İlgili Haber: " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Meclis, ‘bağış hatası’nı düzeltti
Meclis, ‘bağış hatası’nı düzeltti
 
   

     Zonguldak İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantısının ilk birleşiminde yaptığı ‘bağış hatası’nın, bugün gerçekleştirilen dördüncü birleşimde düzeltildiği bildirildi. İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Kenan Gündoğdu, EreğliBülteni’ne yaptığı açıklamada, Ereğli’de yaşayan hayırsever İbrahim İzmirli’nin ilçeye Fen Lisesi kurulması amacıyla yaptığı bağışın, İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantısının 1 Ekim’deki ilk birleşimine, ‘Bağlık İmam Hatip Lisesi’ne bağış’ biçiminde geldiğini anımsattı.
     Gündoğdu, şöyle dedi: “1 Ekim’de gelen şartlı bağış gündem maddesi, bugünkü dördüncü birleşimde, gündemin beşinci maddesi olarak düzeltilerek geldi, görüşüldü ve oylandı. AKP’nin Eğitim Komisyonu Başkanı da nazik bir tutum sergileyerek, ‘Bizi büyük bir yanlıştan kurtardın, dikkatine teşekkür ederiz’ dedi. Burada bizim İmam Hatiplere karşı olmamız söz konusu değildir. Tamamen, Meclis’i yanlış yönlendirme, yanlış yöne sevk var. Bu düzeltmeyi, ben değil bir başka arkadaşımız da yapabilirdi. Meclis üyelerinin hepsi, bunu yapmakla görevlidir. Yani Meclis eğer bir yanlış yapıyorsa, ona ‘dur’ demekle görevlidir. Burada esas gerginliğin, gerginliğin ayyuka çıkmasının ve Zonguldak kamuoyunun çalkalanmasının yegane nedeni, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın İsmail Terzi’dir. Konuyu saptırdı. Din ve din eğitimi kendilerinin tekelindeymiş gibi saptırdı. Yoksa, Meclis’i düzgün yönetseydi, bizlere şartlı bakarak yönetmeseydi, konu buralara gelmezdi. Kimse art niyetli değil. Bu konuda tarafsız bir duruş sergileyemediği için olay buralara geldi. Eğitime bağış yapanları bu şekilde kamuoyunun önüne çıkarmak kimsenin haddine değil.”



İlgili Haber:

(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.217  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Şubat 2026
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakı..
20 Ocak 2026
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ..
20 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle beledi..
19 Ocak 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklana..
17 Ocak 2026
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Genel Maden İşçileri Sendikası’..
13 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 250 milyonluk bir yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Bozhane L..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır