19 Ağustos 2026
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GM..
11 Ağustos 2026
Erdemir'in, küresel çelik sektöründeki yoğun rekabete ve zorlu piyasa koşullarına rağmen 202..
11 Temmuz 2026
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Y..
08 Temmuz 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uzun yıllar Fen Fakültesi Matematik Bölümünde g..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır