Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Aldıkları evler, ipotekli çıkan aileler isyan ettiler!
Aldıkları evler, ipotekli çıkan aileler isyan ettiler!
 
   

     İddiaya göre, Ereğli’ye bağlı Kadıtarlası Mevkii’nde 2009 yılı başında ev sahibi olmak için müteahhitle anlaşan 5 aile, 2012 yılında anahtar teslimi anlaştıkları evlerinin tapusunu almak için gittikleri Tapu Müdürlüğünde dairelerin ipotekli olduğunu öğrendi. Daire sahipleri, daireler için başka bir isim altında tapu çıkarıldığını ve bu tapu üzerinden bankadan kredi çekildiğini tespit ettiklerini ifade etti. Daire sahiplerinden bazıları tapularını ek protokol yaparak üzerine alırken, bazı daire sahipleri ise tapularını almak için beklemede olduklarını söyledi. Dairelerdeki ipotek nedeniyle bankanın daireleri satışa çıkardığını dile getiren daire sahipleri açtıkları mahkeme nedeniyle şu anda evlerinin satıştan düştüğünü anlattı. Daire sahipleri, daire için anlaştıkları parayı F.A. adlı şirketin sahibi müteahhit M.A.’ya verdiklerini ve bu konuda mağdur olduklarını belirtti. Daire sahiplerinden Muharrem Ünlü, daireyi anahtar teslimi olarak 135 bin liraya anlaştığını, ancak daireyi yarım teslim aldığını, şu ana kadar dairesine 50-60 bin lira civarında daha masraf yaptığını öne sürdü.
     Daire sahiplerinden Şemi Yüksel, dairelerinde ipotek olduğunu tapu dairesine gittiklerinde öğrendiklerini söyledi. Yüksel şunları dile getirdi: “Vallahi şu anda banka 5 tane daireyi satmak üzere. Bankadan kredi çekmiş, evimizi dairelerimizi ipotek ettirmiş. Banka şu anda satışa çıkarmış. Biz mağduruz, çok mağduruz. Tapu dairesinde bankadan ipotekli olduğunu öğrendim. Aramızda ek bir protokol yaptık. Protokol hala benim elimde, geçerlidir. Ben bunu Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Savcılığına verdim. Bu işin peşini bırakmayacağız. Benim asla kendisine borcum yoktur. 1 ay evvel yanıma gelip beni evimde ziyaret edip, şu anda 6 tane TIR’ının çalıştığını belirterek, benden 1 ay süre istemiştir, bankadaki ipoteği kaldıracağına dair.”
     Dairesinin tapusunu hala alamadığını kaydeden Nihat Polat ise oturduğu dairesinin satılması durumunda ne yapacağını bilemediğini söyledi. Polat, “Alamadık tapumuzu. Tapuyu almaya her gittiğimde geldi gelecek, adam umreye gitti, adam hacca gitti, 1 -2 ay oyaladılar. Ben de en son aklıma geldi, gidip bir tapu dairesine soruşturayım... Çünkü benim daireyi benim yeğenim Ş.A. almıştı. Onun numarasını gittim soruşturdum, üstümüze kayıtlı hiçbir şey yok. Ondan sonra peşlerine koşuşturdum, daha kendilerini göremedim, ulaşılmıyor da, bulunmuyor da. Tapumuzu istiyoruz. Parası ödenmiş. Hiçbir borcumuz yok. Bankaya verilmiş, icrada satılmak üzere daire. Biz ne yapacağız? Perişan durumdayız. Sabah akşam bekliyoruz. Birileri gelip diyecek, bu daire senin değil, evden çık derse biz ne yapacağız?” diye konuştu.
     F.A. inşaatın sahibi olan müteahhit M.A. ile daire karşılığında anlaşmaya varan yer sahibi Osman Yüksel, 2 sene içerisinde daireleri kendisine teslim edeceğini söylemesine rağmen bu sözünü tutmadığını ileri sürdü. Yüksel, “Sözleşmeye göre 2 sene içinde benim daireleri bana teslim edecekti. 20 tane daire. Bunların zamanı geçti. Ben kira davası açtım. Sözleşmemizde var. Fakat hiç gelip de demedi ki sen niçin bu davayı açtın. Bir kelime söylemedi. Dış doğramaları taktı. Her nerde bu işi yaptıysa aynı şekilde bıraktı. Bütün dairelerin içi yapılmamış. Hem daireler üzerinden kredi çekti hem müşterilere sattı.” iddiasında bulundu. Daire sahipleri konuyla ilgili dava açtıklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini söylediler.
     Yapılan tüm aramalara rağmen müteahhit M.A.’ya ulaşılamadı. Oğlu H.A. ise suçlamaları kabul etmediğini söyledi. H.A., telefonda “O dairelerle ilgili bir sıkıntı yok aslında. O bağıranların çoğu bir para ödemedi. Onların çoğuna ihtar çekeceğim noterden. 15 bin TL vermiş bana, kalanını ödememiş, dairenin tapusunu istiyor. İki yıldır benim dairelerimde oturuyorlar. Kira vermeden, başka bir şey ödemeden iki senedir oturuyorlar evde. Ödediği para on üç bin lira, adam evde oturuyor.” sözleriyle kendilerini savundu.


 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır