Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Karadon Davası’nda yine karar yok
Karadon Davası’nda yine karar yok
 
   

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesi’nde yaşanan olayla ilgili dava, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 3. kez görüldü. Davanın uzamasından yakınan şehit madencilerin yakınları, “Bu olayda ihmali bulunanların bir an önce cezasını bulmasını istiyoruz. Dava sonuçlanmadıkça aynı acıyı bir kez daha yaşıyoruz.” diye tepki gösterdi.

Mağdur avukatlarından Ünal Demirtaş, raporun hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ileri sürerek, “Bu gelen raporda kamuoyuna yansıdığı üzere tüm sanıklara ceza verilmemesi yönünde akdi kabil bir kusur olmadığı yönünde sonuç söz konusudur. Bizim elbette bu sonucu kabul etmemiz söz konusu değildir. Bu rapor, 1. ve 2. savcılık esnasında alınan raporlara, Çalışma Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenen raporlara ve diğer iş mahkemeleri tarafından düzenlenen raporlara tamamen aykırılık teşkil etmektedir. Bundan dolayı itirazlarımızı sunduk. Çok açık ve net olarak yüzde 100 kusurun işverenlere ait olduğu sabit iken, işverenlerin herhangi bir yöneticisine veya çalışanına kusur atfedilmemesi açıkça hukuka aykırıdır.” diye konuştu.
Duruşma 14 Kasım 2012 tarihine ertelendi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.217  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Şubat 2026
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakı..
20 Ocak 2026
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ..
20 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle beledi..
19 Ocak 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklana..
17 Ocak 2026
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Genel Maden İşçileri Sendikası’..
13 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 250 milyonluk bir yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Bozhane L..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır