Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  TTK’nın kurtarma ekipleri tatbikat yaptı
TTK’nın kurtarma ekipleri tatbikat yaptı
 
   

     Maden iş kazalarına karşı 1938 yılında kurulan Merkez Tahlisiye İstasyonu’nda tatbikat gerçekleştirildi. TTK Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kozlu, Üzülmez, Armutçuk ve Karadon Müesseselerindeki 6 kişilik Tahlisiye İstasyonu ekipleri, tatbikat senaryosu gereği ocakta mahsur kalan işçiyi en kısa sürede kurtarmak için kıyasıya yarıştı. İstasyondaki tatbikat ocağına sürünerek giren ekipleri, suni solunum cihazları kullanarak ilk önce ocak şartlarındaki engelleri aştı. Daha sonra dışarıda kurulan parkura koşan tahlisiyeciler, havalandırma borusunu tamir etti ve tahkimat yaptı. Daha sonra ocakta yaralanan işçiye maske takan ekipler, ocak ortamında karşılarına çıkan engelleri aşarak yaralıyı sedyeyle dışarıya çıkarmayı başardı. Bu arada tatbikatı izleyen kurum çalışanları görevini başarıyla tamamlayarak kısa sürede yaralıyı dışarı çıkaran ekipleri alkışladı. TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanı Mesut Öztürk, Zonguldak Maden Mühendisleri Odası’nın talebiyle düzenlenen yarışma kapsamında kuruma ait müessese müdürlükleri bünyesindeki tahlisiye ekiplerinin hünerlerini sergilediğini anlattı. 1938 yılından beri Türkiye’ye hizmet veren Tahlisiye İstasyonu hakkında bilgi veren Öztürk, “Tahlisiyeci, ocaklarda meydana gelen bir felaket ve ya olaydan sonra ocakta mahsur kalan insanları, ölüleri ve ya malzemeleri kurtarmak amacıyla özel olarak yetiştirilmiş kişilere deniyor. Tahlisiyeciler en az 3 en fazla 6 kişiden oluşan ekipler halinde çalışıyorlar. Bunlar suni solunum cihazları takılı bir şekilde, ortam havasından bağımsız olarak kurtarma faaliyeti yapan insanlar. Bir gaz, toz veya bir patlamadan sonra olaylara müdahale eden kişilerdir. Bu konsepte uygun olarak ilk defa böyle bir yarışma düzenledik.” dedi.
     İstasyonun TTK’nın yanı sıra Türkiye’de tatbikatta her şeyi incelediklerini belirten Öztürk, “Bizim bu merkez istasyonumuz sadece TTK’ya değil, Türkiye’deki 40 istasyona hizmet veriyor. Bizim 700 civarında tahliyecimiz var, ama ülke çapında 1040 civarında eğittiğimiz tahlisiyeciler var. Bu sistem 1938’den beri işliyor. Bu bina ilk Almanlar tarafından yapılmış. Geçen senelerde tatbikat ocağını yaptık ve daha modern hale getirdik. Türkiye çapında hizmet vermeye devam ediyoruz.” dedi. Tatbikatın Tahlisiyecilik adına bir milat olduğunu ifade eden Karadon Müessesesi Tahlisiye Sorumlusu Maden Teknikeri Orhan Gebeş, “Bizim açımızdan çok verimli geçti. İnşallah sık sık bunu tüm istasyonlar arasında yaparak eksiklerimizi görme imkanı buluruz. Sonuçta hepimiz afette ve ya iş yerlerimizde göreve gittiğimizde insan üstü çalışıyoruz ve birbirimize bağlı çalışıyoruz.” diye konuştu. Gebeş, en unutamadığı kurtarma olayını şöyle anlattı: “En unutamadığımız Van Erciş’teki çalışmalardır. Orada canlı olarak aldığımız çalışmayı unutamıyorum. Onlar bizim için çok önemli, çok özel. Ayrıca kaçak ocaklar ve ya kendi işletmelerimizde almış olduğumuz yaralı arkadaşlarımızın o anda boynumuza sarılması anlatılmaz. Bu duygu benim ömrüm boyunca taşıyacağım en büyük anılarımdır.”

 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır