Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  TTK Genel Müdürlüğü’nde ‘taşerona hayır’ eylemi
TTK Genel Müdürlüğü’nde ‘taşerona hayır’ eylemi
 
   

     Ereğli’nin Kandilli beldesinden otobüslerle kent merkezine giden yaklaşık 200 işçi, TTK Genel Müdürlüğü önünde oturma eyleminde bulundu. İlk olarak işçilere hitap eden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada 3. sıraya yükseldiğini söyledi. Metan yoğunluğu bulunan Armutçuk ocağında taşeron uygulamasına gitmenin çok büyük risk olacağını duyuran Alabaş, yaşanacak olumsuzluklara karşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşları uyardı. TTK Genel Müdürlüğü önünde ‘Taşeron demek ölüm demek’ ve ‘Madenci feneri sönmeyecek’ şeklinde döviz taşıyan işçiler, “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin, Susma haykır taşerona hayır” şeklinde sloganlar attı. İşçiler sloganların ardından kurum önünde oturma eylemine geçti.
     Ocaktan çıkıp eyleme katılan işçilerden Eray Uçar, “Taşeronu istemiyoruz. Taşeron demek ölüm demek. O yüzden istemiyoruz” dedi. 8 yıllık maden işçisi Hakan Demirdöğer (36), “Kozlu’da ölümler oldu. Bunlar taşeron hatalarıydı. Biz de tek kuyuda çalıştığımız için Armutçuk Müessesesi’nde taşeron istemiyoruz.” diye konuştu. 27 yıllık madenci Salim Çalık ise, “Armutçuk ocağında galeri sürme ve ocaktaki bakım onarım gerektiren yerlerde taşeronlaştırma uygulamasına gidilecek. Biz bunu istemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Karadon’da 30 kişi, Kozlu’da 8 işçi bu taşeron uygulamaları sonucu öldü. Biz ne ölmek istiyoruz ne de başka bir arkadaşımızın sömürülerek ölüme gönderilmesini istiyoruz. Sesimizi duyurarak anımsatmaya çalışıyoruz. 4 yıl içinde 2 taşeron firmada 38 işçi öldü, bunun dışında çok sayıda iş kazası yaşandı. Kolu bacağı kopan arkadaşlarımız oldu. Ama bunlar örgütsüz olduğu için ve biraz da çalışmaya mecbur oldukları için kamuoyu bunları duymadı. Taşeronlaştırmanın önüne geçmek için ne yapılması gerekiyorsa gücümüz neye yetiyorsa onu yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu. Bu arada cep telefonundan şarkı dinleyerek tempo tutan işçiler, kurumdan çıkıp makam aracına binen TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ı yuhaladı.






 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.209  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Ağustos 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına bi..
27 Ağustos 2026
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ..
19 Ağustos 2026
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GM..
11 Ağustos 2026
Erdemir'in, küresel çelik sektöründeki yoğun rekabete ve zorlu piyasa koşullarına rağmen 202..
11 Temmuz 2026
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Y..
08 Temmuz 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uzun yıllar Fen Fakültesi Matematik Bölümünde g..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır